Ingreso rápido:  

Forum: Greek Forum

Tema: Denon DN MC-6000 Review - Page: 1

Esta parte del tópico es antigua y puede contener información incorrecta para la nueva versión.

Όπως ξέρετε είμαι πλέον ένας απο τους τυχερούς κατόχους ενός controller - μίκτη DENON DN MC-6000.
Εδώ θα βρείτε ένα αναλυτικό review και αργότερα κάποιο υλικό που ετοιμάζω για την κονσόλα.

Ας ξεκινήσουμε με μερικές φωτογραφίες:






 

Mensajes Tue 04 Jan 11 @ 2:19 am






 

Mensajes Tue 04 Jan 11 @ 2:20 am







 

Mensajes Tue 04 Jan 11 @ 2:22 am




 

Mensajes Tue 04 Jan 11 @ 2:23 am
Το πιο σημαντικό κομμάτι σε μία κονσόλα σαν κι αυτή είναι το κομμάτι του μίκτη. Θα ξεκινήσουμε λοιπόν το review από τον μίκτη.
Ο μίκτης έχει εξόδους τόσο Balanced όσο και Un-balanced.
Όλες οι δοκιμές έγιναν με την Balanced έξοδο που εξασφαλίζει και την μέγιστη ποιότητα του σήματος.

Για τους λάτρεις των τεχνικών λεπτομερειών το σήμα απο τον μίκτη πηγαίνει σε ένα dbx DriveRack PA και απο εκεί σε δύο ενισχυτές InterM L1400 που οδηγούν ο ένας 2 sub 400W RMS PROEL και ο άλλος 4 δορυφόρους 350W RMS PROEL.

Το ηχοσύστημα με το οποίο έγιναν οι δοκιμές έχει στηθεί εξ' ολοκλήρου απ' την αρχή για mainstream μουσική με τάσεις Rock ώστε όσοι γνωρίζουν να μπορούν να καταλάβουν (περίπου) την χροιά και την δυναμική των ρυθμίσεων.
Το σύστημα είχε ρυθμιστεί με βάση το VirtualDj, κάρτα ήχου NI Audio2Dj και μίκτη Vestax VMC-004XLu.

Πάνω σε αυτό το σύστημα βγήκε ο Vestax, μπήκε ο Denon και έγιναν τα test.

Οι πρώτες δοκιμές έγιναν με την κάρτα ήχου της Denon (που θα αναλύσουμε σαν κάρτα παρακάτω) ενώ στη συνέχεια λόγω των ημερών και κάποιων μικροπροβλημάτων (όχι της κονσόλας αλλά του laptop) χρησιμοποιήθηκε και η Audio2Dj.

Η πρώτη διαπίστωση στην χρήση του DENON ως μίκτη είναι οτι έχει πιο μπασάτο ήχο απ' οτι ο Vestax και έτσι χρειάστηκε επέμβαση στο DriveRack κατά περίπου μισό με ένα db κάτω στις κύριες μπάσες συχνότητες. Μετά την επέμβαση αυτή ο DENON εξακολουθούσε να έχει πιο μπασάτο ήχο αλλά το μπάσο ήταν πιο γλυκό (όχι τόσο "ξερό") σε σχέση με τον Vestax. Ειδικά σε χαμηλές σχετικά εντάσεις το μπάσο που έβγαζε το ηχοσύστημα ήταν αρκετά πλούσιο και ίσως λίγο παραπάνω απ' οτι θα ήθελα. Απο τις μεσαίες και πάνω εντάσεις όμως όλες οι συχνότητες ήταν καθαρά διακριτές με γλυκό και πλούσιο μπάσο στην σωστή ποσότητα και έτσι δεν χρειάστηκε επιπλέον επέμβαση στο DriveRack.

Στο κομμάτι της έντασης του μίκτη τώρα:
Το ηχοσύστημα είναι "προστατευμένο" με Limiter απο το DriveRack το οποίο ήταν ρυθμισμένο να ανοίγει στα 0db του Vestax.
Με το DENON (το οποίο έχει και διαφορετική χροιά στον ήχο και έχουμε αφαιρέσει και μερικά db απο τα μπάσα) το Limiter του DriveRack χτυπούσε συνήθως στα +3 db πράγμα που σημαίνει οτι λίγο πολύ έχει την ίδια ένταση με το Vestax.
Πριν συνεχίσω για την γενική ένταση και την ένταση των ακουστικών να πω κάτι:
Είμαι παρανοϊκός με την παραμόρφωση. Με λίγα λόγια στα κανάλια μου τα Gain είναι ρυθμισμένα ώστε στην είσοδο να έχω συνέχεια πράσινα LED δηλαδή τιμές μέχρι 0db.
Με αυτό το δεδομένο λοιπόν ο DENON έφτανε τα 0 db στην έξοδο με τα Upfaders στο 90% και το Master να βρίσκεται ανάμεσα στο "2 με 3" το πρωί. Προσωπικά κρίνω αυτό το επίπεδο έντασης άκρως ικανοποιητικό που σημαίνει οτι μπορεί να οδηγήσει ακόμα και αυτοενισχυόμενα ηχεία στα άκρα τους χωρίς την ανάγκη εξωτερικού EQ.
Η ένταση των ακουστικών (Sennheiser HD212-Pro) ήταν χαμηλότερη απο αυτή του Vestax αλλά αρκετή ώστε ακόμα και αυτές τις μέρες με το ηχοσύστημα να παίζει σχεδόν την μισή βραδιά στα όρια του να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα στο να ακούσεις καθαρά από τα ακουστικά. Με το ηχοσύστημα στο τέρμα (και τα Gain θυμίζω ώστε να έχουμε μέγιστη τιμή στην είσοδο των καναλιών 0db) τα ακουστικά χρειάστηκε να τα φτάσω σχεδόν στο τέρμα μερικές φορές, αλλά θυμίζω οτι δεν είχα κανένα πρόβλημα στο να ακούσω καθαρά το CUE. Επομένως η ένταση των ακουστικών κρίνεται επίσης ικανοποιητική.

