Ingreso rápido:  

Forum: Greek Forum

Tema: Touch screen

Este tópico es antiguo y puede contener información incorrecta para la nueva versión.

Καλησπέρα σε όλους σας.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει τρέξει κανείς το πρόγραμμα από touch screen , και αν ναι υπήρχαν προβλήματα, π.χ lag ?
Ευχαριστώ .
 

Mensajes Mon 21 Dec 20 @ 3:56 pm
Ναι, το έχουμε τρέξει σε touchscreen.
Το θέμα του lag εξαρτάται κυρίως από την οθόνη. Κάθε οθόνη έχει τους δικούς της χρόνους.

Αυτό που θα έπρεπε πάντως να μας πεις, είναι τι χρήση θέλεις να κάνεις με την οθόνη αφής.
Για απλά mix και ραδιοφωνικού τύπου παραγωγές είναι οκ.
Για επαγγελματικά mix, γρήγορες αλλαγές, χρήση πολλών πραγμάτων (effects, eq κτλ) ταυτόχρονα κτλ οι οθόνες αφής δεν προσφέρονται.
Αφενός λόγω της έλλειψης αίσθησης του χειρισμού (έλλειψη της αίσθισης του χειριστηρίου και της θέσης του), και αφετέρου οτι αν είσαι λίγο απρόσεκτος κινδυνεύεις να πάρεις την οθόνη στο χέρι αφού η τεχνολογία που χρησιμοποιείται στις οθόνες αφής δεν έχει καμία σχέση με την τεχνολογία που χρησιμοποιείται σε tablet και κινητά (όχι Gorilla Glass κτλ)
 

Mensajes Tue 22 Dec 20 @ 12:22 am
PANOSVPRO InfinityMember since 2007
PhantomDeejay wrote :
...και αφετέρου οτι αν είσαι λίγο απρόσεκτος κινδυνεύεις να πάρεις την οθόνη στο χέρι αφού η τεχνολογία που χρησιμοποιείται στις οθόνες αφής δεν έχει καμία σχέση με την τεχνολογία που χρησιμοποιείται σε tablet και κινητά (όχι Gorilla Glass κτλ)

και επειδη μπαινεις λίγο στα λημερια μου τωρα (λογω κυριου επαγγελματος δλδ)... να προσθεσω οτι υπαρχουν οθονες medical grade και capacitive με κρυσταλλα καλυτερα και απο gorilla πανω τους για αυξημενη αντοχη αλλα επειδη προοριζονται για αλλες δουλειες και εχουν αλλες πιστοποιησεις οι τιμες και ο ογκος τους πραγματικα ξεφευγουν ..
 

Mensajes Tue 22 Dec 20 @ 5:03 pm
Χαχαχα, γνωστό και δεκτό. Μιλάμε για consumer grade σε "λογικές τιμές"
Διαφορετικά δεν βλέπω κανένα όφελος να πάρει κάποιος μια οθόνη αφής όταν αυτή από μόνη της θα κοστίζει όσο ένα καλό gaming laptop και ένα καλό controller μαζί!
Υπάρχει και military grade υλικό... Αν μπορείς να το βρεις και να το πληρώσεις... :P
 

Mensajes Tue 22 Dec 20 @ 5:07 pm
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας .
Θα το ήθελα για απλό beatmixing , βέβαια αν εξαιρέσει κανείς την αίσθηση του fader ( που το ψάχνω να μπει ασύρματο ) για τα υπόλοιπα νομίζω ότι θα ήταν εφικτό .
Το θέμα ότι είναι ευαίσθητες δεν το είχα συνυπολογίσει .
 

Mensajes Tue 22 Dec 20 @ 9:43 pm
PANOSVPRO InfinityMember since 2007
PhantomDeejay wrote :
Χαχαχα, γνωστό και δεκτό. Μιλάμε για consumer grade σε "λογικές τιμές"
Διαφορετικά δεν βλέπω κανένα όφελος να πάρει κάποιος μια οθόνη αφής όταν αυτή από μόνη της θα κοστίζει όσο ένα καλό gaming laptop και ένα καλό controller μαζί!
Υπάρχει και military grade υλικό... Αν μπορείς να το βρεις και να το πληρώσεις... :P
καλα ναι...χαριν του λογου τα ανεφερα! :P
φιλε επειδη ειδα οτι ανεφερες το ασυρματο fader , εχω την εντυπωση πως καποια φαση ειχε βγει μια κονσολα η οποια συνδεοταν ασυρματα...αλλα δυστηχως δε θυμαμαι παραπανω πραγματα

 

Mensajes Wed 23 Dec 20 @ 9:39 am
Στην υλοποίηση που έχω εγώ στο μυαλό μου δεν θα υπάρχει controller μόνο βοηθητικά ασύρματο πληκτρολόγιο με τα shortcuts τυπωμένα σε αυτοκόλλητο .
Συνδυασμός ασυρμάτου fader και οθόνης αφής είτε απλής για χαμηλότερο κόστος ή διάφανης για οπτικό εφέ στο booth .
 

