Ingreso rápido:  

Forum: Greek Forum

Tema: Sigxronismos kommation

Este tópico es antiguo y puede contener información incorrecta para la nueva versión.

Kalispera. Ksekinisa prosfata na asxoloumai kai agorasa to reloop beatmix. Se proigoumeni erotisi diavasa oti gia sostes allages prepei na ksekinas to deck apo to sosto simeio sto sosto xrono kai otan sou ksefeygei na xrisimopoieis ti roda i to pitch bend gia na fereis to ena kommati pano sto allo. Poio akrivos theoreitai to sosto simeio kai o sostos xronos enos kommatiou? Kai episis pos voitha i roda i to pitch bend sto na fero to ena beat pano sto allo (diladi poies oi leitourgies tou kathenos sto sigkekrimeno kommati) ?
 

Mensajes Thu 18 Sep 14 @ 11:54 am
Sto sigkekrimeno video, o tipos kanei tin allagi an den kano lathos mono metakinontas to pitch fader kai me to cue, kai etsi fernei to ena kommati stin idia taxitita me to allo. Se mia proigoumeni apantisi eida omos pos allages mono me to pitch fader, de vgainoun eykola, pos to na exoun tin idia taxitita ta kommatia de simainei kai pos einai sigxronismena kai pos apaiteitai xrisi tou pitch bend. Telika ti isxiei?
 

Mensajes Thu 18 Sep 14 @ 7:22 pm
ChreecePRO (OEM)Member since 2014
Καλησπέρα!
Αυτό που ζητάς φίλε μου είναι μέσα από ένα κείμενο να αποκτήσεις γνώσεις που το μεγαλύτερο ποσοστό των DJs αποκτά μέσα από την εμπειρία.
Είναι σχεδόν ακατόρθωτο να σου πει κάποιος, ποιος είναι ο σωστός χρόνος για να ξεκινήσεις την μείξη κομματιών κι αυτό διότι δεν είναι κάτι δεδομένο για όλα τα τραγούδια...
Από τις ερωτήσεις σου καταλαβαίνω ότι είσαι εντελώς αρχάριος γι' αυτό θα σου προτείνω κάποια πράγματα για το πως να ξεκινήσεις.
Καταρχήν όλα τα κομμάτια αποτελούνται σε BPM (Beats per minute) που δεν είναι τίποτα άλλο από το πόσες φορές "βαράει το μπάσο μέσα σε ένα λεπτό" (ή πόσες φορές μπορείς να κουνήσεις το κεφάλι σου σε ένα λεπτό πάνω στον ρυθμό του κομματιού :P).
Για να γίνει μια μείξη και να παραμείνει σταθερή, πρέπει τα κομμάτια που μειξάρονται να έχουν τον ίδιο αριθμό BPMs καθώς και τα beats τους να συμπίπτουν. Δηλαδή να πέφτει το ένα πάνω στο άλλο. Τα beats στο VDJ τα βλέπεις με τα σημαδάκια πάνω στην κυμματομορφή του ήχου όπως επίσης και τον αριθμό BPM δίπλα στις πληροφορίες του κομματιού, τα οποία αναλύονται αυτόματα από το πρόγραμμα την 1η φορά που το κομμάτι φορτώνεται σε ένα από τα εικονικά πλατό του VDJ.
Εφόσον τα κομμάτια έχουν ίδια BPM (είτε από την δημιουργία τους, είτε μέσω ρύθμισης του pitch) μπορείς να ξεκινήσεις την μείξη σου πατώντας το play και μετακινώντας το crossfader ή απλά ανεβοκατεβάζοντας τις εντάσεις τους ώστε να γίνεται το λεγόμενο fade in και fade out. Επειδή είμαστε άνθρωποι και όχι μηχανές, δύσκολα μπορούμε να συγχρονιστούμε με το πότε πρέπει να πατήσουμε play με αποτέλεσμα τα beats των επί μείξη κομματιών να μη συμπίπτουν. Αυτό διορθώνεται είτε με την ρόδα που είναι σαν να τραβάς το κομμάτι προς τα μπρος ή προς τα πίσω (δηλαδή να το κάνεις να παίξει πιο αργά ή πιο γρήγορα) ή με το pitch bend που είναι σαν να το κλωτσάς (πιο απότομη αλλαγή).
Για το πότε πρέπει να ξεκινήσεις το κομμάτι μπορώ να σου πω την θεωρία των τετάρτων, Κάθε κομμάτι χωρίζεται σε 4άδες, 8άδες, 16άδες κτλ. Που σημαίνει κάθε 4, 8, 16 beat γίνεται μια αλλαγή στο κομμάτι. Μπορεί να μπει κάποιο όργανο, κάποιο sample, το κουπλέ, το ρεφραίν κτλ. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι να μη πέσουν τα φωνητικά το ένα πάνω στο άλλο. Έτσι αν π.χ. ένα κομμάτι βρίσκεται στην αρχή του ρεφραίν το οποίο διαρκεί 16 beat και έχεις εισαγωγή πριν το κουπλέ του 2ου κομματιού επίσης 16 beat, μπορείς να κάνεις μείξη ξεκινώντας απ' το 1ο beat του ρεφραίν που ακούγεται στα ηχεία με το 1ο beat της εισαγωγής από το 2ο κομμάτι που έχεις στα ακουστικά σου. Έτσι μόλις τελειώσει το ρεφραίν του πρώτου θα μπει το κουπλέ του δεύτερου. Όπως είπαμε όμως κάθε κομμάτι έχει τους δικούς του χρόνους γι' αυτό δεν υπάρχει σωστός χρόνος μείξης.
Το VDJ αν ρυθμιστεί σωστά το 1ο beat του κομματιού σου, σε ενημερώνει σε ποιο χρόνο του κομματιού είσαι μέσω των 4 φωτεινών ενδείξεων πάνω στην μέση (που αντιστοιχούν σε μια τετράδα που είπαμε παραπάνω και μέσα στον κύκλο σου λέει αν είσαι σε 4αδα, 8αδα, 16αδα κτλ.). Αν τα κομμάτια είναι τέλεια συγχρονισμένα θα πρέπει να ανάβει η ίδια παύλα πάνω και κάτω (κόκκινη και μπλε) στον ίδιο χρόνο.
Αυτά μπορώ να σου πω μόνο για να ξεκινήσεις. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μέσα από εμπειρία, αν ασχοληθείς σωστά και έχεις όρεξη...
Καλή αρχή!
 

Mensajes Sat 20 Sep 14 @ 7:37 pm


(Los tópicos y foros antiguos son automáticamente cerrados)