Ingreso rápido:  

Forum: Greek Forum

Tema: Ξαφνικό "κόψιμο" εξωτερικού ήχου με τη κονσόλα Hercules 4MX

Este tópico es antiguo y puede contener información incorrecta para la nueva versión.

Καλησπέρα, έχω την κονσόλα Hercules 4MX και έχω ένα σημαντικό πρόβλημα που αφού ρώτησα και ηλεκτρολόγο μου είπε ότι δε ξέρει ακριβώς τι φταίει αλλα έχει ακούσει και αλλες περιπτώσεις με τη συγκεκριμένη κονσόλα να συμβαίνει το ίδιο. τι συμβαίνει ;

εκεί που παίζω μουσική σε μαγαζιά, την ώρα που παίζω, ξαφνικα κόβεται ο ήχος που βγαίνει στον κόσμο και σβήνουν τα φώτα της κονσόλας ,ενώ το Virtuαl μου συνεχίζει να παίζει κανονικα χωρίς να σταματαει ή να κρασαρει το πισι .

όπως καταλαβαίνετε το θέμα είναι αρκετα σημαντικό αφού μου κόβει ξαφνικα τον ήχο(χωρίς εγώ να ευθύνομαι)και εκτίθεμαι στον κόσμο και στο μαγαζί.

για να βοηθήσω όσους τυχόν θέλουν να βοηθήσουν,είναι σα να χάνεται η επαφή με το USB,κατι που όμως δε συμβαίνει και ούτε κουνιέται καποιο καλώδιο. το κανει από μόνο του . ξέρει καποιος γιατί γίνεται αυτό και πώς μπορώ να το λύσω ;
 

Mensajes Mon 03 Jun 13 @ 1:35 pm
aledjoPRO InfinityMember since 2005
periptoseis

1) problimatiko kalodio
2) elipeis reuma apo ti thyra usb
3) spasmeno vdj?
 

Mensajes Mon 03 Jun 13 @ 1:55 pm
όχι φίλε , το προγραμμα είναι το αυθεντικο που δίνει η κονσόλα, δεν ειναι σπασμένο
ουτε θεμα καλωδιου είναι γιατι εχω δοκιμασει κ αλλα..

ελειπες ρευμα ? δηλαδη ? το πισι μου εχει 4 θυρες και το εχω δοκιμασει παντου, το κανει σε ολες .

για νω βοηθησω συνήθως εξαρταται και ων υπαρσουν στο χωρο που είμαι αλλες συσκευες που πωιρνουν πολύ ρευμα , όπως πχ ψυγειω καφετιερες ή μηχαν που κοβει καφε(αυτη συνηθως τραβαει πολυ κ ωποτομα ρευμα) παρολα αυτα και οταν εχω αυτονεμες μπρι2ες, παλι το κανει
 

Mensajes Mon 03 Jun 13 @ 3:01 pm
aledjoPRO InfinityMember since 2005
δοκιμασε με τροφοδοτουμενο usb hub

κανονικα δε προτεινεται αυτο αλλα τουλαχιστον αν κανεις αυτη τη δοκιμη ισως να βρεις οτι φταιει αυτο
 

Mensajes Mon 03 Jun 13 @ 3:14 pm
τι θω κερδισω με το usb hub ; υπαρχει usb hub που να λειτουργει ως τροφοδοτικο σε περιπτωση που στιγμιαια σταματήσει η τροφοδοσια ?
 

Mensajes Mon 03 Jun 13 @ 4:36 pm
Από τη στιγμή που λειτουργεί το laptop, τα διάφορα ψυγεία καφετέριες κλπ δεν μας ενδιαφέρουν.

Άλλαξε καλώδιο, δοκίμαστε άλλο λάπτοπ και... για να τσεκάρεις τη usb...
Δεν ξέρω τι μπορείς να κάνεις... Απλά δοκίμαστε άλλο laptop.

Για αν μην αφήνεις ξεκρέμαστο το μαγαζί, να 'χεις πάντα σε ετοιμότητα μια άλλη πηγή στον μείκτη!
Αυτό είναι κανόνας... με ένα τραγούδι πασπαρτού. Ξέρεις κάτι που να ταιριάζει σχεδόν παντού, όχι για να μην καταλάβει κανείς τπτ, αλλά για να μην μένεις βουβός!
 