To EQ του DENON είναι ένα τυπικό 3-band EQ. Η απόκριση είναι πολύ καλή όπως και ο διαχωρισμός των συχνοτήτων. Το EQ έχει την τάση να "συγχωρεί" για ρυθμίσεις απο 0 μέχρι +2/+3db. Έχει δηλαδή μια μικρή "ελαστικότητα" στην αρχή των θετικών ρυθμίσεων πράγμα που για dj's είναι καλό. Η θέση των ρυθμιστικών είναι λίγο "στραβή" σε σχέση με τα upfaders για να χωρέσουν τα πλήκτρα επιλογής κομματιών και browser αλλά παρόλα αυτά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον χειρισμό τους. Γενικά σαν εργαλείο μίξης (όπως πρέπει να χρησιμοποιούνται) και μικρορυθμίσεων είναι αρκετά καλό. Δεν μπορώ να το συγκρίνω με τον Vestax που έχει φίλτρα αντί για EQ αλλά σε σχέση με τον Pioneer DJM-500 που είναι ο μίκτης που χρησιμοποιώ τα τελευταία 4 χρόνια έχουν την ίδια περίπου απόδοση.

Τα Upfaders είναι σκληρά και απροβλημάτιστα. Η απόκριση τους είναι γραμμική με ελαφρά αύξηση της γραμμικότητας απο το 90 έως το 100%
Έχουν μήκος 45mm και είναι μόλις 5mm μικρότερα απο τα Upfaders που έχουν οι Pioneer DJM-500/600. Η απόσταση μεταξύ τους είναι ικανοποιητική και γενικά ο χειρισμός τους είναι εύκολος χωρίς να μπλέκεται κάτι στην μέση πράγμα που είναι βασικό σε μηχανήματα με τόσο συνωστισμό.

Το Crossfader είναι και αυτό 45mm και αντίθετα με τα Upfaders είναι αρκετά μαλακό και με ένα "χτύπημα" μέχρι το 30% μπορεί και να φτάσει στο 70-80% Η καμπύλη του είναι ρυθμιζόμενη οπότε μπορεί να βολέψει όλα τα γούστα. Προσωπικά δεν χρησιμοποιώ crossfader και όσο το χρησιμοποίησα, ήταν μόνο για video.

Γενικά το layout του μίκτη είναι αρκετά καλό και παρά το "συνωστισμό" δεν υπάρχει κάτι που να μπλέκεται στα χέρια σου κατά λάθος. Το μοναδικό πράγμα (που ούτως ή άλλως εμένα με ενοχλεί σε όλους τους μίκτες του κόσμου) το οποίο θα προτιμούσα να είναι αλλιώς είναι το crossfader το οποίο θα το ήθελα μερικά χιλιοστά χαμηλότερα απο τα upfaders. Επίσης θα ήθελα ο μίκτης να έχει και ένα master PAN ρυθμιστικό το οποίο αν και χρησιμοποιώ ελάχιστα θεωρώ οτι πρέπει να υπάρχει σε όλους τους μίκτες για περιπτώσεις που κάποιος θέλει να χαμηλώσει κάποια απο τις δύο εξόδους του μίκτη.
 

Mensajes Tue 04 Jan 11 @ 3:13 am
Στο κομμάτι του controller τώρα:

Σαν controller είναι αρκετά καλός. Τα πλήκτρα είναι τυπικά "λαστιχένια" πλήκτρα DENON τα οποία όμως έχουν πολύ μικρή διαδρομή και κάνουν ένα ξεκάθαρο κλικ όταν τα πιέζεις. Γενικά για dj's σαν κι εμένα που έχουν την τάση να έχουν το δάχτυλο πάνω στο πλήκτρο μέχρι την στιγμή που θα το πατήσουν ο DENON έχει ακριβώς την σκληρότητα που χρειάζεται. Αρκετή για να μην πατηθεί το πλήκτρο κατά λάθος και λίγη για να πατιέται απρόσκοπτα την κατάλληλη στιγμή.
Τα πλήκτρα Cue1-4, Samp1-4, LoopIn, LoopOut και AutoLoop έχουν οπίσθιο φωτισμό (dimmed light) και ξεχωρίζουν άνετα στο σκοτάδι.

