Ingresar:     

Forum: Greek Forum

Tópico: Chill out room ... (mpla mpla) !!! - Page: 49

Esta parte del tópico es antigua y puede contener información incorrecta para la nueva versión.

PhantomDeejay wrote :
Το θέμα είναι τα volts και η πολικότητα. Δεν ξέρω αν πρόσεξες την πολικότητα ή όχι, αλλά αν δεν την πρόσεξες είσαι τυχερός που δεν έκαψες την κονσόλα.
Δεν έχουν όλα τα τροφοδοτικά την ίδια πολικότητα.
Άλλα έχουν το - στο κέντρο και άλλα στο περίβλημα... Αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή!
Τώρα για τα ampere αν ήταν πολύ λίγα η κονσόλα δεν θα άναβε. Αν ήταν απλά λίγα η κονσόλα θα άναβε αλλά μπορεί να παρουσίαζε προβλήματα "αστάθειας". Επίσης θα κινδύνευε να καεί το τροφοδοτικό!
Τέλος αν τα ampere ήταν περισσότερα δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα καθώς όπως είπε κι ο djsadim η συσκευή θα τραβούσε μόνο όσα χρειάζεται για τη λειτουργία της.

katalava.. doxa to theo den egine kati apo auta gia kali mou tixi.. an eixa kapsei kamia konsola tora dn tha eimouna edo.. tha etrexa sta nosokomia na sineltho!

Eixa tin entypwsi pws i polikotita sta trofodotika, toulaxiston se auta pou xrisimopoioun ilektronikes syskeues einai i idia (typopoiimeni). Den exw synantisei anapodi polikotita, ektos ki an aforoun kapoies ekseidikeumenes syskeues.
Pisteuw episis pws gia logous asfaleias kai symbatotitas, logika oi kataskeuastes tha apofeugoun na xrisimopoiisoun anapodes polikotites

To pio logiko tha itan, osa trofodotika exoun anapodi polikotita na exoun kai teleiws diaforetiko vysma apo ta ypoloipa gia eunoiitous logous.

Μπάμπη δυστυχώς δεν υπάρχει ούτε κανόνας ούτε κάποια τυποποίηση... Έχω στην αποθήκη μου καμιά εικοσαριά τροφοδοτικά απο διάφορες παλιές συσκευές (εξ. σκληρούς δίσκους, router, switch, USB hub, παλιές κάρτες tv tuner, ακόμα και από κάποια παλιά discman) που τα κρατάω για ώρα ανάγκης. Όχι δεν υπάρχει κανόνας στην πολικότητα! Γι αυτό και όλοι οι universal μετασχηματιστές/τροφοδοτικά που πωλούνται στο εμπόριο είτε έχουν διακόπτη εναλλαγής πολικότητας είτε όταν βάζεις το βύσμα που σε ενδιαφέρει μπροστά, έχουν βελάκια για να διαλέξεις την πολικότητα.
Όπως είπα αν ο φίλος μας δεν πρόσεξε την πολικότητα είναι απλά τυχερός... 50% πιθανότητες είχε να είναι σωστή και ήταν!

Peite me egkefaloplymeno h den xerw ki egw ti allo.....to studio album toy PANTELIDH...mou aresei POLY toulaxiston einai timio...

diladi tha paizeis pantelidi kai pio noris?

xexexe....aledjo mou sto magazi eimaste tou entexnou kai tou rock....tromara mas...oso afora taellhnika....to krataw gia proswpikh(krish)xrhsh

simfwnw me fenderisc!!

djdad wrote :
Eixa tin entypwsi pws i polikotita sta trofodotika, toulaxiston se auta pou xrisimopoioun ilektronikes syskeues einai i idia (typopoiimeni).

Opos leei o giorgos den yparxei typopoihsi, (kai sta trofodotika gia laptop ginetai epeisis xamos...),
H allitheia omos einai oti ta perissotera (isos to 90%) exoun to (+) sto kentro, ti ginetai omos an peseis sto 10% ... kegesai !
Gia auto koitame panta.

apopsis wrote :
djdad wrote :
Eixa tin entypwsi pws i polikotita sta trofodotika, toulaxiston se auta pou xrisimopoioun ilektronikes syskeues einai i idia (typopoiimeni).

Opos leei o giorgos den yparxei typopoihsi, (kai sta trofodotika gia laptop ginetai epeisis xamos...),
H allitheia omos einai oti ta perissotera (isos to 90%) exoun to (+) sto kentro, ti ginetai omos an peseis sto 10% ... kegesai !
Gia auto koitame panta.

alli fora tha to exo ipopsin mou auto pantos an mou tixei kati adistixo.. epeidi kai ego pisteva pos itan stadar auta..