Mensajes Mon 03 Jun 13 @ 7:51 pm
Savasavram wrote :
Από τη στιγμή που λειτουργεί το laptop, τα διάφορα ψυγεία καφετέριες κλπ δεν μας ενδιαφέρουν.

Λάθος...
Ακόμα και τα laptop επηρεάζονται από τις διακυμάνσεις της τάσης της ΔΕΗ.
Επιπρόσθετα το ρεύμα στα περισσότερα μαγαζιά κουβαλάει και πολλά "παράσιτα" τα οποία μπορούν να επηρεάσουν ευαίσθητες ηλεκτρονικές συσκευές. (Μιλάμε για ηλεκτρομαγνητικά κύματα που δημιουργούνται κυρίως από διάφορα μοτέρ αλλά και από κακής ποιότητας dimmers φωτισμού)
civil21 wrote :
τι θω κερδισω με το usb hub ; υπαρχει usb hub που να λειτουργει ως τροφοδοτικο σε περιπτωση που στιγμιαια σταματήσει η τροφοδοσια ?

Όχι. Αλλά θα εξασφαλίσεις οτι ο controller παίρνει επαρκές ρεύμα από το laptop σε περίπτωση που είναι το ίδιο το laptop υπεύθυνο και όχι η κεντρική παροχή ρεύματος. Εξάλλου,
civil21 wrote :
παρολα αυτα και οταν εχω αυτονεμες μπρι2ες, παλι το κανει


Τώρα:
Το οτι σβήνουν τα φώτα στον controller σημαίνει οτι ο υπολογιστής σου χάνει την σύνδεση με τον controller. Το γεγονός οτι το VirtualDJ συνεχίζει να "παίζει" κανονικά σημαίνει οτι απώλεια της επικοινωνίας είναι πάρα πολύ μικρή σε διάρκεια. Τόσο μικρή ώστε να χαθεί μεν η επικοινωνία αλλά το λειτουργικό να μην το καταλάβει και να μην ενημερώσει τους drivers και το πρόγραμμα οτι η σύνδεση χάθηκε. Έτσι το VirtualDj θεωρεί οτι η κονσόλα είναι συνδεδεμένη κανονικά και συνεχίζει να στέλνει τόσο τον ήχο, όσο και το MIDI.

Τι μπορεί να φταίει;;;
1) Το λειτουργικό. Εαν το laptop είναι παλιό και φοράει Windows Vista τότε ΔΕΝ κάνει για εφαρμογές DJ-ing. Κάνε Upgrade σε Windows 7 ή downgrade σε Windows XP
2) Η θύρα USB. Αν το laptop είναι καινούργιο και έχει θύρες USB 3.0 (έχουν μπλε χρώμα στο πλαστικό για να ξεχωρίζουν) τότε πρέπει να ξέρεις οτι υπάρχουν ακόμα πολλά προβλήματα συμβατότητας προς τα πίσω με USB 2.0 συσκευές. Είναι σχεδόν βέβαιο οτι ένας controller ή μια κάρτα ήχου USB 2.0 πάνω σε θύρα USB 3.0 θα δημιουργήσει προβλήματα. Η ΜΟΝΗ λύση είναι η χρήση ενός ποιοτικού USB 2.0 hub με δική του τροφοδοσία.
3) Η ρυθμίσεις ενέργειας του laptop σου. Άνοιξε τις επιλογές ενέργειας από τον Πίνακα Ελέγχου, και απενεργοποίησε κάθε εξοικονόμηση ενέργειας που διαθέτει το laptop σου. Επίσης άνοιξε την διαχείριση συσκευών και κάνοντας δεξί κλικ στις θύρες USB (USB Host Controller) ξετσεκάρισε εκεί που λέει "Απενεργοποίηση αυτής της συσκευής για εξοικονόμηση ενέργειας"

 

Mensajes Tue 04 Jun 13 @ 12:23 am
3{Για αν μην αφήνεις ξεκρέμαστο το μαγαζί, να 'χεις πάντα σε ετοιμότητα μια άλλη πηγή στον μείκτη!
Αυτό είναι κανόνας... με ένα τραγούδι πασπαρτού. Ξέρεις κάτι που να ταιριάζει σχεδόν παντού, όχι για να μην καταλάβει κανείς τπτ, αλλά για να μην μένεις βουβός!}

Sαvαsαvrαm αυτό το κάνουμε με το μαγαζί, έχουμε πρόγραμμα για τέτοιω απρόοπτα παρολα αυτα όταν μου το κανει αυτό κοβεται απότομα και η πωυση γίνεται έντονα αισθητή στον κόσμο.


