Ingreso rápido:  

Forum: Greek Forum

Tema: Skin editor (resize)

Este tópico es antiguo y puede contener información incorrecta para la nueva versión.

Διαβαζω σχετικα με το skin editor, αλλα πριν αρχισω να πειραματιζομαι, θελω να πω τι ακριβως θα ηθελα να κανω.
Χωρις να λειψει τιποτα απο το default skin (layout pro) θελω να κανω resize ΟΛΗ την περιοχη των decks-pads-screens-waves κτλ. Ουσιαστικα να ανεβουν ολα λιγο πιο πανω ετσι ωστε να βλεπω περισσοτερες γραμματοσειρες στις λιστες.
Στην φωτο λοιπον αν γινεται αυτη η νοητη κιτρινη γραμμη να ανεβει π.χ εκει που ειναι η κοκκινη.

Γινεται με αλλαγες σε μερικες βασικες τιμες ? Η' πρεπει ολα να γινουν resize ?
 

Mensajes Sat 20 Mar 21 @ 11:10 am
Και οτι υπάρχει κάτω από την κόκκινη γραμμή που θα πάει ?
 

Mensajes Sat 20 Mar 21 @ 6:54 pm
Να το πω αλλιως...
Η κιτρινη γραμμη να ανεβει στο υψος της κοκκινης. Ετσι θα βλεπω περισσοτερα folders-λιστες...
(χωρις ομως να λειψει τιποτα απο το skin)
 

Mensajes Sat 20 Mar 21 @ 7:28 pm
Το "χωρίς να λείψει τίποτα" είναι και το μεγάλο πρόβλημα...
Για να γίνει αυτό θα πρέπει να μικρύνουν καθ ύψος όλα τα άλλα στοιχεία. Πράγμα που αφενός δεν είναι εύκολο (είναι πολλά τα στοιχεία που θα χρειαστούν resize) και αφετέρου θα κάνει κάποια από αυτά δυσανάγνωστα.

Πέρα από την πλάκα, όλοι όσοι σχεδιάζουν skins (συμπερυλαμβανωμένων και αυτών που έχουν επιφορτιστεί με την δημιουργία των εργοστασιακών skins) ψάχνουν την χρυσή τομή μεταξύ ευανάγνωστων λειτουργιών, πληθώρας λειτουργιών, και μεγάλου browser.

Πάντως θα σου πρότεινα να κοιτάξεις και κάποια άλλα skins που είναι δημοφιλή, καθώς πολλά από αυτά έχουν μεγαλύτερο browser ή έχουν επιλογές μεγέθους / πλήθους λειτουργιών που αυτόματα επιρρεάζουν τον browser.

Το να κάνεις resize το εργοστασιακό skin γίνεται μεν, αλλά έχει πολύ δουλειά δε, και απαιτεί και καλή κατανόηση της δομής ενός skin.
Δυστυχώς το εργοστασιακό skin για να μπορεί να είναι τόσο πολυμορφικό όσο είναι, είναι ταυτόχρονα αρκετά πολύπλοκο στον κώδικα του. Έτσι, αν δεν έχεις ασχοληθεί καθόλου με skins πολύ δύσκολα θα βγάλεις άκρη με το τι σημαίνει τι, και τι πρέπει να πειράξεις.
 

Mensajes Sat 20 Mar 21 @ 10:12 pm
ΥΓ:
Επειδή σχεδιάζω skins χρόνια:
Το να μετακινήσεις στοιχεία προς τα πάνω για να κερδίσεις χώρο (που περιγράφεις στο πρώτο σου post) είναι κι αυτό κάτι που γίνεται.
Αλλά μόλις αρχίσεις την μάχη των pixels θα δεις οτι τα κουκιά δεν βγαίνουν...

Τι θέλω να πω:
Χοντρικά για να κερδίσεις μία μόλις έξτρα γραμμή στον browser σε ανάλυση 1920x1080 και κανονικό μέγεθος γραμμάτων, χρειάζεσαι περίπου 20 pixels χώρο.