Μου αρέσει η προσέγγιση σου ilias7!

Η ακουστική των αρχαίων ελληνικών θεάτρων διδάσκεται ως μάθημα σε σχολές αρχιτεκτόνων ανά τον κόσμο, και αποτελεί τον θεμέλιο λίθο για όλες τις σύγχρονες κατασκευές θεάτρων/αμφιθεάτρων/συναυλιακών χώρων κτλ
Η μελέτη της διάχυσης και της ανάκλασης του ήχου είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο, και είναι κάτι που δεν πρέπει να το "υποτιμάμε"

Όσοι μας διαβάζουν από την Θεσσαλονίκη θα ξέρουν οτι ένας από τους "καλύτερους" (και πιο δύσκολος για τους τεχνικούς ήχου) χώρος για ανοιχτές συναυλίες είναι το Θέατρο Γης (Νταμάρι Τριανδρίας)
Είχα την τιμή να συμμετέχω στην οργάνωση μιας μεγάλης συναυλίας εκεί πριν από αρκετά χρόνια. Πρώτη φορά στη ζωή μου είδα τεχνικούς να κάνουν τόσες πολλές μετρήσεις και αναλύσεις, αλλά και πρώτη φορά άκουσα τέτοιο αποτέλεσμα με βάση το ηχοσύστημα που χρησιμοποιήθηκε.
Εννοείται πως δεν ήταν Έλληνας ο καλλιτέχνης, ούτε φυσικά ήταν και ελληνικό το συνεργείο που ήταν υπεύθυνο για τον ήχο!
Δυστυχώς σ' αυτό το κομμάτι στην Ελλάδα (όπως και σε άλλα) είμαστε άρπα-κόλλα!

Εκεί που ο "ελληνάρας" μηχανικός ήχου απλά θα φόρτωνε άλλα 5-6 ηχεία για να καλύψει μια τρύπα (και δεν βαριέσαι αδερφέ, για μερικές ώρες είναι μόνο) οι συγκεκριμένοι τεχνικοί αφιέρωσαν σχεδόν 8 ώρες μετρήσεων, αναλύσεων και ρυθμίσεων για να πετύχουν το ΒΕΛΤΙΣΤΟ αποτέλεσμα και να καλύψουν την τρύπα χωρίς να την "μπαλώσουν"

Και για να "προλάβω" τους καλόπιστους, όχι δεν ήταν οτι δεν είχαν έξτρα ηχεία για να βάλουν. Για την ακρίβεια δεν χρησιμοποίησαν ούτε τα μισά απ' όσα κουβαλούσαν μαζί τους στην περιοδεία τους!

Να κάνω και εγώ που δεν ξέρω μια χαζή ερώτηση, για ποιό λόγο δεν μπάλωσαν το πρόβλημα βάζοντας παραπάνω ηχεία και προτίμησαν να μετράνε για 8 ώρες; Θα υπήρχε πρόβλημα στην ακουστική καθώς το ένα ηχείο θα επιρέαζε το άλλο; ή απλά για να μην πληρώσουν το ίδη ακριβό ρεύμα:P ;

tora Aleksi egine antras..hahahaha..paei xalase opos eipes!!

Epitelous..epiasa douleia se ena magazi..kai to katapliktiko afentiko..den mou eipe tipota ma tipota gia kosmo....!!!tixeros???

dimitris236 wrote :
tixeros???

poly!

Achileas7 wrote :
Να κάνω και εγώ που δεν ξέρω μια χαζή ερώτηση, για ποιό λόγο δεν μπάλωσαν το πρόβλημα βάζοντας παραπάνω ηχεία και προτίμησαν να μετράνε για 8 ώρες; Θα υπήρχε πρόβλημα στην ακουστική καθώς το ένα ηχείο θα επιρέαζε το άλλο; ή απλά για να μην πληρώσουν το ίδη ακριβό ρεύμα:P ;

Προφανώς και κάνεις πλάκα! Σωστά;;;

ennoite pws kanw plaka:)

Αλήθεια (σοβαρά τώρα) υπάρχει κάποιο καλό βιβλίο (Ελληνικό - Αγγλικό) για το πως γίνονται αυτές οι μετρήσεις (και φυσικά με όλη τη θεωρία που πρέπει να καλυφτεί).

49%