Ingreso rápido:  

Forum: Greek Forum

Tema: ΑΠΟΡΙΕΣ ΕΝΟΣ ΑΠΕΙΡΟΥ...

Este tópico es antiguo y puede contener información incorrecta para la nueva versión.

Καλησπέρα!
Πριν μερικές εβδομάδες πήρα την γενναία απόφαση να ασχοληθώ με το DJing και επίσημα, να εργαστώ δηλαδή ως DJ. Πάντα πίστευα ότι γενικά με την μουσική το έχω αλλά ποτέ δεν μπήκα στην διαδικασία να ψαχτώ περαιτέρω.. Είχα ασχοληθεί αρκετά με το VIRTUAL DJ πριν μερικά χρόνια και είχα περάσει αρκετές ώρες κάνοντας practise αλλά όπως είπα και πριν δεν ψάχτηκα περαιτέρω και απλά έθαψα την επιθυμία μου να γίνω DJ κάτω από άλλες ασχολείες. Τα χρόνια πέρασαν, πολλά άλλαξαν αλλά η επιθυμία μου δεν πέθανε.. Πριν μερικές εβδομάδες λοιπόν, την ξέθαψα και την έφερα ξανά στην επιφάνεια! Κάτι μέσα μου φώναζε "εεε είμαι κι εγώ εδώ μη με αγνοείς"...
Άρχισα λοιπόν να ψάχνομαι.. Σε πρώτη φάση αγόρασα ένα καινούργιο αξιόπιστο laptop (TOSHIBA Satellite), κατέβασα κατευθείαν το VIRTUAL DJ και έπεσα με τα μούτρα..! Εν συνεχεία άρχιζα να κοιτάω για εξοπλισμό και για περαιτέρω πληροφορίες γύρω απ'το DJing ενώ παράλληλα έδωσα και 2 δικά μου mix σε μαγαζιά για δοκιμή και σε περίπτωση που τα βρουν ενδιαφέροντα, να μου προσφέρουν εργασία..!
Τώρα, ως "κωλόψαρο" που είμαι, είναι φυσιολογικό να έχω πολλές απορίες και πολλά κενά.. Θα σας παρακαλούσα λοιπόν αν έχετε την ευγενή καλοσύνη να με βοηθήσετε και να μου δώσετε τα φώτα σας ούτως ώστε όταν έρθει η στιγμή να κάνω το ντεμπούτο μου, να είμαι όσο το δυνατόν καταλληλότερα προετοιμασμένος.. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!
1. Eίμαι πολύ κοντά στο να αγοράσω το Νumark mixtrack pro 3. Σκεφτόμουνα το mixtrack 3 αλλά το γεγονός ότι δεν έχει ενσωματωμένη κάρτα ήχου την στιγμή που το pro έχει, κάνει το pro πιο ενδιαφέρον. Άλλωστε ας υποθέσουμε ότι έπαιρνα το mixtrack 3, αναγκαστικά θα αγόραζα και κάρτα ήχου, όποτε το κόστος θα ήταν το ίδιο και ίσως και περισσότερο. Τέλος πάντων, οι διαφορές δεν είναι μεγάλες ούτως η άλλως και πάνω κάτω μιλάμε για την ίδια συσκευή οπότε pro... Στην ερώτηση τώρα, πιστεύετε ότι είναι αξιόπιστη επιλογή κι αν όχι υπάρχει κάτι που έχετε να μου αντιπροτείνετε στα ίδια κυβικά..?
2. Το Νumark mixtrack pro 3 έρχεται μαζί με το SERATO.. Eγώ προσωπικά δεν έχω καμία εμπειρία με το συγκεκριμένο πρόγραμμα και για να είμαι ειλικρινής δεν με συγκινεί η ιδέα να έχω.. Με το VIRTUAL DJ έμαθα, με αυτό θέλω να συνεχίσω, τα υπόλοιπα απλά δεν μου λένε κάτι.. Τώρα, υπάρχει κάποιο πρόβλημα αν αγοράσω ας πουμε το VJ PRO ενώ έχω και το SERATO..?
To λέω αυτό και για το laptop αλλά φυσικά και για το controller..
3. Tα 19 δολλάρια μηνιαίως που απαιτούνται για το VJ PRO είναι επ' αορίστον ή για ένα συγκεκριμένο διάστημα?
4. Με την πείρα σας και την εμπειρία σας οι περισσότεροι εδώ μέσα, τι άλλο θα με συμβουλεύατε να έχω απαραίτητα στο οπλοστάσιό μου προκειμένου να μην βρεθώ προ εκπλήξεων όταν έρθει η άγια εκείνη ώρα που θα ντεμπουτάρω και θα κάνω τους πάντες να λικνίζονται στους ρυθμούς μου..??
Για την ώρα δεν έχω κάποια άλλη ερώτηση αν και είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον θα έχω.. Αν φτάσατε μέχρι εδώ και διαβάσατε όλο το άρθρο μου, σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά και για όσους μπουν στον κόπο να μου απαντήσουν, περισσότερη ευγνωμοσύνη περιμένει στην γωνία..! :)
 

