Ingresar:     

Forum: Greek Forum

Tópico: Επιστροφή στο Virtual DJ
Γεια σε όλους. Μετά από πολλά χρόνια επιστρέφω ξανά στο Virtual DJ! Νοιώθω απίστευτη νοσταλγία διαβάζοντας τα σχόλια μου από το 2008 στο forum.. Θέλοντας εκείνη την περίοδο να ασχοληθώ με τα Timecodes πέρασα αρκετά χρόνια με το Traktor και μετέπειτα από το 2019 και την κονσόλα DDJ-1000 έως και μία εβδομάδα πριν με το Rekordbox το οποίο δεν κατάφερε ποτέ να με κερδίσει στην ουσία. Πριν λίγες μέρες αγόρασα το Virtual Dj ακούγοντας και διαβάζοντας μόνο καλά πράγματα τα τελευταία χρόνια. Δηλώνω αρκετά ενθουσιασμένος με την παραμετροποίηση που μου δίνει το Virtual DJ. Πέρασα πολλές ώρες την εβδομάδα που μας πέρασε προσπαθώντας να το σετάρω και να το παραμετροποιησω φέρνοντας το κοντά στα δεδομένα του Rekordbox ώστε να μου είναι οικείο τόσο το layout του προγράμματος αλλά και όσον αφορά τη λειτουργικότητά του. Την Πέμπτη ήταν η πρώτη φορά που έπαιξα live σε μία χαμηλών απαιτήσεων εκδήλωση για δοκιμή και δηλώνω αρκετά προβληματισμένος. Αντιμετώπισα κάποια σημαντικά προβλήματα και αναγκάστηκα να κάνω το Virtual DJ reboot τέσσερις φορές στο 8ωρο σετ για να συνεχίσω. Οι δύο εκ των οποίων ήταν γιατί το κανάλι νούμερο (1) DDJ-1000 ενώ το κομμάτι έπαιζε κανονικά, σταμάτησε να παράγει ήχο, και ενώ το VU meter του καναλιού δούλευε και ενώ μπορούσα να το ακούω στο pre-listen δεν έστελνε τον ήχο στο main. Συνέχισα με το κανάλι νούμερο τρία και όταν μου δόθηκε η ευκαιρία έπαιξα από εξωτερική πηγή και έκανα reboot το virtual DJ. Έτσι επανήλθε. Αυτό έγινε δύο φορές στη διάρκεια του προγράμματος. Το άλλο πρόβλημα ήταν ότι στο κανάλι νούμερο δύο χωρίς να έχω κάποιο εφέ ενεργοποιημένο συνέχισε να έχει μια επανάληψη, κάτι σαν ξεχασμένο fx το οποίο όμως δεν ήταν ενεργοποιημένο ούτε από το knob των effects ούτε από τα pad fx. Και αυτό παρουσιάστηκε δύο φορές και λύθηκε μόνο με επανεκκίνηση του προγράμματος. Ένα τελευταίο και δευτερογενές προβληματάκι ήταν ότι τα κομμάτια που είχα ήδη παίξει ενώ άλλαζαν χρώμα όπως το έχω ρυθμίσει, όταν άλλαζα φάκελο αυτή η επισήμανση έφευγε και έτσι η λειτουργία αυτή έχανε το νόημα της. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και εκτιμώ πολύ την όποια βοήθειά σας.

Mensajes 4 days ago @ 6:34 am
kolios_dfg wrote :
Ένα τελευταίο και δευτερογενές προβληματάκι ήταν ότι τα κομμάτια που είχα ήδη παίξει ενώ άλλαζαν χρώμα όπως το έχω ρυθμίσει, όταν άλλαζα φάκελο αυτή η επισήμανση έφευγε και έτσι η λειτουργία αυτή έχανε το νόημα της.

Αυτό συνέβη λόγο των επανεκκινήσεων οπότε δεν τίθετε θέμα..

δωσε μας μερικα στοιχεια , λειτουργικο, sound options κλπ

Έχω ένα gaming laptop της Lenovo με i7 7700, 16gb ram, nvidia1050ti και λειτουργικό w10. Sampling rate 44100, buffer 256, latency 5.8. Κάτι που διαπίστωσα και πιθανών είχε τι σημασία του είναι πως στη ρύθμιση mastereffect έγραφε low cut echo. Σίγουρα όμως δεν το έγραψα εγώ και αν ήταν αυτό το πρόβλημα γιατί να επανήλθε μετά το reboot..

Θα ξεκινήσω δίνοντας σου μια συμβουλή που πιθανόν δεν θες να ακούσεις, και που είναι άσχετη αλλά απόλυτα σχετική με το πρόβλημα σου:

Μην προσπαθείς να κάνεις το VirtualDJ Rekordbox. Δηλαδή μην προσπαθείς να "ζορίσεις" το πρόγραμμα να λειτουργήσει με μια λογική που δεν είναι δική του. Αντίθετα, μάθε να δουλεύεις με την λογική του προγράμματος.