Αν μετρήσεις πόσα στοιχεία υπάρχουν και πόσο μπορείς να τα μετακινήσεις προς τα πάνω χωρίς να πέσει το ένα πάνω στο άλλο, θα δεις οτι με το ζόρι μαζεύεις τα 20 pixels μιας γραμμής!
Η περιοχή που δείχνεις στην φωτογραφία σου είναι περίπου (με το μάτι) 80 με 100 pixels.
Αυτό σημαίνει οτι μπορείς να συμπηκνώσεις το skin κατά 20 pixels (μία γραμμή) όταν εσύ ψάχνεις να κερδίσεις 100 (5 γραμμές)

Και σαν σχεδιαστής skin σου λέω οτι αν επιλέξεις να τα κρατήσεις όλα, τότε:
Μπορείς να κερδίσεις 30 pixels (με το ζόρι 40) κάνοντας resize το rhythm στην κορυφή του skin (που όμως συνήθως θέλουμε να είναι μεγάλο :P )
Και μετά μπορείς να κερδίσεις άλλα 20 pixels μαζέυοντας όλα τα υπόλοιπα στοιχεία καθ ύψος το ένα πάνω στο άλλο.

Σύνολο: 50 με 60 pixels = 2 με 3 γραμμές ακόμα στον browser.

Αυτά στα γράφω γιατί την "μάχη των pixels" την αντιμετωπίζω κάθε φορά που φτιάχνω ένα skin και νικητής δεν έχω βγει ποτέ (δηλαδή να βάλω όλα όσα θέλω σε ένα skin και να έχει και ένα αρκετά μεγάλο browser)
Γι αυτό και προσωπικά έχω καταφύγει σε όλα μου τα πρόσφατα skins να φτιάχνω και ένα OSD (On Screen Display) layout για όταν παίζω...
Όπου σ' αυτό το layout υπάρχουν μόνο όσα δεν έχει ο controller μου. Ώστε να κερδίσω χώρο για τον browser... ;)
 

Mensajes Sat 20 Mar 21 @ 10:26 pm
Το υποπτευτηκα κι εγω οτι δεν ειναι 1-2 τιμες που καθοριζουν το resize στην προκειμενη περιπτωση γι αυτο και ρωτησα, για να μην ψαχνομαι αδικα.
Εχω καταλαβει περιπου την φιλοσοφια του πως "στηνεται" ενα skin, και σ ευχαριστω για τις πολυτιμες πληροφοριες.
Την ορολογια "OSD (On Screen Display) layout" ομως δεν την καταλαβα, μια φωτογραφια μηπως και....

Στο Plan B τωρα αν πατησω "Browser Zoom" (φωτο 1) οκ εχουμε εναν τεραστιο Browser αλλα λειπουν στοιχεια που τα χρειαζομαι, π.χ "Waveform Display" "screens" κτλ...

Το ιδανικο για μενα ειναι να εχω ολα τα στοιχεια που εχει το default skin και συγκεκριμενα η φωτο 2 εκτος απο τα custom buttons και τα pads. Ολα τα αλλα τα χρειαζομαι, τα εχω μαθει, μου εχουν γινει πλεον συνηθεια :)
Οποτε λιγο απο τα 2 στοιχεια που μπορουνε να αφαιρεθουν, και λιγο απο μια μικρη συρικνωση-συμμαζεμα, ελεγα μηπως και κερδισω 5-6 γραμμες...
Ειδα αρκετα skins, δεν εχω καταφερει ακομα να βρω νικητη που θα αντικαταστησει το default skin.
 

Mensajes Sat 20 Mar 21 @ 11:44 pm

Και το ύψος των κυματομορφών στη μέση είναι ρυθμιζόμενο (εδώ είναι στη μικρότερη ρύθμιση)
Αν θέλεις και video τότε γίνεται έτσι:

ή έτσι:

ή ακόμα κι έτσι:


Αν κοιτάξεις τον browser θα δεις οτι με το που ανοίγεις το video χάνεις 4,5 γραμμές από τον browser.
Και αν επιλέξεις το μεγάλο video χάνεις άλλες 2,5 δηλαδή 7 γραμμές σύνολο
Ο browser χωρίς video είναι 32 γραμμές.
Άρα έχουμε:
Α) 32 γραμμές
Β) 27,5 γραμμές
Γ) 25 γραμμές