Mensajes Wed 27 Jan 16 @ 6:43 pm
1) Από την στιγμή που δεν έχεις κάρτα ήχου ναι η Mixtrack PRO φαντάζει λογικότερη επιλογή. Μια διαφορά που δεν υπολόγισες όμως είναι οτι η "σκέτη" έρχεται με VirtualDj LE γεγονός που τουλάχιστον για το σπίτι σε απαλλάσσει από το κόστος αγοράς του προγράμματος. Γενικότερα τώρα οι συγκεκριμένες κονσόλες είναι entry level και θα σε καλύψουν για αρχή μέχρι να βρεις κι εσύ το δρόμο σου.
2) Όχι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Εγώ στο laptop μου έχω περασμένα το VirtualDj, Serato, Traktor και Rekordbox χωρίς κανένα πρόβλημα!
3) Τα 19 δολάρια είναι συνδρομή. Την σταματάς όποτε θέλεις και την ξαναξεκινάς όποτε θέλεις για όσες φορές θέλεις. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Απλά για να σιγουρευτούμε οτι μιλάμε την ίδια γλώσσα, να ξέρεις οτι τα λεφτά που πληρώνεις για την συνδρομή δεν "πιστώνονται" σε περίπτωση που αργότερα αποφασίσεις να αγοράσεις το PRO Infinity. Με λίγα λόγια μπορείς να κάνεις συνδρομή για 1-2-3 μήνες ώστε να έχεις το PRO και αν τα πας καλά και σ' αρέσει κι αρχίσεις να βγάζεις και λεφτά, να ακυρώσεις την συνδρομή σου και να αγοράσεις μετά το PRO Infinity πληρώνοντας 299 δολάρια.
4) Θα πρέπει να είσαι όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένος. Κοινώς δεν είναι θέμα εξοπλισμού. Κάνε όσο περισσότερη εξάσκηση μπορείς.
 

Mensajes Wed 27 Jan 16 @ 6:57 pm
Σ' ευχαριστώ πολύ φίλε μου για τις πολύτιμες πληροφορίες! Κeep the good work και καλή συνέχεια σε ότι κι αν κάνεις!
 

Mensajes Wed 27 Jan 16 @ 8:30 pm
Γεια σας από μένα έψαξα να βρω Ελληνικό φόρουμ αποκλειστικά για dj controler και κονσόλες και δεν βρήκα κάτι
ελπίζω εδώ στο φόρουμ του virtual dj να πάρω κάποιες απαντήσεις
ψάχνω για dj controler για ήμι επαγγελματική χρήση προορίζεται για μαγαζί όμως
δεν είναι club ειναι kafe - bar που το Σαββ/Κυριακο ''ανεβάζει'' λιγο παραπάνω την ένταση
δεν έχω καμία εμπειρία απο τα νεας τεχνολογίας dj decks αυτό που ξέρω είναι μόνο μέσω υπολογιστή με το
Virtual dj και κάποια άλλα προγράμματα με απλή κονσόλα τα λεφτά που διαθέτω είναι ταβάνι 300 ευρώ
αυτά που έχω βρεί μόνος μου είναι αυτό: http://www.pioneerdj...black/overview/
και αυτό: http://ca-microland....er.1281558.html
Θα σας είμουν ευγνώμων αν με βοηθούσατε για την τελική επιλογή ευχαριστώ
 

Mensajes Mon 15 Feb 16 @ 8:50 pm


(Los tópicos y foros antiguos son automáticamente cerrados)