Ingreso rápido:  

Forum: Greek Forum

Tema: Αποριες σχετικα με mixing και αλλαγες τραγουδιων

Este tópico es antiguo y puede contener información incorrecta para la nueva versión.

Καλησπερα στην ομαδα!! Σας παρακολουθω εδω και καμποσο καιρο διαβαζοντας διαφορα σχολια στο φορουμ που ειναι αρκετα χρήσιμα.. Προσωπικα εχω μια απορια που ισως μπορει να εχει αναφερθει σε καποιο σχολιο και να μην το εχω προσεξει.. γενικα ασχολουμε με το virtual απ το 2008 απ οτι θυμαμαι που πρωτο ξεκινησα.. μετα για καποιο καιρο σταματησα, και εναλλαξ το ιδιο ! πλεον με τις καινουριες εκδοσεις μου γεννηθηκε μια απορια σχετικα με τα κουτακια που βλεπω επανω στην κυματογραφηση οπου ειναι 1234 μπλε και 1234 κοκκινο...
Απ οτι θυμαμαι στην παλια εκδοση του προγραμματος αυτα δεν υπηρχαν τα κουτακια, αφου πλεον υπαρχουν συμπερανα οτι ισως βοηθανε στις αλλαγες ενος τραγουδιου , εκτος το οτι σε βοηθανε και στο μετρημα.. (αν κανω λαθος διορθωστε με). Γενικως παιζω αρκετα ελληνικα.. κανω τις αλλαγες χωρις να βλεπω τα κουτακια , οπως εμαθα με την παλια εκδοση οπου δεν υπηρχαν (κουτακια).. σημερα απο περιεργια δοκιμασα να κανω τις αλλαγες αναλογα με τα κουτακια, δηλαδη βλεποντας το κουτακι να ειναι πανω απ το αλλο δηλαδη καπως ετσι.. = και οχι --_ ... δε ξερω αν με καταλαβαινετε τι εννοω..! η απορια μου εχει ως εξης.. γιατι σε μερικα κομματια μου βγαινει ο ρυθμος το beatmatch με το αυτι μου οταν τα κουτακια ειναι --_ και δεν ειναι =.. που κανονικα τα κουτακια πρεπει να ειναι το ενα πανω απ το αλλο ? επισης αυτο δεν γινεται παντα.. ναι μεν σε μερικα κομματια ειναι μια χαρα αλλα στα περισσοτερα δεν ειναι.. υποτιθεται οτι γι αυτο υπαρχουν τα κουτακια.. η μηπως υπαρχουν για καποιο αλλο σκοπο κι εγω εχω καταλαβει αλλα νταλον ?
 

Mensajes Fri 29 Jun 18 @ 2:25 am
PANOSVPRO InfinityMember since 2007
γιατι ειτε το κομματι ειναι ασυμετρο , ειτε δεν εναι σωστα το beatgrid
 

Mensajes Fri 29 Jun 18 @ 4:18 pm
beatgrid τι εννοεις ακριβως; μπορω να το ελεγξω αυτο;; επισης εχω παρατηρησει οτι εαν στο τετραγωνακι του επομενου τραγουδιου ειναι ενα βημα πισω μου ταιριαζει απολυτα το instrumental με αυτο που παιζει στον αερα μαζιι.. δε ξερω αν με καταλαβαινεις τι σου λεω. βεβαια δεν ισχυει παντα αλλα στα περισσοτερα τραγουδια αυτο εχω παρατηρησει.. μιλαμε παντα με τα ιδια bpm των κομματιων...! Θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καποια εξυπνη κινηση επανω στο προγραμμα οσον αφορα στις αλλαγες των τραγουδιων στα ελληνικα κυριως γιατι απ οτι βλεπω τα κουτακια αυτα που αναφερω δεν ισχυουν 100% στα ελληνικα τραγουδια...
 

