Ingreso rápido:  

Forum: Greek Forum

Tema: Εντολές & Άλλα σε Skin…

Este tópico es antiguo y puede contener información incorrecta para la nueva versión.

1. Υπάρχει η δυνατότητα εντολής σε custom button (στο skin), το οποίο (με την ενεργοποίησή του) να αλλάζει “on-air” (χωρίς επανεκκίνηση) μία εντολή mapping του εκάστοτε controller?
Π.χ. Στον Denon MC6000Mk2, ο οποίος υποστηρίζει μόνον 2 Pads Mode, να μπορούμε (μέσω skin button) να αλλάζουμε το mode (hot cues -> saved loop -> slicer -> roll, κ.τ.λ.) και κατ’ επέκταση τα αντίστοιχα cues.

2. Υπάρχει η δυνατότητα εντολής σε custom button (στο skin), το οποίο (με την ενεργοποίησή του) να αλλάζει “on-air” (χωρίς επανεκκίνηση) κάποιο από τα settings του VDJ?
Π.χ. Αλλαγή Equalizer Frequency.

3. Στα όποια values % των όποιων levels (τα οποία εμφανίζονται σε κάποια skins με mouse-over), υπάρχει εντολή (xml), ώστε οι τιμές να έχουν delay (άρα και να είναι πιο εύκολα κατανοητές)? Φυσικά και δεν αναφέρομαι στην περίπτωση εμφάνισης των τιμών μέσω mouse over, αλλά direct (σε skin υπό κατασκευή).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων…
 

Mensajes Mon 29 Jan 18 @ 5:32 pm
1) Εν μέρη. Δεν μπορείς να αλλάξεις τον mapper μέσω VDJ Script. Μπορείς όμως να φτιάξεις τον mapper σου έτσι ώστε ένα κουμπί να αλλάζει την συμπεριφορά.
Για παράδειγμα σε ένα κουμπί στον controller έχεις την εντολή "pitch_reset" Μπορείς να αλλάξεις την εντολή ας πούμε σε "var_equal '$MyMapMode' 1 ? master_tempo : pitch_reset" και στο skin σε custom button να βάλεις την εντολή "toggle '$MyMapMode'"
Σημείωση: Στα pads γενικά δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι στον mapper για να αλλάξεις pad mode από το skin... Γίνεται αυτόματα. Οι MC6000 και MC6000MK2 δεν θεωρούνται κονσόλες με pads αλλά κονσόλες με 4 hotcues. Γι αυτό και σ' αυτές η αλλαγή στο skin δεν επιφέρει αλλαγή και στην κονσόλα.
Για αυτές τις δύο κονσόλες μπορείς να αλλάξεις τον mapper για τα 4 hotcue buttons σε "pad 1", "pad 2", "pad 3" και "pad 4"
Μόνο με αυτή την αλλαγή, όταν αλλάζεις pad mode στο skin θα αλλάζει και στον controller.

2) Ναι. Η εντολή setting
Παράδειγμα setting "equalizerLowFrequency" 160

3) Δεν κατάλαβα τι ακριβώς ζητάς...
 

Mensajes Mon 29 Jan 18 @ 8:15 pm
PhantomDeejay wrote :
1) ...Οι MC6000 και MC6000MK2 δεν θεωρούνται κονσόλες με pads αλλά κονσόλες με 4 hotcues. Γι αυτό και σ' αυτές η αλλαγή στο skin δεν επιφέρει αλλαγή και στην κονσόλα. Για αυτές τις δύο κονσόλες μπορείς να αλλάξεις τον mapper για τα 4 hotcue buttons σε "pad 1", "pad 2", "pad 3" και "pad 4". Μόνο με αυτή την αλλαγή, όταν αλλάζεις pad mode στο skin θα αλλάζει και στον controller.

Αρκετά χρήσιμο αυτό και δεν το είχα παρατηρήσει...

PhantomDeejay wrote :
2) Ναι. Η εντολή setting. Παράδειγμα setting "equalizerLowFrequency" 160.

Φαντάζομαι ότι η εντολή μπορεί να διαμορφωθεί κατάλληλα, ώστε να την αντιστοιχίσουμε σε κάποιο knob και π.χ. η συχνότητα να είναι μεταβλητή. Σωστά?

PhantomDeejay wrote :
3) Δεν κατάλαβα τι ακριβώς ζητάς...
Αντί να δημιουργήσουμε στο skin μία προσομοίωση digital vu meters, να έχουμε την ένδειξη των levels υπό την μορφή ποσοστιαίου αριθμού, όπως ακριβώς φαίνεται στο SilverSleek #3, με mouseover. Πλην, όμως, η μεταβολη των αριθμών να γίνεται με χρονοκαθυστέρηση και να μην είναι "ακαριαία", ώστε να μπορούν να παρακολουθούνται "άνετα".
 

Mensajes Tue 30 Jan 18 @ 5:30 am
2) Υπό προϋποθέσεις (ανάλογα με την ρύθμιση) ναι

3) Εγγενώς όχι, δεν γίνεται. Με κάποιο hack ίσως, αλλά θα πρέπει να το δοκιμάσω (π.χ. εντολή oninit="repeat_start 'GetVu' 500ms & deck 1 get_vu_meter & param_cast 'int' & set 'MyVuValue'" και στο textzone/button action="get_var 'MyVuValue')
 

Mensajes Tue 30 Jan 18 @ 10:56 am
PhantomDeejay wrote :
3) Εγγενώς όχι, δεν γίνεται. Με κάποιο hack ίσως, αλλά θα πρέπει να το δοκιμάσω (π.χ. εντολή oninit="repeat_start 'GetVu' 500ms & deck 1 get_vu_meter & param_cast 'int' & set 'MyVuValue'" και στο textzone/button action="get_var 'MyVuValue')


Είμαι στην φάση γραφικού σχεδιασμού skin, οπότε δοκίμασέ το εάν δεν είναι κόπος, ώστε να ξέρω πως θα "παρουσιάσω" και θα χωροθετήσω τελικά τα όποια levels...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

 

Mensajes Tue 30 Jan 18 @ 11:03 am
Δεν νομίζω οτι είναι πρακτικό (στη χρήση) να βλέπεις κείμενο σαν vu-meter
Από την άλλη σε ένα textzone μπορείς να χρησιμοποιήσεις την εντολή get_level_peak ώστε να παίρνεις το peak του vu-meter αυτόματα κάθε 500ms
 

Mensajes Tue 30 Jan 18 @ 11:12 am


(Los tópicos y foros antiguos son automáticamente cerrados)