Ingresar:     

Forum: Greek Forum

Tópico: Chill out room ... (mpla mpla) !!! - Page: 47

Esta parte del tópico es antigua y puede contener información incorrecta para la nueva versión.

Αν πάλι μπορείς να παρακινήσεις έτσι άνετα 100 άτομα να σ' ακολουθήσουν, γιατί δε πας σε κάποιο "άκυρο μέρος" και να πεις: ΟΚ, τα έσοδα από τα ποτά δικά σας, εγώ θέλω μόνο τα 2€ από το πρώτο ποτό του καθενός! Με 200€ σίγουρα θα κάνεις μια καλή αρχή... Το εννοώ σοβαρά, έχω δει να το κάνουν σε μπαράκι-τρύπα στο Βερολίνο (που έχει περισσότερους DJ απ'ότι φανάρια). Αλλά μη μας αφήνεις να μαντεύουμε, βοήθα λίγο...

Dee P wrote :
Αν πάλι μπορείς να παρακινήσεις έτσι άνετα 100 άτομα να σ' ακολουθήσουν, γιατί δε πας σε κάποιο "άκυρο μέρος" και να πεις: ΟΚ, τα έσοδα από τα ποτά δικά σας, εγώ θέλω μόνο τα 2€ από το πρώτο ποτό του καθενός! Με 200€ σίγουρα θα κάνεις μια καλή αρχή... Το εννοώ σοβαρά, έχω δει να το κάνουν σε μπαράκι-τρύπα στο Βερολίνο (που έχει περισσότερους DJ απ'ότι φανάρια). Αλλά μη μας αφήνεις να μαντεύουμε, βοήθα λίγο...

1) den eipa oti na pane na katsoun kai na paraggeiloun. ta 100 atoma einai apla deigma gia to ti mporei na kanei AN ton proslabei..

2) an einai na mazepsei 100 atoma pou tha parageiloun oloi kai tha einai taktikoi pelates, kalytera na anoiksei diko tou magazi.

kai telos prepei na katalabete oti kalyteros dj einai autos pou ton akolouthane perissotera atoma
de pana paizei me winamp, non-stop cd, skyladika, house, hip-hop, trance, rnb, nisiotika, kinezika, afrikanika, psy, ambient, laitn, 50's, arxidia - mydia....

Aledjo, δεν ήθελα να φανώ ειρωνικός ως προς τα λεγόμενα σου. Ελπίζω να μη με παρεξήγησες!

Όσον αφορά στο 1) έχεις δίκιο. Όσον αφορά στο 2) έχεις απόλυτο δίκιο. Σε αυτό το σημείο απλά μαντεύουμε το τι εννοεί ο dimitris236. Ίσως και να μην εννοούσε τίποτα και να ήθελε απλά να "πει το πόνο του"...

Όσον αφορά στο "kai telos prepei na katalabete oti kalyteros dj einai autos pou ton akolouthane perissotera atoma" θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Ίσως όμως θα έπρεπε να εξετάσουμε το τι σημαίνει "καλύτερος", μιας και αυτό μπορεί να είναι διαφορετικό για τον καθένα και εξαρτάται από τη σκοπιά του καθενός (άλλο ο "καλύτερος" για τον ιδιοκτήτη και άλλο για εμάς, όπως και άλλο για το κοινό)...

Dee P wrote :
Aledjo, δεν ήθελα να φανώ ειρωνικός ως προς τα λεγόμενα σου. Ελπίζω να μη με παρεξήγησες!

xavale kanoume edo mesa :)

Dee P wrote :

Όσον αφορά στο "kai telos prepei na katalabete oti kalyteros dj einai autos pou ton akolouthane perissotera atoma" θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Ίσως όμως θα έπρεπε να εξετάσουμε το τι σημαίνει "καλύτερος", μιας και αυτό μπορεί να είναι διαφορετικό για τον καθένα και εξαρτάται από τη σκοπιά του καθενός (άλλο ο "καλύτερος" για τον ιδιοκτήτη και άλλο για εμάς, όπως και άλλο για το κοινό)...