Γενικά ο φωτισμός του controller είναι καλός αλλά θα προτιμούσα μερικά LED να μην είναι hardcoded και να υπάρχει δυνατότητα προγραμματισμού.

Αξίζει να σημειωθεί οτι η εναλλαγή των deck αλλά και των πλήκτρων Cue1-4 σε Samp1-4 είναι hardcoded δηλαδή γίνεται απο το Hardware κάτι που είναι αρκετά έξυπνο ώστε να χρειάζεται λιγότερο scripting για να προγραμματίσει κανείς την κονσόλα αν το επιθυμεί.

O MC6000 έχει ως επι το πλείστων απλά encoders/faders καθώς το ΜΟΝΑΔΙΚΟ endless encoder είναι το track selector!
H απόκριση τους είναι αρκετά καλή και δεν κάνουν "κλικ" στην μέση πράγμα που ανάλογα με το πως θα χρησιμοποιηθούν μπορεί να είναι καλό ή κακό.

To Pitch Slider κάνει διαδρομή 60mm και παρόλο που είναι σαφώς μικρότερο απο αυτό της SC-2000 είναι επίσης αρκετά καλό. Έχει μια πολύ καλή σκληρότητα (παρόμοια με αυτή των upfaders) και αρκετά καλή ανάλυση. Κάνει "κλικ" στο κέντρο πράγμα που προσωπικά το θεωρώ απαραίτητο σε pitch slider. Γενικά ανάλογα με το Pitch Span μπορεί κάποιος να πετύχει αρκετά καλή ανάλυση. Με Pitch Span +/-5% που χρησιμοποιώ εγώ μπόρεσα να πετύχω ρυθμίσεις που ανταποκρίνονταν στο 0.1 BPM στην περιοχή απο 124 έως 130 BPM (μπορεί και μικρότερες).
Η θέση τους στην γενικότερη διάταξη είναι καλή. Λόγω της 3-D διάταξης των χειριστηρίων δεν υπάρχει κάτι που να "εμποδίζει" την γρήγορη και άμεση πρόσβαση τους.

Τα jogs είναι μια "ιστορία" απο μόνα τους. Είναι λίγο μικρότερα απο αυτά ενός CDJ-400 πχ αλλά αρκετά μεγάλα για όλες τις λειτουργίες εκτός απο σοβαρό scratching. Στο μέγεθος μάλλον θυμίζουν περισσότερο τα CDJ-100 αλλά δεν έκανα απ' ευθείας σύγκριση. Επίσης είναι λίγο σκληρά και δεν βολεύουν για "ελεύθερο" backspin. Αν τα συγκρίνω με τα CDJ-400 έχουν περίπου την ίδια σκληρότητα με τα Pioneer να είναι λίγο πιο σκληρά.
Το touch στα DENON γίνεται μέσω τεχνολογίας αφής. Δεν υπάρχει φυσικό πλήκτρο που να πιέζεται για να δώσει ο controller την εντολή touch. Είναι ενδεικτικό οτι αν κάποιος προσπαθήσει να ακουμπήσει απαλά το πλατό με τα μήλα των δαχτύλων του, πριν καν προλάβει να νοιώσει το πλατό με την αφή του ο controller θα έχει στείλει την εντολή touch. Το πλατό έχει δύο ζώνες, τον εξωτερικό δακτύλιο και τον εσωτερικό κύκλο αφής. Ο εσωτερικός κύκλος αφής ενεργοποιείται και απενεργοποιείται απο το hardware! Με λίγα λόγια μπορεί κανείς να αλλάξει από Vinyl Mode σε Bend Mode μέσω hardware παρακάμπτοντας την αντίστοιχη ρύθμιση του software. Επίσης η ύπαρξη 2 layers (εξωτερικός δακτύλιος/εσωτερικός δίσκος αφής) είναι αρκετά χρήσιμη και στο cue-ing αφού ανάλογα με το σημείο χειρισμού στο jog μπορούμε να έχουμε διαφορετική ακρίβεια στο cue-ing.
Η θέση τους είναι αρκετά καλή και αν εξαιρέσουμε κάπως τα πλήκτρα CUE/PLAY δεν υπάρχει τίποτα που να μπαίνει στην μέση κατά τον χειρισμό τους. Μάλιστα "για καλό και για κακό" η DENON φρόντισε να "βυθίσει" τα πλήκτρα Seek και Pitch Bend ώστε και να μην εμποδίζουν, αλλά και να μην πατηθούν κατά λάθος.

