Ingreso rápido:  

Forum: Greek Forum

Tema: LED Settings...

Este tópico es antiguo y puede contener información incorrecta para la nueva versión.

Μερικές απορίες περί χρωμάτων led κουμπιών:

1. Όταν ένα οποιοδήποτε κουμπί ενός οποιουδήποτε controller εμφανίζει καθ’ οποιαδήποτε λειτουργία το ίδιο πάντα βασικό (κόκκινο, πράσινο, μπλε) χρώμα, αυτό συνεπάγεται ότι το led του είναι “μονόχρωμο”? Ή υπάρχει και η περίπτωση να μπορεί να αποδώσει και όλα τα άλλα χρώματα (ARGB)?

2. Όταν ένα οποιοδήποτε κουμπί ενός οποιουδήποτε controller εμφανίζει 2 χρώματα, αναλόγως την λειτουργία, (όπως, π.χ. τα Cues στον MC6000Mk2, όπου είναι είτε κόκκινα είτε πράσινα), αυτό συνεπάγεται ότι το led:
α΄) Μπορεί να αποδώσει μόνον αυτά τα 2 βασικά χρώματα.
β΄) Μπορεί να αποδώσει τα χρώματα, τα οποία είναι βασισμένα στον συνδυασμό R (red) και G (green), όπως π.χ. το κίτρινο.
γ΄) Μπορεί να αποδώσει όλα τα χρώματα (ARGB).

3. Η “κατάσταση” φωτισμού κουμπιών (μέσω ανάλογων εντολών) είναι: On ή Off ή blink. Υπάρχει εντολή και για “fade”?
Π.χ. Ξεκινώντας ένα loop, το κουμπί “Auto Loop” να φωτίζεται 100% και σταδιακά και όταν τελειώνει το loop, ο φωτισμός του να “πέφτει” στο 10%...
 

Mensajes Sun 03 Jul 16 @ 6:12 am
1) Συνήθως ναι. Όχι.
2) Ανάλογα με το firmware της συσκευής μπορεί να αποδώσει 2 ή 3 χρώματα (π,χ Κόκκινο, Πράσινο και Κόκκινο & Πράσινο μαζί = Κίτρινο)
3) Όχι. Αλλά και να υπήρχε, τα περισσότερα μονόχρωμα led δεν υποστηρίζουν fade. Παρά μόνο On και Off

Τεχνικό μπλα μπλα:
Η συμπεριφορά των leds εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από το Firmware της συσκευής.
Για τα κουμπιά που έχουν μόνο ένα led (οτι χρώμα κι αν είναι αυτό) συνήθως οι διαθέσιμες εντολές που δίνουν οι κατασκευαστές είναι: Οn/Off/Dim (όπου το dim είναι μια προκαθορισμένη φωτεινότητα από τον κατασκευαστή) Σπάνια συναντάς σε κονσόλα μονόχρωμο led που να υποστηρίζει fade (δηλαδή να προσφέρει 127 βήματα για την φωτεινότητα του)

Για τα κουμπιά που έχουν δύο leds: Συνήθως το "χρώμα" σε αυτή την περίπτωση ελέγχεται από ένα MIDI note οπότε ανάλογα με την τιμή που θα του δώσεις αλλάζει και χρώμα / state. Τα χρώματα και οι καταστάσεις είναι προκαθορισμένες από τον κατασκευαστή. Υπάρχουν και περιπτώσεις που κουμπιά με 2 leds αντιμετωπίζονται σαν κουμπιά με ένα led. Για παράδειγμα η MC6000MK2 που αναφέρεις αν και στα hotcue/sampler buttons έχει 2 led για κάθε κουμπί εν τούτης το firmware δεν σε αφήνει να τα ελεγξεις ξεχωριστά. Όταν αλλάζεις μεταξύ hotcue και sampler mode το firmware αναλαμβάνει να "σβήσει" το ένα χρώμα και να "ανάψει" το άλλο. Έτσι, ακόμα κι αν εσύ στείλεις εντολή να ανάψει και το πορτοκαλί led των hotcue και το πράσινο του sampler δεν θα πάρεις το συνδυασμένο χρώμα.

Οι περισσότερες κονσόλες που προσφέρουν πολύχρωμα κουμπιά (συνήθως PADS) δεν μπορούν να αποδώσουν όλα τα χρώματα. Συνήθως οι κονσόλες αυτές έχουν ένα προκαθορισμένο πίνακα χρωμάτων που ανάλογα με την εταιρεία και το μοντέλο μπορεί να είναι 8,16,32 ή 64 χρώματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις το VirtualDj αντιστοιχεί το χρώμα που του ορίζεις εσύ με το πλησιέστερο χρώμα που υποστηρίζει η κονσόλα και ανάβει το led της κονσόλας στο αντίστοιχο υποστηριζόμενο χρώμα.

Παράδειγμα κονσόλας που δεν υποστηρίζει όλα τα χρώματα αλλά έχει πίνακα χρωμάτων: Pioneer DDJ-SX2 / SZ
Παράδειγμα κονσόλας με "Full RGB": Reloop Neon
Παράδειγμα κονσόλας με μονόχρωμα leds που "αλλάζουν χρώμα" από το Firmware: Denon MC6000
 

Mensajes Sun 03 Jul 16 @ 10:20 pm
Γηράσκω αεί διδασκόμενος... ;-)
 

Mensajes Mon 04 Jul 16 @ 5:11 am


(Los tópicos y foros antiguos son automáticamente cerrados)