Mensajes Wed 23 Dec 20 @ 5:24 pm
Θα σου κοστίσει ΠΟΛΥ ακριβά και δεν θα σε βολέψει... Αυτό που δείχνεις με διάφορες μορφές υπάρχει εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια.
Αλλά κανέναν δεν τον βόλεψε πραγματικά αυτή η τεχνολογία, και γι αυτό και δεν περπάτησε.
'Αλλο πράγμα αυτό, και άλλο πράγμα μια "απλή" οθόνη αφής.

Το παραπάνω "πράγμα" που δείχνεις, που θα το χρησιμοποίησεις;
Σε Club ?
Θα έχει τόσο χώρο διαθέσιμο να το στήσεις ΟΠΩΣ ακριβώς το βλέπεις; Μην ξεχνάς οτι από πίσω έχει προτζέκτορα που θέλει συγκεκριμένη απόσταση από το γυαλί. Με τη λάμπα του προτζέκτορα τι γίνεται; Ξέρεις οτι με το που πάρει μπροστά και ζεσταθεί 2-3 λεπτά η λάμπα του προτζέκτορα η παραμικρή κίνηση μπορεί να την κάψει; Οπότε αν το booth δεν είναι σταθερό, ή αν το πλαίσιο φάει καμία κλοτσιά κατά λάθος, πάει η λάμπα... Και έχει και μεγάλο κόστος αντικατάστασης.
Με τον φωτισμό του club τι γίνεται; Δεν μιλάω για το φως που θα βγάζει η οθόνη σου. Αλλά αν το club έχει beam κεφαλές, ετοιμάσου να μαλώνεις με τους φωτιστές να μην περνάνε από πάνω από την επιφάνεια σου γιατί δεν θα βλέπεις τίποτα. Και χωρίς beam οι αντανακλάσεις πάνω στο γυαλί από τα φώτα είναι αρκετή να δημιουργεί αντιπερισπασμούς.
Σε εκδηλώσεις (γάμους - δεξιώσεις κτλ) ;;;
Την μέρα σε ανοιχτό χώρο τι γίνεται; Πως θα βλέπεις;

Και τέλος...
Τα ματάκια σου τα σκέφτηκες καθόλου;
Ο τρόπος που λειτουργεί το παραπάνω πάνελ είναι με ένα προτζέκτορα που βρίσκεται ανάμεσα σ' εσένα και τα γυαλί. Το γυαλί είναι ημιπερατό. Βλέπεις την εικόνα μεν, αλλά ένα σημαντικό ποσοστό του φωτός που βγάζει ο προτζέκτορας το διαπερνάει και φτάνει στα μάτια σου.
Πόσες ώρες νομίζεις οτι θα αντέχεις με τόσο έντονο φωτισμό να σε χτυπάει; Και τι θα συμβεί μετά απο 10-20-50 φορές που θα παίξεις με αυτό; Θα έχουν τα μάτια σου τις ίδιες αντοχές;

Το παραπάνω πάνελ είναι ένα καλό concept, αλλά μέχρι εκεί. Εδώ και 10 χρόνια παραμένει concept. Σκέψου το...


Υ.Γ.: Μια απλή οθόνη αφής είναι άλλο πράγμα, και σαφώς έχει πολύ λιγότερα τεχνικά "προβλήματα" από το πανελ που ανέβασες.
Αν θες να πας σε οθόνη αφής, να θυμάσαι οτι χρειάζεσαι τουλάχιστον 19 ιντσών και πάνω (γιατί τα πάντα στην οθόνη θα είναι μεγάλα ώστε να βολεύεουν στο touch)
Αν θες να ακουλουθήσεις αυτή την διαδρομή ίσως αξίζει να σκεφτείς να πάρεις κάποιο μηχάνημα All In One μιας και η οθόνη τους είναι οθόνη αφής, και θα εξοικονομήσεις και λίγο χώρο.
Τέλος αν δεν μιλάμε για μόνιμη εγκατάσταση, είτε πάρει οθόνη αφής είτε All In One, θα πρέπει να σκεφτείς πολύ προσεκτικά και σοβαρά το θέμα της μεταφοράς.Οι οθόνες αφής είναι πολύ ευαίσθητες.
 

Mensajes Wed 23 Dec 20 @ 8:40 pm
Πολύ σωστές παρατηρήσεις , δεν είχα σκεφτεί ορισμένα πράγματα .
Ευχαριστώ για τις συμβουλές .
 

Mensajes Wed 23 Dec 20 @ 8:53 pm


(Los tópicos y foros antiguos son automáticamente cerrados)