Πάμε στα προβλήματα σου τώρα:
Η DDJ-1000 έχει αυτό που λέμε MIDI/Software μίκτη.
Αυτό σημαίνει οτι δεν μπορεί να κολλήσει ο ήχος από ένα μόνο deck.
Άρα το πρόβλημα είναι στο τι εντολές δέχθηκε το πρόγραμμα (από σένα ή την κονσόλα) και εμφάνισε αυτή την συμπεριφορά.
Από την στιγμή που το vu-meter έπαιζε κανονικά, όλες οι υποψίες πάνε στο fader του καναλιού και το crossfader. Θα ήταν χρήσιμο αν είχες δει αν το fader εξακολουθούσε να κινείται στο skin ή όχι όταν κουνούσες το fader της κονσόλας.
Λόγω του software μίκτη, το ίδιο ισχύει και για το delay στο κανάλι 2. Θα πρέπει το πρόγραμμα να δεχθεί κάποια εντολή και να ανοίξει ένα effect. Και με τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, όταν φορτώνεις νέο κομμάτι στα deck τα effect κλείνουν. Οπότε κι εδώ είναι κάτι που χρειάζεται περισσότερη έρευνα από μέρους σου.

Τέλος: Τα effects στην DDJ-1000 είναι software για όλες τις ψηφιακές πηγές. Σε απλά ελληνικά, για όλα τα decks που χρησιμοποιεί κάποιο πρόγραμμα (είτε αυτό είναι το VirtualDJ είτε το Rekordbox) τα effects τα "κάνει" το πρόγραμμα. Έτσι βρέθηκε και η κονσόλα να γράφει LOW CUT ECHO γιατί αυτό είναι το όνομα του επιλεγμένου effect.

Τι μπορείς να κάνεις:
Δεν ξέρω σε ποιο βαθμό πείραξες τι. Και αυτό είναι πρόβλημα στο να σε βοηθήσουμε. Θα σου πρότεινα τουλάχιστον για τον MAPPER της DDJ-1000, για αρχή να χρησιμοποιήσεις τον factory default mapper ώστε να αποκλείσουμε τυχόν λάθος "προγραμματισμό" από μέρους σου.
Επίσης επειδή όλα αυτά αχνοδείχνουν αποσυνδέσεις της κονσόλας από τον υπολογιστή, δοκίμασε και ένα καινούργιο/διαφορετικό καλώδιο USB (ακόμα κι αν αυτό που έχεις το έχεις χρησιμοποιήσει μόνο 3 φορές)
Και κάτι ακόμα:
Πάρε ένα πολύμπριζο "ασφαλείας" (με σταθεροποιητή τάσης) και να βάζεις την κονσόλα και το λαπτοπ πάντα πάνω σ' αυτό.
Θα εκπλαγείς πόσες περιπτώσεις προβλημάτων ξέρω όπου η αιτία ήταν κακές ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Αυτό είναι πιο εύκολο να το καταλάβεις οτι μπορεί να φταίει, αν π.χ. στο σπίτι παίζει πάντα καλά, αλλά στο μαγαζί έχει πάντα πρόβλημα.

Υ.Γ.:
Υπάρχουν κι άλλα που μπορούμε να δούμε, αλλά κάνε πρώτα αυτά και βλέπουμε.
Για παράδειγμα το πρώτο σου πρόβλημα θα μπορούσε επίσης να συμβεί αν είχες απανεργοποιήσει την αυτόματη απενεργοποίση των effect όταν φορτώνεις νέο κομμάτι και είχες ξεχάσει ανοιχτό κάποιο effect τύπου Echo Out.
Στο VirtualDJ μπορεί να βλέπεις μόνο 3 ή 6 effects στο skin, αλλά ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ effect μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να είναι ενεργό, ακόμα και χωρίς να είναι φορτωμένο σε κάποιο από τα 3 (ή 6) slots του skin.
Έτσι μπορεί να ξέχασες κάποιο effect ανοιχτό χωρίς να ξέρεις που να κοιτάξεις για να το βρεις και να το κλείσεις.

Γι αυτό είπα πιο πάνω οτι είναι πρόβλημα το οτι δεν ξέρουμε σε ποιο βαθμό "πείραξες" το πρόγραμμα.

παρομοιο προβλημα ειχα αντιμετωπισει οταν ειχε ξεκινησει το τροφοδοτικο της ddj 1000 να τα φτυνει... εχε το και αυτο στο πισω μερος του μυαλου σου ..

PhantomDeejay wrote :
Θ
Και κάτι ακόμα:
Πάρε ένα πολύμπριζο "ασφαλείας" (με σταθεροποιητή τάσης) και να βάζεις την κονσόλα και το λαπτοπ πάντα πάνω σ' αυτό.

George προτεινε μας σε παρακαλω ενα τετοιο πολυμπριζο. Σιγουρα τα ρευματα οταν γυρνας δεξια κι αριστερα ειναι μπελας αλλα οι γνωσεις μας για επιλογη πολυμπριζου ειναι πολυ περιορισμενες!

Σας ευχαριστώ όλους πολύ! Ίσως τα έχετε ακούσει πολλές φορές αλλά οφείλω να το κάνω και εγώ από την μεριά μου. Οι γνώσεις που μοιράζεστε και ο χρόνος που αφιερώνεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κοινό του forum, δίνει απίστευτη αίσθηση ασφαλείας που τόσο χρειάζεται κανείς σε τέτοιες στιγμες. Θα ακολουθήσω τις συμβουλές σας και θα επανέλθω. 😊