Η τελευταία εικόνα είναι από άλλο skin και έχει 23 γραμμές
 

Mensajes Sun 21 Mar 21 @ 1:19 am
Ολη η κουβεντα γινεται γιατι υπαρχει χρονος αφου ειμαι σε αναστολη και ταυτοχρονα ευελπιστω να ελευθερωθουμε συντομα οποτε ψαχνομαι.
Το skin σου το δοκιμασα και εχω να πω πολλα συγχαρητηρια !!!
Απο κει και περα, καταλαβαινεις οτι υπαρχουν καποιες συνηθειες που δυσκολευομαι να αλλαξω. Ειμαστε και καποιας ηλικιας :p
Χωρις να ζηταω τιποτα αλλα μονο για την κουβεντα, αν θες και σαν μια δικια σου βολιδοσκοπηση στο τι μπορει να θελει καποιος απο ενα skin, επεξεργαστηκα λιγο το skin, αλλα μονο σαν φωτογραφια, μεχρι εκει μπορω τουλαχιστον προς το παρον :)
Την στιγμη λοιπον που εχω ενα laptop, αρα η οθονη δεν μπορει να ειναι μεγαλη, αρα αναγκαζομαι να μεγαλωνω τις γραμματοσειρες, και δουλευω με την DDJ-RX...
Στο συγκεκριμενο skin (GTS-2K21) που επαναλαμβανω ειναι παρα πολυ καλο, θα ηθελα...
1) Αυτο το waveform



2) Στην παρακατω φωτο διεγραψα οτι δεν χρειαζομαι. Στον εξτρα χωρο που μπορει να δημιουργηθει μετα απο συμμαζεμα, θα ηθελα λιγο μεγαλυτερες οθονες των βιντεο (θα μπορουσανε πλεον να ανεβουνε και πιο πανω) και ισως (αλλα οχι απαραιτητα) τα pitch sliders.




Για να μην γινει καμια παρεξηγηση, δεν κανω καμια υποδειξη, δεν ζηταω κατι (αν και θα ημουν ευτυχισμενος) :))) απλα τα λεω κουβεντα να γινεται...

Εννοειτε οτι δοκιμασα και αλλα skins, και παντα κατι μου φταιει, σε συγκιση παντα με το default skin. Μεγαλωνοντας γινομαστε λιγο περιεργοι :)
Σ' ευχαριστω για τον χρονο σου, και για ολες τις πολυτιμες σου βοηθειες μεχρι στιγμης!!!

Υ.γ.: Παιζοντας με τα skins υπαρχει περιπτωση να μου αλλαζουν καποιες ρυθμισεις π.χ. τα Loop Direction, η' τελος παντων οτιδηποτε ?
 

Mensajes Sun 21 Mar 21 @ 2:26 pm
Δεν έχω πρόβλημα με το να δίνει κάποιος ιδέες, οπότε μην ανησυχείς.
Επίσης κι εγώ είμαι 42 χρονών και χρησιμοποιώ laptop.
Τώρα στις προτάσεις σου, η μοναδική μου ένσταση είναι οτι και να διαγραφούν όλα αυτά που επισήμανες, ΔΕΝ κερδίζεις ύψος.
Ίσως κερδίσεις μία γραμμή (20 pixels) αν σβήσεις τα pads και μεταφέρεις εκεί τους χρόνους.
Αλλά αν δεις π.χ. τις οθόνες του video αυτές είναι το πιο "ψηλό" στοιχείο στοιχείο στην περιοχή κάτω από τα decks. Οπότε και να σβήσεις τα custom buttons και τα browser buttons δεξιά και αριστερά ο browser δεν θα μεγαλώσει.
Τέλος προσωπικά θεωρώ τα pads απολύτως κρίσιμο στοιχείο σε ένα skin όχι για να τα πατάς με το ποντίκι, αλλά για να βλέπεις τι κάνει το κάθε pad. Ειδικά όταν είσαι σε pad modes που έχουν "σελίδες" (πχ roll, loop κτλ) χρειάζεται να ξέρεις τι μέγεθος λούπας π.χ. θα ενεργοποιήσει το pad για να μην βρεθείς προ εκπλήξεων.
Φυσικά αυτό είναι η δική μου άποψη.