Το γενικότερο layout είναι αρκετά βολικό και όπως είπα κάπου και παραπάνω παρά το συνωστισμό δεν υπάρχουν πράγματα που να μπερδεύονται μέσα στα χέρια σου την στιγμή που δεν τα θέλεις. Ακόμα και για μένα που έχω πρόβλημα με τον μίκτη στο κέντρο και για να βγάλω αλλαγή απο το αριστερό deck έχω τα χέρια μου "χιαστή" το layout ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Γενικά φαίνεται οτι η DENON μελέτησε αρκετά το Layout καθώς και το μέγεθος όλων των χειριστηρίων. Κάτι που δεν φαίνεται στις φωτογραφίες (αλλά και να "φαίνεται" δεν μπορεί κάποιος να το καταλάβει στο πραγματικό του μέγεθος) είναι η 3-D διάταξη των χειριστηρίων κάτι που διευκολύνει αφάνταστα στο να πηγαίνει το χέρι ανεμπόδιστα εκεί που θέλει. Ειδικά αυτό (η 3D διάταξη) είναι κάτι που με εντυπωσίασε αρκετά καθώς δείχνει οτι με λίγο περισσότερο ψάξιμο μπορούμε στο μέλλον να αποκτήσουμε ακόμα πιο "στριμωγμένους" σε χειριστήρια controllers που θα εξακολουθούν να είναι εύχρηστοι!
Υπάρχουν ευδιάκριτα Labels παντού για όλα τα χειριστήρια και με βάση και τον χρωματισμό των ειδικών LED είναι δύσκολο να μπερδευτεί κάποιος.

Το default mapping της MC-6000 είναι ικανοποιητικό καθώς "αντιγράφει" σε πολύ μεγάλο βαθμό ότι αναγράφεται πάνω στην κονσόλα. Γενικά κάποιος μπορεί να ξεκινήσει να παίζει κατευθείαν χωρίς να χρειαστεί να διαβάζει με τις ώρες το mapping ή το Manual της κονσόλας μέσα στο οποίο αναφέρεται καθαρά τι κάνει κάθε πλήκτρο με το VDJ.
Βέβαια με μια κονσόλα σαν αυτή αν κάποιος θέλει μπορεί να αρχίσει να πειράζει το mapping για να απογειώσει πραγματικά την κονσόλα προσαρμόζοντας την στις προτιμήσεις του. Σ' αυτό βοηθάει πολύ και αυτό που ανέφερα παραπάνω, οτι δηλαδή τα decks αλλά και τα πλήκτρα cue1-4/samp1-4 εναλλάσσονται απο το Hardware!
 

Mensajes Tue 04 Jan 11 @ 3:57 am
Η κάρτα ήχου του DENON είναι κάτι που δεν είχα την ευκαιρία να ψάξω διεξοδικά, αλλά παρόλα αυτά μπορώ να βγάλω τα πρώτα μου συμπεράσματα.
Είναι το μοναδικό κομμάτι που αν και είναι καλό και κάνει αυτά που λέει θα ήθελα (και όχι θα περίμενα) να είναι καλύτερα.
Κατ' αρχήν ας ξεκινήσουμε απο τα θετικά:
Έχει default Sample Rate τα 48KHz και γενικά η ποιότητα ήχου της (σε μερικά γρήγορα test που έκανα) είναι αρκετά καλή. Έχοντας συνηθίσει και την ποιότητα ήχου της HC4500 (που είναι επίσης πολύ καλή) μπορώ να πω οτι οι δύο κάρτες είναι εφάμιλλες σε ποιότητα ήχου.
Επίσης παρά το οτι συνδέεται εσωτερικά με τον μίκτη η ένταση της είναι ικανοποιητική, σαφώς δυνατότερη απο αυτή της HC4500 και μάλλον ίση με την Audio2Dj πράγμα που σημαίνει οτι σε ένταση αγγίζει τις επιδόσεις ενός CDJ. Εδώ υποθέτω οτι η DENON ξεπέρασε τον εαυτό της βάζοντας μια τόσο δυνατή κάρτα ήχου και ο λόγος που το έκανε είναι μάλλον φανερός: Τα δύο κεντρικά κανάλια (2-3) που μοιράζονται την κάρτα ήχου μπορούν να δεχθούν και είσοδο line-in. Έτσι λοιπόν η DENON λογικά ήθελε αν οι χρήστες συνδέσουν εκεί κάποιο CD-Player η εναλλαγή μεταξύ CD-player/Sound Card να γίνεται αν είναι δυνατόν χωρίς να χρειάζεται προσαρμογή του Gain και φυσικά να μην ακούγεται η κονσόλα "φτωχή" μπροστά σε ένα CD-Player.
Στα θετικά επίσης πρέπει να συμπεριλάβουμε οτι η εναλλαγή απο USB σε line-in δεν αποσυνδέει την κάρτα ήχου απο τον υπολογιστή, πράγμα που σημαίνει οτι ο χρήστης μπορεί ελεύθερα και άφοβα να κάνει χρήση των εναλλακτίρων πηγής.