isos to kalyteros eprepe na to grapso "kalyteros" gia na mi mperdeutei o kathenas.

kai fysika katalabaino ti les bre, afou kai go ta exo perasei auta kai ta blepo synexeia se filous mou.
apla to eipa eironika kai katalabainei o kathenas ti thelo na po.

ksero ti einai kalyteros... min anisyxeis....
gia ta afentika milao, blaxous ktl.

btw akouste plaka na gelasete!
to apogeuma erxetai enas filos pou paizei edo kai xronia me vdj kai hercules. tou kanei parapona to boss kai tou leei
"na stamatiseis na paizeis me laptop. na grapseis cd kai na paizeis. exei kalyteri poiotita. to mp3 exei xalia piotita. metetrepse ta se WAV kai paikse. to cd exei WAV ixo. gi'auto grapse ta mp3 se cd kai tha paizeis me cd-players"

entometaksy, ta ixeia sto magazi pou exei einai entelos gtp!
kai psaxnei gia poiotita o blaxos!

gia dj milaw Dee P...!! distixws paidia opou exw milisei rotane prota apo kosmo kai meta gia tin mousiki....dld an exw 100 atoma fans kai paizw mono nisiotika???? ti 8a me parei sto magazi tou??? diladi ta exoun peksei...vasika exoun allaksei ton rolo tou dj se pr....egw den eipa na min ferw kosmo sto magazi...kai oloi mas exoume exoume atoma pou mas akolo8oun...eixa milisei kapou kai tou lew..exw giro sta 20-25 atoma pou me akolou8ane..kai mou leei..mono?? diladi ti i8ele?? na vazw poulman gia to magazi tou??? kai kosmo na tous fereis..pali ta idia lefta 8a pareis...den kserw ti na pw.....kai ti na kanw...

dimitris236 wrote :
.dld an exw 100 atoma fans kai paizw mono nisiotika???? ti 8a me parei sto magazi tou???

an exeis 100 atoma kai paizeis nisiotika, se proslabano ego kai anoigo magazi!
ti les? ta exeis?

dimitris236 wrote :
vasika exoun allaksei ton rolo tou dj se pr....

ta exoun kanei 2 se 1
opos kai oi servitores exoun ginei kai katharistries

Κατανοώ τους προβληματισμούς σου και όλοι έχουμε περάσει από κει (και ακόμα περνάμε καθημερινά)... Ο καθένας μας έχει διαφορετικές εμπειρίες και σύμφωνα με αυτές, ο καθένας εκφράζει την άποψή του για την ενίοτε κατάσταση. Λύσεις πασπαρτού δεν υπάρχουν!

Έτσι και γω, ορμώμενος από τις προσωπικές μου εμπειρίες θα σου πω τα εξής: Πρέπει να καθορίσεις τις προτεραιότητές σου! Πρέπει να αποφασίσεις ποιος θέλεις να είσαι εσύ στο μέλλον (το προσωπικό σου μουσικό/ επαγγελματικό όραμα)! Το τι επιθυμεί η αγορά είναι κάτι που αλλάζει καθημερινά και κάτι στο οποίο δεν έχεις κανέναν απολύτως έλεγχο.

Η αγορά θέλει να κάνεις beatmatching με 3 ΜΚΙΙ και 2 CDιέρες, ενώ φτιάχνεις Latte Macchiato για τους πελάτες (τους οποίους φέρνεις εσύ και είναι κατά 99,9% γυναίκες, όπως τις γνωρίζουμε από το Playboy). Όλα αυτά βέβαια με προυπηρεσία 20 ετών στο Pacha Ibiza και για 1,5€ τη βραδιά...

