Ingreso rápido:  

Forum: Greek Forum

Tema: bitrate.

Este tópico es antiguo y puede contener información incorrecta para la nueva versión.

Καλημέρα!!!

Παρακαλώ ποια είναι η καλύτερη ποιότητα για να παίξεις ένα mp3 κομμάτι?
Ένα mp3 στα 192 kbps είναι αξιόπιστο ηχητικά?
Ή πρέπει να είναι 320?

Ευχαριστώ!!!
 

Mensajes Thu 12 May 16 @ 5:48 am
Το bitrate δεν είναι πάντα δείκτης της "ποιότητας ήχου" ενός αρχείου mp3.
Το bitrate μας δείχνει μόνο τον ρυθμό διαμεταγωγής δεδομένων που χρησιμοποιήθηκε για την συμπίεση του αρχείου.
Προφανώς όσο μεγαλύτερο είναι το bitrate τόσο μικρότερη είναι η συμπίεση και τόσο λιγότερη είναι η απώλεια δεδομένων, καθώς το mp3 είναι ένας απωλεστικός αλγόριθμος συμπίεσης.
Σε γενικές γραμμές θεωρούμε οτι αρχεία mp3 με bitrate 192kbps παράγουν ήχο εφάμιλλο με αυτό του CD και μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό ανθρώπων μπορεί να καταλάβει μικροδιαφορές στον ήχο σε "κατάλληλο" ηχοσύστημα.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Αυτό που επηρεάζει πολύ περισσότερο την ποιότητα του ήχου η "πηγή" του ήχου την οποία χρησιμοποιούμε όταν κάνουμε συμπίεση και δημιουργούμε το αρχείο mp3. Με λίγα λόγια αν για παράδειγμα ηχογραφήσεις ένα τραγούδι από internet radio και το κάνεις mp3 με 320kbps μην περιμένεις η "ποιότητα ήχου" να είναι σαν αυτή του CD. Σε αυτή την περίπτωση ένα CD-Rip του ίδιου κομματιού στα 192kbps θα ακούγεται ΠΟΛΥ καλύτερα από το δικό σου radio rip στα 320kbps.
Για αρχεία που φτιάχνουμε εμείς οι ίδιοι αυτό δεν είναι πρόβλημα καθώς ξέρουμε την πηγή. Είναι όμως πρόβλημα όταν κατεβάζουμε τραγούδια καθώς δεν ξέρουμε αυτός που έφτιαξε το αρχείο τι πηγή χρησιμοποίησε. Έτσι δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο αρχεία με 192kbps να ακούγονται "καλύτερα" από άλλα αρχεία 320kbps της ίδιας εκτέλεσης του ίδιου τραγουδιού.
 

Mensajes Thu 12 May 16 @ 6:14 am
Ευχαριστώ πάρα πολύ!!!

Ησουν σαφέστατος!!!!!
 

Mensajes Thu 12 May 16 @ 6:26 am
Σωστότατος ο Phantom, να διευκρινίσω και το εξής: Όταν ήδη έχουμε ένα κομμάτι σε π.χ. 128kbps, το να "μικρύνουμε" την συμπίεση (μέσω software) σε π.χ. 320kbps, δεν "αυξάνουμε" την ποιότητα του κομματιού, αλλά το ακριβώς αντίθετο!!!
 

Mensajes Thu 12 May 16 @ 12:30 pm
djsadimPRO InfinityMember since 2006
και με την ευκαιρία ενα προγραμματάκι για να βλέπουμε την πραγματική ποιότητα του αρχείου
http://spek.cc/
 

Mensajes Thu 12 May 16 @ 1:17 pm


(Los tópicos y foros antiguos son automáticamente cerrados)