Στα αρνητικά τώρα:
Η κάρτα ήχου έχει 2in-2out(stereo) κανάλια, πράγμα που σημαίνει οτι για πλήρη χειρισμό 4 πραγματικών deck η θα πρέπει η κονσόλα να γυρίσει σε PC MIX mode (όπου ο μίκτης θα είναι MIDI) ή θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί και άλλη (δεύτερη) κάρτα ήχου.
Ένα άλλο αρνητικό είναι ένα προσωρινό πρόβλημα που η κάρτα ήχου δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ASIO mode στο Advanced Configuration του VirtualDj. Για την ώρα η Atomix εξετάζει μαζί με την DENON το πρόβλημα και κάποια μελλοντική έκδοση είτε του VDJ είτε των drivers της DENON θα λύσουν το πρόβλημα. Για όσους θέλουν να δουλέψουν την κάρτα σε ASIO (ποιος δεν θέλει;) θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το Simple Configuration.

Τελευταίο αρνητικό άφησα κάτι που πρέπει να το ξανα-εξετάσω και έτσι το γράφω με κάθε επιφύλαξη. Έχω την εντύπωση οτι δυστυχώς η κάρτα ήχου έχει σχετικά υψηλό latency. To latency δεν είναι απαγορευτικό αλλά απο ένα μηχάνημα σαν κι αυτό περιμένει κανείς οτι καλύτερο δυνατό.
Για όσους τους ενδιαφέρει ο λόγος που δεν είμαι σίγουρος για την κάρτα ήχου απλά να αναφέρω οτι μετά απο ένα αναγκαστικό update των drivers της κάρτας γραφικών στο laptop το DPC Latency Checker τρελαίνεται όταν χρησιμοποιώ extended desktop και δυστυχώς όλες αυτές τις μέρες επειδή παίζαμε και video-clip έπρεπε (ακόμα και με την Audio2Dj) να έχω αρκετά ανεβασμένο το latency ώστε να παίζω χωρίς προβλήματα στον ήχο. Την Κυριακή που δοκίμασα για λίγο να κλείσω το extended desktop μπόρεσα να πάρω καλές τιμές latency απο την DENON αλλά δεν θέλησα να ζορίσω την τύχη μου και δεν προσπάθησα να την κατεβάσω σε οριακά επίπεδα. Έτσι λοιπόν επιφυλάσσομαι για αυτό το ζήτημα. Παρόλα αυτά έχω την γενική εντύπωση οτι το latency της DENON είναι λίγο πιο υψηλό σε σχέση με την Audio2Dj που μπορώ να την κατεβάσω μέχρι και τα 8ms!!!
 

Mensajes Tue 04 Jan 11 @ 4:26 am
Τελευταίο άφησα το κομμάτι του μίκτη ως MIDI mixer

Προσωπικά είναι κάτι το οποίο δεν με πολυ-ενδιαφέρει όμως έκανα ένα πολύ γρήγορο test.
Γενικά σαν MIDI mixer με εντυπωσίασε η αμεσότητα απόκρισης του software. Ίσως επειδή και τα upfaders είναι σκληρά και δεν μπορούν να ανεβοκατέβουν με τρελή ταχύτητα, ίσως επειδή τα upfaders έχουν ούτως ή άλλως την "αίσθηση" πραγματικών faders μίκτη η γενική εντύπωση ήταν "ουάου"
Δύσκολα μπορεί κάποιος να καταλάβει την διαφορά (στον χειρισμό) μεταξύ του πραγματικού hardware μίκτη και του MIDI mixer.
Φυσικά εδώ δεν μπορούμε να μιλήσουμε ούτε για ποιότητα ήχου, ούτε για το EQ κτλ καθώς αυτά είναι καθαρά ευθύνη του software.

To μοναδικό πράγμα που μου "ξένισε" το οποίο όμως μπορεί να αλλάξει απο το definition file του controller είναι οτι τα κανάλια δουλεύουν με "λάθος" λογική. Δηλαδή τα κανάλια δουλεύουν απο αριστερά προς τα δεξιά 1-2-3-4 ενώ προσωπικά θα προτιμούσα να δουλεύουν ως 3-1-2-4.
 

Mensajes Tue 04 Jan 11 @ 4:35 am
kalorizikh!!!!!!!!!! to swsto ergaleio sto swsto atomo!
 

Mensajes Tue 04 Jan 11 @ 4:37 am
Γενικές εντυπώσεις και συμπεράσματα:

Είναι μια εξαιρετική μονάδα, και παρά την "τσουχτερή" τιμή αξίζει τα λεφτά της.
Δούλεψα μαζί της 5 μέρες συνεχόμενα (29,30,31,1,2) χωρίς κανένα πρόβλημα πράγμα αρκετά σημαντικό αν σκεφτεί κανείς οτι κάποιες απο αυτές τις μέρες ήταν ιδιαίτερα "δύσκολες" και "απαιτητικές" και οτι η συσκευή δεν είναι μόνο controller αλλά και μίκτης.