Mensajes Sun 01 Jul 18 @ 12:01 am
Το πεδίο με τα “κουτάκια”, στα οποία αναφέρεσαι, ονομάζεται: Beat Keeper and Phase Indicator.
Το συγκεκριμένο πεδίο δεν είναι θέμα έκδοσης VDj, αλλά skin που χρησιμοποιεί ο εκάστοτε χρήστης και φυσικά υπήρχε και στην προηγούμενη έκδοση.

Στο εν λόγω πεδίο γίνεται απεικόνιση του μέτρου – ρυθμού ενός τραγουδιού, καθώς και της φάσης αυτού. Το τι ακριβώς σημαίνουν και πως “λειτουργούν” αυτές οι δύο έννοιες, μπορείς αρχικά να διαβάσει στις ενότητες εδώ: http://www.virtualdj.com/manuals/virtualdj8/action/search.html?search=beat+keeper και κατόπιν να το Googlάρεις για ακόμη περισσότερες πληροφορίες.

Καλώς ή κακώς, το συγκεκριμένο πεδίο και κατ’ επέκταση η όποια χρήση του (από “αρχάριους”) εξαρτάται και από το είδος του κομματιού και από το πόσο σωστά έχει “διαβάσει” το VDj το μέτρο και την φάση του.
Ιδίως στην EDM μουσική, αλλά και γενικότερα στην μουσική της οποίας το μέτρο είναι 4/4, τα αποτελέσματα της “ανάγνωσης” του VDj είναι άκρως ικανοποιητικά. Υπάρχουν, όμως και οι περιπτώσεις όπου ο χρήστης θα πρέπει να προβεί σε διάφορες διορθώσεις (μέσω BPM Editor) ή οι περιπτώσεις όπου το μέτρο δεν είναι 4/4, οπότε και οι πληροφορίες που απεικονίζονται είναι παντελώς “άκυρες”.

Όπως και να έχει, κατόπιν αρκετής εξάσκησης, θα διαπιστώσεις ότι το συγκεκριμένο πεδίο θα σου είναι παντελώς “άχρηστο” και οι όποιες αλλαγές σου θα βασίζονται αποκλειστικά στο αυτί και όχι στο μάτι…
 

Mensajes Sun 01 Jul 18 @ 5:36 am
Σ ευχαριστω για την αναλυτικη σου απαντηση!! ισως να μου ελυσες καποιες αποριες, βεβαιως εχω διαπιστωσει οτι ειναι αχρηστο και οτι με το αυτι μου παιζω απο τοτε και οχι με τα ματια!! το 2009 στην εκδοση (4,κατι αν λεω σωστα) δεν υπηρχε αυτο.. τεσπα αλλα επειδης ειμαι ανθρωπος που παρατηρω εστω και τη παραμικρη λεπτομερεια σε γενικες γραμμες παντα, διαπιστωσα οτι τραγουδια απο αγορασμενα cd ισχυει το κουτακι με το μετρημα και τα bit του κανονικα. ενω κατεβασμενα απο ιντερνετ youtube κτλ βγαζει παντα λαθος αριθμησει.. π.χ καποια δεν ξεκινανε απο το 1 .. η τα ρεφρεν που αντι να ξενινανε απο το 1 π.χ ξεκινανε απο 9 η 13 ... δε ξερω μπορει να χω χασει τη μπαλα και να λεω μπουρδες...! επισης ειδα πολλες αλλαγες στο προγραμμα τις εκδοσης πραγμα που υπεθεσα οτι εχεις πολλες δυνατοτητες να κανεις διαφορα πραγματα σε σχεση με παλια.. και ειπα μηπως υπαρχει καποια ρυθμιση στο προγραμμα που να σου αυτοματοποιει καπως την αλλαγη επανω στον ρυθμο του κομματιου .
 

Mensajes Sun 01 Jul 18 @ 7:52 pm


(Los tópicos y foros antiguos son automáticamente cerrados)