Ingreso rápido:  

Forum: Greek Forum

Tema: cloud drive
Καλησπερα στην ομαδα.. Στο ψαξιμο των νεων δυνατοτητων απο σημερα και αναρρωτιεμαι αν υπαρχει δυνατοτητα συγχρονισμου 2 λαπτοπ μεσω του cloud drive, για playlists και history...
 

Mensajes Tue 19 Mar 24 @ 7:09 pm
Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει τι παίζει με το cloud drive? Δοκίμασα να κάνω sync τους virtual folders που είχα (και ήταν αρκετοί με πολλά κομμάτια), και το αποτέλεσμα ήταν να αντιγράψει όλα αυτά τα κομμάτια (γυρω στα 80gb) χυμα μέσα στον root folder. Επίσης δεν ξέρω αν κάνω κάτι λάθος αλλά περίμενα ότι συγχρονίζοντας τα virtual folders από το ένα λαπτοπ θα ενημέρωνε και τα virtual folders στο άλλο λαπτοπ. Αλλά ενημερώνει μόνο τους φακέλους που είναι στο online/cloud drive. Όποτε δεν εξυπηρετεί και πολύ εφόσον παίζουμε με το WiFi κλειστό. Αν μπορεί κάποιος να μπει στον κόπο να μας εξηγήσει τη λογική. Ξέχασα να αναφέρω ότι συγχρονίζω μέσω Dropbox. Ευχαριστώ πολύ
 

Mensajes Wed 03 Apr 24 @ 5:26 am
Το CloudDrive στην παρούσα φάση δεν είναι εργαλείο συγχρονισμού.
Είναι απλά ένας δίσκος στο cloud και έτσι είναι προσβάσιμος από όλους σου τους υπολογιστές μέσω ιντερνετ φυσικά.
Ναι, στην παρούσα φάση το CloudDrive είναι για να κάνεις stream από αυτό και όχι για να αντιγράφεις τα αρχεία σου τοπικά μεταξύ των υπολογιστών που το χρησιμοποιούν.

Υπάρχουν 2 τρόποι να χρησιμοποιήσεις το CloudDrive.
Ο ένας τρόπος είναι να "ανεβάσεις" λίστες. Αυτές οι λίστες γίνονται διαθέσιμες στο cloud και αν οι λίστες έχουν υποκαταλόγους (υποφακέλους) τότε θα διατηρηθεί και μία σχετική δομή στο Cloud.
Αυτός ο τρόπος είναι "καλός" αν δεν χρησιμοποιείς ήδη το cloud και απλά θες να ανεβάσεις μερικές λίστες που θα είναι προσβάσιμες "από παντού"
Ο άλλος τρόπος να χρησιμοποιήσεις το CloudDrive είναι να κάνεις περιήγηση στα δεδομένα του cloud.
Αυτός ο τρόπος είναι "καλός" αν έχεις ήδη περιεχόμενο στο cloud και απλά θες να αποκτήσεις πρόσβαση σ' αυτό. Σε αυτή την περίπτωση, το VirtualDJ με ένα "μαγικό" τρόπο τραβάει τα μεταδεδομένα για τα κομμάτια που κάνεις stream από το CloudDrive από την τοπική σου database (εφόσον υπάρχουν φυσικά).
Έτσι αν επιλέξεις να κάνεις stream ένα κομμάτι από το cloud που κάποια στιγμή υπήρχε στην τοπική σου ΒΔ, το πρόγραμμα θα φορτώσει cues κτλ από την τοπική βάση.
 

Mensajes Wed 03 Apr 24 @ 8:07 am
Οκ ευχαριστώ πολύ Γιώργο για την διευκρίνιση!
 

Mensajes Wed 03 Apr 24 @ 9:17 am
dimitris_g wrote :
Οκ ευχαριστώ πολύ Γιώργο για την διευκρίνιση!

Κρατάω το «στη παρούσα φάση»! Δημιουργεί προσδοκίες!!!!

 

Mensajes Wed 03 Apr 24 @ 9:19 am