Η γενική αίσθηση της κονσόλας σου αποπνέει σιγουριά καθώς είναι μια στιβαρή κατασκευή με καλή ποιότητα υλικών (τυπικό μηχάνημα DENON) και απροβλημάτιστη λειτουργία. Γενικά δεν μπορώ να πω οτι χρειάστηκα κάποιο χρόνο για να εξοικειωθώ με το μηχάνημα. Το μοναδικό πράγμα που με μπέρδευε είναι η θέση των πλήκτρων LOAD καθώς συνηθισμένος απο ένα Numark Total Control το χέρι "πήγαινε" μόνο του να πατήσει τα πλήκτρα "FWD/REV" τα οποία απλά αλλάζουν το focus στον browser. Κατά τα άλλα δεν υπήρξε κάτι που να μου προκαλέσει σύγχυση. Βέβαια να αναφέρω οτι στο Booth υπάρχει αρκετά καλός φωτισμός και οτι πρέπει να είσαι τυφλός για να μην δεις πιο πλήκτρο είναι πιο, οπότε ήμουνα και λιγάκι "εξασφαλισμένος" στο να ξέρω τι κάνω.

Σε λίγο θα ανεβάσω και μερικά βιντεάκια να δείτε το μηχάνημα εν ώρα δράσης αλλά επειδή είναι τραβηγμένα απο κινητό η ποιότητα τους δεν είναι και η καλύτερη δυνατή!

Τέλος να αναφέρω οτι ήδη έχω φτιάξει καινούργιο definition file και ετοιμάζω και καινούργιο mapper για την κονσόλα τα οποία θα ανεβάσω σε μερικές μέρες εδώ για όποιον την αποκτήσει στο μέλλον και θα θέλει να δοκιμάσει την δική μου προσέγγιση στο μηχάνημα!!!
 

Mensajes Tue 04 Jan 11 @ 4:40 am
Video






 

Mensajes Tue 04 Jan 11 @ 5:41 am
polu kalo to review. me problhmatise to thema me thn karta hxou. Mou aresei to mpasato alla hthela na akousw oti bgazei pio gemato hxo. stis meseompasates. Auto perimena toulaxiston.
 

Mensajes Tue 04 Jan 11 @ 12:02 pm
oi e3odoi balanced kai unbalanced ti einai?
 

Mensajes Tue 04 Jan 11 @ 12:03 pm
alexmakPRO InfinityMember since 2009
bravo gia to review!
 

Mensajes Tue 04 Jan 11 @ 12:41 pm
dimitris_tsanak wrote :
Mou aresei to mpasato alla hthela na akousw oti bgazei pio gemato hxo. stis meseompasates. Auto perimena toulaxiston.

Πιο γεμάτο ήχο σε σχέση με τι; Με τον Vestax? Για τις συχνότητες δεν ανέφερα πουθενά οτι δεν παίζει σωστά όλες τις συχνότητες. Ίσα ίσα ανέφερα οτι όλες οι συχνότητες είναι καθαρές και διακριτές και οτι με το συγκεκριμένο ηχοσύστημα έτσι όπως είχε στηθεί για άλλο μίκτη ήταν πιο μπασάτος.

dimitris_tsanak wrote :
oi e3odoi balanced kai unbalanced ti einai?

Οι έξοδοι Balanced είναι είτε βύσματα τύπου Canon (XLR) είτε στερεοφωνικά καρφιά. Οι un-balanced είναι RCA.

Αν δεν γνωρίζεις την διαφορά μεταξύ balanced και unbalanced σήματος να σου πω χονδρικά οτι το Balanced σήμα ταξιδεύει σε θωρακισμένα καλώδια με δύο αγωγούς (+/-) και μπλεντάζ (γείωση) ενώ το un-balanced ταξιδεύει σε απλό ομοαξονικό καλώδιο με ένα αγωγό (+) και μπλεντάζ (-)



Τεχνικό μπλα μπλα:
========================================================
Μία balanced σύνδεση έχει δύο αγωγούς αντίστροφης πολικότητας ο ένας απο τον άλλο. Έτσι για παράδειγμα σε ένα βύσμα XLR το pin 2 μεταφέρει το σήμα με την ΚΑΝΟΝΙΚΗ πολικότητα ενώ το pin 3 μεταφέρει το σήμα με την ΑΝΑΠΟΔΗ πολικότητα. Τέλος το pin 1 χρησιμοποιείται για να θωρακίσει (μέσω γείωσης) τα άλλα δύο.
Το τελικό σήμα που παραλαμβάνει ο δέκτης (ενισχυτής, κονσόλα, EQ, κτλ) είναι στην πραγματικότητα η διαφορά που προκύπτει μεταξύ των δύο σημάτων (pin 2 και 3). Αυτό γίνεται για να μειωθεί/ακυρωθεί ο θόρυβος που μπορεί να παρεμβληθεί στο σήμα με την εξής απλή λογική:
Ο θόρυβος που εισέρχεται στο σήμα εισέρχεται ούτε λίγο ούτε πολύ ισόποσα και στις δύο "γραμμές". Έτσι ο θόρυβος που υπάρχει στη δεύτερη (ανάποδη) "γραμμή" εφαρμόζεται στην πρώτη "γραμμή" και ακυρώνεται όταν προσθέτουμε τις δύο "γραμμές".