Η ειδοποιός διαφορά είναι το ποιός θες να είσαι εσύ! Μόνο όταν κάνεις κάτι με τη καρδιά σου το κάνεις καλά. Μόνο όταν ανταμείβεσαι επαρκώς (υλικά ή/και συναισθηματικά) για αυτό που κάνεις, αισθάνεσαι χαρά να το κάνεις και είσαι ο καλύτερος δυνατός εαυτός σου! Μόνο όταν αισθανθείς έτσι, κάποιος θα σε πληρώσει τα λεφτά που πιστεύεις ότι αξίζεις (μπορεί και πολύ παραπάνω)!

Στοχοποίησε το οραμά σου, εξασκήσου, μάζεψε γνώση από άλλους επιτυχημένους στο χώρο και ξεκίνα χαμηλά. Δούλεψε σκληρά (στις δεξιότητές σου, στο PR, στο marketing κλπ) και δοκίμασε νέα πράγματα. Απέτυχε, ανέλυσε και μάθε από τα λάθη σου!

Κλείνωντας θα ήθελα να καταλήξω στη σκληρή/ λυπηρή πραγματικότητα. Το εαν θα γίνεις -όχι καλός, αλλά- επιτυχημένος DJ εξαρτάται μόνο κατά 40% από τις μουσικές σου επιλογές. Το 60% είναι όλοι οι δευτερεύοντες -για μας- παράγοντες, όπως marketing, PR, social media κλπ.

Υ.Γ. Πάνω κάτω τα ίδια θα ίσχυαν, αν θα αποφάσιζες να γίνεις πιτσαδόρος ή οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα βάλει ο νους σου ;-)

@ aledjo 100 atoma den exw... :P
@ Dee P...simfwnw mazi sou...ti 8a kanoume omos ?? oxi mono egw alla genika paidia tis ilikias mou pou einai sta prota vimata tis "karieras" na to pw etsi..

Όταν είσαι στα "πρώτα βήματα" μπορείς να κάνεις πολλά... Κυρίως επειδή δεν έχεις και τίποτα να χάσεις! Μπορείς να πειραματιστείς, να δοκιμάσεις ξανά και ξανά, να πέσεις και να σηκωθείς χωρίς να "τρέχει τίποτα"... Τι είχαμε, τι χάσαμε...
Ρώτα και κανένα μεγαλύτερο! Είμαι 34, και όταν ήμουνα 18-20 π.χ. πέρα από το οτι οι "θέσεις" για dj's σε μαγαζιά ήταν μετρημένες στα δάχτυλα (20 για μια ολόκληρη πόλη των 85000-90000 κατοίκων) ήταν και κατειλημμένες από τους αντίστοιχους 30άρηδες-35άρηδες-40άρηδες της εποχής με χρόνια εμπειρίας (που πάντα μετράνε και έχουν και το ειδικό τους βάρος)
Κι εμείς τότε παλέψαμε με διάφορους τρόπους, κάναμε διάφορα και καταφέραμε σιγά σιγά να μπούμε στον κύκλο, να πάρουμε δουλειές και να "ανοίξουμε" και το επάγγελμα...
Δυστυχώς όμως επειδή δεν είχαμε μυαλό αντί απλά να το ανοίξουμε το ξεχειλώσαμε... Αυτό είναι μια άλλη συζήτηση, αλλά ρίχνω ευθύνη και στην "γενιά μου" ως dj για την κατάντια των τελευταίων 5 περίπου χρόνων που κάθε 17χρονο με 2000 mp3 γινόταν DJ. Αυτό ήταν το άλλο άκρο, και τα άκρα ποτέ δεν ήταν καλά.