Από τις προτάσεις σου, κρατάω μόνο οτι ίσως να βάλω το rhythm wave στη θέση των scratch σαν option, αλλά ειδικά με το VirtualDJ 2021 που χρησιμοποιεί άλλο αλγόριθμο για το rhythm θεωρώ οτι είναι πλέον "παρωχημένο"

Υ.Γ.: Τα covers κλείνουν από τα options του skin αν δεν τα θες

Υ.Γ.2: Κάποια skin ίσως σου αλλάξουν κάποιες ρυθμίσεις, αλλά όχι κάτι δραστικό. Πάντως ναι υπάρχει η δυνατότητα ένα skin να ορίσει κάποιες ρυθμίσεις.
 

Mensajes Sun 21 Mar 21 @ 7:21 pm
Κανοντας κολαζ με το skin, νομιζω οτι θα μπορουσα να κερδισω περισσοτερες γραμμες + τις αλλες γραμμες που ειχαμε ηδη κερδισμενες σε σχεση παντα με το default skin.
Ποσταρω και το πριν και το υποτιθεμενο μετα, στο οποιο εσβησα οτι ας πουμε εγω δεν χρειαζομαι, μετακινησα-συμμαζεψα οτι εμεινε, αλλαξα θεση τα waveforms των decks και μεγαλωσα λιγο το master video.





Νομιζω οτι ετσι κερδισα αρκετες γραμμες στον browser.
Επισης θα μπορουσε να μπει μια σειρα π.χ. με custom buttons η' καποια απο αυτα που εσβησα κατω κατω (αριστερα απο το "satellite" και δεξια του "slideshow"

Τελος εγω θα ηθελα να δω και τα pitch sliders καπου εκει διπλα στις οθονες περισσοτερο για να βλεπω προς τα που πρεπει να κινησω το Pitch slider της κονσολας μετα απο sync. Αυτο για μενα ειναι απαραιτητο για να μην ανεβοκατεβαζω τα pitch sliders συνεχεια μεχρι να συγχρονιστουνε.
Ακομα και το crossfader θα μπορουσε να μπει (λεπτοκαμωμενο βεβαια)

Εννοειτε οτι ειναι υποκειμενικο ολο αυτο, και οι αναγκες του καθενος διαφορετικες, π.χ. εγω δεν χρειαζομαι να βλεπω τα pad modes οπως εσυ και φανταζομαι και πολλοι αλλοι. Γενικος εγω δεν τα χρησιμοποιω κιολας, (μονο cues & samplers) αλλα γι αυτο εχω την κονσολα και βλεπω σε ποιο pad mode ειμαι. Τον αριθμο των beat της λουπας τον εχεις απλα και ωραια στο σκιν διπλα απο τον χρονο του τραγουδιου. Αυτο εμενα μου φτανει και περισσευει.

Και κατι αλλο που μολις σκεφτηκα. Θα μπορουσαν τα πανω πανω "Rhythm waveforms" να μην καταλαμβανουν απο την μια ακρη στην αλλη, αλλα να ξεκινανε (αριστερα) μετα απο την νοητη γραμμη των FX slots και να τελειωνουν δεξια πριν τα FX slots. Αριστερα και δεξια λοιπον του Rhythm ο χωρος μπορει να αξιοποιηθει σε κατι αλλο.

Παντως σε γενικες γραμμες αν παρατηρησεις, πηγα απο το default skin και αφαιρεσα το "κιτρινο περιγραμμα" και εκει που ειναι τα customs buttons εβαλα τα loops. Αν συρικνωσει λιγο το κεντρικο waveform, αρα ανεβει λιγο ακομα πιο πανω, θα χωρεσει μια χαρα και το crossfader κατω απο το main video



Υ.γ. : Ειμαι λιγο μεγαλυτερος, κοντευω 49. Οποτε σκεφτομαι : ποτε δεν ξερεις....εσυ που εισαι νεο παιδι ακομα :p μπορει να εχεις κανενα οιστρο καποιο βραδυ και να φτιαξεις και ενα skin, ετσι λιτο και απεριτο :)
 

Mensajes Mon 22 Mar 21 @ 12:59 am


(Los tópicos y foros antiguos son automáticamente cerrados)