Επίσης η χωριστή θωράκιση μιας balanced σύνδεσης (pin1) δίνει μεγάλο πλεονέκτημα απόρριψης θορύβου απέναντι σε ένα τυπικό καλώδιο unbalanced με 2 pin όπου η θωράκιση (μπλεντάζ) δεν είναι στην πραγματικότητα θωράκιση αλλά στηρίζεται στην χαμηλή (αλλά ΟΧΙ μηδενική) ωμική αντίσταση της γείωσης. Οποιοσδήποτε στατικός θόρυβος παρεμβληθεί στην θωράκιση μίας unbalanced σύνδεσης δεν θα μπορέσει να ελεγχθεί και να ακυρωθεί όπως σε μία balanced σύνδεση. Έτσι, στις balanced συνδέσεις αποτρέπουμε ένα πολύ γνωστό (και συχνό) πρόβλημα των unbalanced συνδέσεων, το γνωστό σε όλους μας Ground Loop (στατικός θόρυβος μπζζζζζζζζζζζζζζζ)

Οι περισσότερες οικιακές συσκευές ήχου - Hi-Fi - Home Cinema αλλά και ο εξοπλισμός των Dj έχει unbalanced συνδέσεις. Αυτό σημαίνει οτι κάθε κανάλι εξόδου/εισόδου έχει ένα καλώδιο (+μπλεντάζ) με βύσμα RCA ή καρφί και το σήμα έχει σαν σημείο αναφοράς τα 0V ή αλλιώς την γείωση (Ground). Η χρήση unbalanced συνδέσεων είναι εντάξει για συνδέσεις επιπέδου line-out/inl και για μικρές αποστάσεις. Τα προβλήματα ξεκινούν αν το σήμα πρέπει να μεταφερθεί σε μεγάλη απόσταση και ειδικά αν ο εξοπλισμός που συνδέουμε είναι συνδεδεμένος σε διαφορετικές παροχές ρεύματος.

Αντίθετα οι περισσότερες συσκευές επαγγελματικού ήχου / PA διαθέτουν συνδέσεις balanced με συνηθέστερο βύσμα το γνωστό σε όλους XLR (ή Canon). Όπως αναφέραμε παραπάνω το σήμα μεταφέρεται με δύο καλώδια (+μπλεντάζ) σε αντίθετη φάση το ένα απο το άλλο. Με σημείο αναφοράς επίσης τα 0V αν το ένα καλώδιο έχει μία θετική τιμή (σε Volts) το άλλο έχει την ίδια αλλά αρνητική τιμή Volts.
Το ακρωνύμιο XLR στην ουσία σημαίνει X=Ground, L=Live, R=Return

Τα pins ενός βύσματος XLR συνήθως είναι:
1 -> Χ -> Ground
2 -> L -> Live -> Hot
3 -> R -> Return -> Cold

Υπάρχουν περιπτώσεις που μία έξοδος balanced πρέπει να συνδεθεί σε μία είσοδο unbalanced και το αντίστροφο.
Ο 100% σωστός τρόπος για να γίνει αυτό είναι με την χρήση ενός μετασχηματιστή ή με την χρήση ενός ηλεκτρονικού μετατροπέα!
Παρόλα αυτά αν δεν υπάρχει φόβος παρεμβολών υπάρχουν κάποιοι απλοί τρόποι να μετατρέψουμε μια balanced σύνδεση σε unbalanced.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Το αποτέλεσμα των μετατροπών είναι ΠΑΝΤΑ ένα unbalanced σήμα!

Για να συνδέσουμε μία unbalanced έξοδο σε μία balanced είσοδο απλά συνδέουμε το pin 2 (Live\Hot) του XLR με το κεντρικό pin του RCA (+) και τα pin 1 και 3 (Ground + Return\Cold) στην γείωση του RCA.

Για να συνδέσουμε μία balanced έξοδο σε μία unbalanced είσοδο υπάρχουν ΔΥΟ περιπτώσεις. Σε κάθε περίπτωση το pin 2 της εξόδου (Live\Hot) συνδέεται στο κέντρο του RCA. Για την γείωση του RCA υπάρχουν δύο περιπτώσεις:
Αν η balanced έξοδος είναι electronically balanced τότε συνδέουμε το pin 1 (Ground) με την γείωση του RCA και θα έχουμε αναπόφευκτα 6db πτώση της έντασης.
Αν η balanced έξοδος είναι transformer isolated τότε συνδέουμε το pin 3 (Return/Cold) με την γείωση του RCA.