Όσο για την κρίση που περνάμε τόσο ως χώρα όσο και ως χώρος, εγώ είμαι αισιόδοξος. Θα επιβιώσουν όσοι αντέξουν, όσοι αξίζουν και όσοι έχουν στόχους και άποψη...
Ναι μπορεί αυτή τη στιγμή οι "χαζοί" ιδιοκτήτες (δεν είναι όλοι ίδιοι) να θέλουν ο dj να είναι και PR αλλά σύντομα κι αυτό θα ξεφτίσει... Γιατί όταν πάρουν ένα dj που έχει 50-100 άτομα κοινό και κάνουν το μαγαζί τους "σούπα" ενώ παράλληλα διώξουν και τους υπόλοιπους ελάχιστους πελάτες/θαμώνες θα είναι αργά για δάκρυα.
Και ναι μπορεί ο ανταγωνισμός να είναι μεγάλος, αλλά προσωπικά δεν θα ρίξω τα standards μου για κανένα λόγο. Διαθέτω μια αξιοπρέπεια πάνω απ' όλα, μια μουσική παιδεία, μια μουσική άποψη, και μια επαγγελματική ευσυνειδησία που δεν τα "χαρίζω" σε κανένα "@#%$%" αφεντικό.
Στην τελική προτιμώ να παίξω "τζάμπα" όπως γουστάρω εγώ (=όπως πρέπει να παίζω σαν dj, όχι οτι μου τι βαρέσει εμένα) παρά να "εκτελώ" βλακωδώς τι εντολές κάποιου ή κάποιων για να είμαι αρεστός και να κάνω PR στο μαγαζί...

Υ.Γ.: Δεν έχω βυζιά και δεν φοράω mini !!! (Έτσι για να γελάσουμε και λίγο)

PhantomDeejay wrote :
Όταν είσαι στα "πρώτα βήματα" μπορείς να κάνεις πολλά... Κυρίως επειδή δεν έχεις και τίποτα να χάσεις! Μπορείς να πειραματιστείς, να δοκιμάσεις ξανά και ξανά, να πέσεις και να σηκωθείς χωρίς να "τρέχει τίποτα"... Τι είχαμε, τι χάσαμε...
Ρώτα και κανένα μεγαλύτερο! Είμαι 34, και όταν ήμουνα 18-20 π.χ. πέρα από το οτι οι "θέσεις" για dj's σε μαγαζιά ήταν μετρημένες στα δάχτυλα (20 για μια ολόκληρη πόλη των 85000-90000 κατοίκων) ήταν και κατειλημμένες από τους αντίστοιχους 30άρηδες-35άρηδες-40άρηδες της εποχής με χρόνια εμπειρίας (που πάντα μετράνε και έχουν και το ειδικό τους βάρος)
Κι εμείς τότε παλέψαμε με διάφορους τρόπους, κάναμε διάφορα και καταφέραμε σιγά σιγά να μπούμε στον κύκλο, να πάρουμε δουλειές και να "ανοίξουμε" και το επάγγελμα...
Δυστυχώς όμως επειδή δεν είχαμε μυαλό αντί απλά να το ανοίξουμε το ξεχειλώσαμε... Αυτό είναι μια άλλη συζήτηση, αλλά ρίχνω ευθύνη και στην "γενιά μου" ως dj για την κατάντια των τελευταίων 5 περίπου χρόνων που κάθε 17χρονο με 2000 mp3 γινόταν DJ. Αυτό ήταν το άλλο άκρο, και τα άκρα ποτέ δεν ήταν καλά.