PhαntomDeeJαy είναι ακριβώς όπως το είπες, είναι μια στιγμιαία πολύ μικρή απώλεια που ουσιαστικά μπλοκαρει μόνο τη κονσόλα και.
1)δεν έχω βίστα , έχω τα 7
2)ειναι παλιού τύπου θύρας USB 2.0
3)τσέκαρα αυτα που λες αλλα δεν είχε πουθενα τσεκαρισμένη την εντολή αυτή, το λωπτοπ το έχω μονιμα σε εξισορρόπηση ενέργειας γιατί στο φουλ υπερθερμένεται .


δηλαδή το USB hub μπορούμε να πούμε ότι λειτουργεί σαν ένα UPS για έναν υπολογιστή σε περίπτωση διακοπής τροφοδοσίας ; έχει έστω και μικρή ωποθήκευση ενέργειας ώστε νω υπαρχει συνεχόμενη παροχη σε στιγμιαία παυση ; ισχύει αυτό στο USB ?
 

Mensajes Tue 04 Jun 13 @ 11:05 am
apopsisdjPRO InfinitySenior staffMember since 2003
civil21 wrote :
το λωπτοπ το έχω μονιμα σε εξισορρόπηση ενέργειας γιατί στο φουλ υπερθερμένεται .


Apo edo prepei na ksekiniseis. Giati yperthermenetai ? - den tha prepe.
Balto se "High performance".
Control Panel\All Control Panel Items\Power Options

Posi einai h fortosi tis cpu % se kanonikes synthikes otan paizeis ena mp3 ?
An einai poly - Den tha prepe..- des an einai maximized to skin sto VirtualDJ kai an peftei to cpu % an kaneis restore se kanoniko parathyro (oxi maximized)

Epeisis anoikse to panel tis hercules - Pou exeis to Asio latency? , h gyrizei se wdm mode otan trexeis to VirtualDJ ?
 

Mensajes Tue 04 Jun 13 @ 3:18 pm
apopsisdjPRO InfinitySenior staffMember since 2003
h lysi tou powered hub htan mono stin periptosi pou eixes usb 3.0 ports. Den proteinete karta hxou epano se hub se kamia alli periptosi.
Ti allo exeis fortomeno se thyres usb, kanenan 2.5 skliro disko mipos ? an nai den einai kali idea.
Bgale ta panta apo tis usb - ase mono ton controller kai dokimase.
 

Mensajes Tue 04 Jun 13 @ 3:25 pm
να ξεκινήσω από το τέλος έχω ταυτοχρονα ενα cooler για να ψύχω το λαπτοπ.. αλλα δεν ειναι θεμα τοσο αυτό γιατι εχει τυχει να εχω και αυτο και σκληρο 500 και δεν το εκανε ..

η cpu είναι στα 2/5 όταν παι2ει απλα και οταν φορτωνω κομματι ψιλοφτανει τα 4/5 με 5/5 στιγμιαια όμως.

δε το καταλαβα αυτο με το αsio lαtency..
 

Mensajes Tue 04 Jun 13 @ 4:17 pm
Γεια σας εδω και μια εβδομαδα εχω ενα θεμα με τον ηχο....αλλαξα λαπτοπ λογο οτι το προηγουμενο εγινε μουσκεμα σε ενα παρτι και δεν εμεινε τπτ.....το προβλημα μου ομως ειναι οτι ο ηχος οταν ειναι ανοιχτο το virtual ειναι χαλια.....το δουλευω με μια εξωτερικη καρτα ηχου soundblaster x-fi go pro και ενω με το παλιο λαπτοπ δεν ειχα θεμα ξαφνικα με το καινουργιο εχω αλλα δεν μπορω να καταλαβω τι φταιει.....ξερεις καποιος κατι πανω σε αυτο να με βοηθησει???
 

Mensajes Wed 04 Mar 15 @ 9:59 am
Συνδέω την κονσόλα στον υπολογιστή και δεν την αναγνωρίζει..,ενώ παίρνει κανονικά ρεύμα..τι μπορεί να φταίει;;
 

Mensajes Mon 21 Jan 19 @ 11:37 pm


(Los tópicos y foros antiguos son automáticamente cerrados)