Τέλος υπάρχουν συσκευές (π.χ. ενισχυτές και EQ) που διαθέτουν και Balanced και Unbalanced είσοδους ή εξόδους. Σε αυτές τις συσκευές καλό θα είναι να χρησιμοποιούμε μόνο τις balanced ή μόνο της unbalanced ανάλογα με τις ανάγκες μας, αλλά ΠΟΤΕ και τις δύο ταυτόχρονα.
Ένα συχνό λάθος στον χώρο του επαγγελματικού ήχου που γίνεται κυρίως απο αυτοδίδακτους και ερασιτέχνες εγκαταστάτες είναι η ταυτόχρονη χρήση των balanced και unbalanced εισόδων των ενισχυτών. Πολλοί εγκαταστάτες για να γλυτώσουν τον κόπο μιας σωστής μετατροπής και σύνδεσης αφού φτάσουν τον ήχο σε ένα ενισχυτή με καλώδιο balanced π.χ. μετά χρησιμοποιούν την είσοδο unbalanced ώστε να πάρουν σήμα (γέφυρα) για να συνδέσουν κάποιο δέυτερο/τρίτο κ.ο.κ. ενισχυτή.
Αν και η λύση αυτή "βολεύει" και δουλεύει, εντούτοις ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΝΕΙ στην καλύτερη περίπτωση μόνο το σήμα στην είσοδο του ενισχυτή που κάνει την γέφυρα, και στην χειρότερη όλου του συστήματος.

Η παραμόρφωση στην είσοδο του σήματος πέρα απο τον "κακό" (παραμορφωμένο) ήχο έχει σαν αποτέλεσμα ΚΑΙ την μειωμένη απόδοση του ηχοσυστήματος καθώς κάνει "CLIP" πολύ πιο εύκολα.

==================================
Τεχνικό μπλα μπλα τέλος.... :p


 

Mensajes Wed 05 Jan 11 @ 2:25 am
apopsisdjPRO InfinitySenior staffMember since 2003
dimitris_tsanak wrote :
polu kalo to review. me problhmatise to thema me thn karta hxou. Mou aresei to mpasato alla hthela na akousw oti bgazei pio gemato hxo. stis meseompasates. Auto perimena toulaxiston.


Ayto einai ypokeimeniko, mporeis eykola na doseis ligo 'ogko' me ligo eq boost gyro sta 500 Hz.
To zitoumeno edo (kai to antikeimeniko kai metrisimo) einai h apokrisi na einai oso pio flat ginetai kai to Asio latency tis kartas na katebainei arketa xamila (stin perioxi 5-10ms) prosferontas aproblimatisti leitourgia kai xamilo cpu load epeisis.
Kai os poiotiko xaraktiristito ston hxo bebaia einai h eykrineia kai i 'leptomeria' pragma pou eksartate apo tin poiotita twn audio kyklomatwn tis denon, oson afora tin symmetoxi tis stin alysida tou hxou. Edo arkei pou einai denon..
 

Mensajes Wed 05 Jan 11 @ 7:23 am
tas_dazHome userMember since 2008
file sou exo steilei kai pm.opote boreseis mou les.tha eithela na se rotiso gia video komatia ti prepei na exo kallo?exo karta grafikon 512 h 1 gb nomizo alla ti allo pezei rolo?exo ton vestax vci 100 kai me audio2 kai sto virtual me video komatia mou kanei psilokolhmata ta videakia. oxi o hxos .exo amd x2 6000 epeksergasti.logika tha pezei h karta grafikon kai o epexergastis.telika apo apokrisi ti leei o denon?giati apo ebdomada tha ton tsibiso mallon.
 

Mensajes Fri 07 Jan 11 @ 12:02 pm
alexmakPRO InfinityMember since 2009
File Phantom thelo mia teleutea entiposi gia ta kata tis konsolas k an metanioses gia ta leuta pou petaxes k an eixes kaliteri epilogi...
 

Mensajes Fri 07 Jan 11 @ 5:46 pm
apopsisdjPRO InfinitySenior staffMember since 2003
Den to metaniose ...sou to leo egw !

btw. ena apo ta pragmata pou emena den mou aresoun stin Denon einai oti exei ex. trofodotiko, mou xalaei tin foritotita, den ta pao kala me ta trofodotika. Tha protimousa na exei kateyteian AC plug.
 

Mensajes Fri 07 Jan 11 @ 6:49 pm
alexmakPRO InfinityMember since 2009
ti enoeis me auto na pernei trofodosia apo to usb??
 

Mensajes Fri 07 Jan 11 @ 7:13 pm
26%