Όσο για την κρίση που περνάμε τόσο ως χώρα όσο και ως χώρος, εγώ είμαι αισιόδοξος. Θα επιβιώσουν όσοι αντέξουν, όσοι αξίζουν και όσοι έχουν στόχους και άποψη...
Ναι μπορεί αυτή τη στιγμή οι "χαζοί" ιδιοκτήτες (δεν είναι όλοι ίδιοι) να θέλουν ο dj να είναι και PR αλλά σύντομα κι αυτό θα ξεφτίσει... Γιατί όταν πάρουν ένα dj που έχει 50-100 άτομα κοινό και κάνουν το μαγαζί τους "σούπα" ενώ παράλληλα διώξουν και τους υπόλοιπους ελάχιστους πελάτες/θαμώνες θα είναι αργά για δάκρυα.
Και ναι μπορεί ο ανταγωνισμός να είναι μεγάλος, αλλά προσωπικά δεν θα ρίξω τα standards μου για κανένα λόγο. Διαθέτω μια αξιοπρέπεια πάνω απ' όλα, μια μουσική παιδεία, μια μουσική άποψη, και μια επαγγελματική ευσυνειδησία που δεν τα "χαρίζω" σε κανένα "@#%$%" αφεντικό.
Στην τελική προτιμώ να παίξω "τζάμπα" όπως γουστάρω εγώ (=όπως πρέπει να παίζω σαν dj, όχι οτι μου τι βαρέσει εμένα) παρά να "εκτελώ" βλακωδώς τι εντολές κάποιου ή κάποιων για να είμαι αρεστός και να κάνω PR στο μαγαζί...

Υ.Γ.: Δεν έχω βυζιά και δεν φοράω mini !!! (Έτσι για να γελάσουμε και λίγο)

Κοντα 10 χρονια πια μεγαλυτερος απο τον Γιωργο , απλα για αλλη μια φορα του βγαζω το καπελο , για τις εμπιρεστατωμενες αποψεις του , και τα λογικοτατα σχολια του , και φυσικα θα συμφωνησω απολυτα μαζι του.
Υπαρχουν ακομη , επαγγελματιες ευτυχως.

Pote tha erteis na paikseis ?
Den kserw,rwta ton manatzer mou.
(copy from FB)

OSD Ultra!!! Coming soon! ;)

oraio einai alla giati pedeuesai tzampa?
erxetai i ekdosi 8 pou exei diaforetiki skin mixani.... ;)
ego auto perimeno gia na ftiakso skin

Πρώτον το 8 αργεί ακόμα.
Δεύτερον η skin engine δεν θα αλλάξει και ΤΟΣΟ πολύ
Τρίτον είναι όλα γραφικά. Δεν θα είναι δύσκολο να γίνει rebuild για την 8
Τέταρτον το Ultra θα είναι το τελευταίο μου skin για την 7. Κάτι σαν αφιέρωμα σε όλα τα trick που έχω στα skins μου και φυσικά αυτό που ευελπιστώ οτι θα έχει τη μέγιστη χρηστικότητα (για μένα τουλάχιστον)

Πέμπτο και τελευταίο: Μετά το Ultra δεν ξαναπιάνω Photoshop στα χέρια μου μέχρι να βγει η 8 :P

Έκτο και τελευταίο :P :P :P : Το επόμενο skin που ετοιμάζω (σε επίπεδο γραφικών πάντα) θα έχει τελείως νέα λογική και πολύ πιο φρέσκο layout.

ok pao paso

@ ilias7 apo poio fb file??

PhantomDeejay wrote :

OSD Ultra!!! Coming soon! ;)

Γιώργο πάλι μας βάζεις στην πρίζα!!!
τι αναλύσεις θα υπάρξουν; ελπίζω να υπάρξει σε 1366Χ768

molis parelava ton kainourio mou mikti enan djm700. Afto pou thelw na rotiso einai i leitourgia midi tou ti kalodio tha mou protinate na paro midi se usb! Gia map sou dinei ti dinatotita na kaneis kati?
eida se video sto ssl kanei map se ena kanali pou de xrisimopoiei gia na energopoiei ta effect.

Θα χρειαστείς καλώδιο DIN 5 pin σε USB το οποίο όμως θα πρέπει να εμφανίζεται στον υπολογιστή σαν κάρτα ήχου...

exeis kanena ipopsin?i m audio vgazei ena pou xrisimopoioun oi perissoteroi alla kanei konta sta 45-50e kai ta theorisa polla! tora apoti ksana eida sto e bay paizei se arketa kaluteres times!
ston 700ri mporeis na mappareis to cue ton akoustikon san play? (tyxaio paradeigma)

47%