Ingreso rápido:  

Forum: Greek Forum

Tema: Virtual DJ Database

Este tópico es antiguo y puede contener información incorrecta para la nueva versión.

Καλησπέρα στο Forum ,

Στο laptop μου έχω δυο σκληρούς δίσκους. Έναν SSD ( win 10 + softwares ) και έναν HDD ( Music files ). Η απορία μου είναι εάν παίζει κανένα ρόλο , σε ποιον δίσκο βρίσκεται η database ( o φάκελος του VDJ ). Εννοώ ότι πρέπει να είναι στον ίδιο δίσκο ( C ) που είναι και το software ?
 

Mensajes Fri 16 Oct 15 @ 12:04 pm
Πρέπει να έχεις 2 databases, 1 για κάθε δίσκο!
Έτσι λοιπόν θα έχεις μία βάση δεδομένων στον φάκελο Documents\VirtualDj που αφορά τον δίσκο C και μία βάση δεδομένων στη θέση D:\VirtualDj που αφορά τον δίσκο D (αν χρησιμοποιείς το VirtualDj 8)
Αν χρησιμοποιείς το VirtualDj 7 τότε η δεύτερη βάση δεδομένων είναι "χύμα" στον D:\
 

Mensajes Fri 16 Oct 15 @ 12:11 pm
Άμα κατάλαβα καλά πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει μια βάση δεδομένων στον C. Σου είναι εύκολο να μου εξηγήσεις για ποιον λόγο ?
Σε ρωτάω γιατί εάν έχω την δυνατότητα να ορίσω το dir , για ποιο λόγο πρέπει να έχω την βάση και στους δυο σκληρούς και όχι μόνο σε ενάν από τους δυο.
Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
 

Mensajes Fri 16 Oct 15 @ 12:25 pm
djsadimPRO InfinityMember since 2006
η κάθε βάση αφορά τα τραγούδια που έχει ο συγκεκριμένος δίσκος και το vdj τις συνθέτει σε μια ενιαία βάση τώρα στο C: θα την κατασκευάσει έχοντας και μη τραγούδια γιατί είναι ο σκληρός με το λειτουργικό και κρατάει και άλλα στοιχεία .
 

Mensajes Fri 16 Oct 15 @ 1:09 pm
Δεν είναι η ίδια βάση δεδομένων. Και όχι δεν έχεις δυνατότητα να ορίσεις το που θα αποθηκευτεί η βάση.
Η βάση του δίσκου συστήματος (C) είναι η "Master Database" και εκτός από τις πληροφορίες για τα τραγούδια που βρίσκονται στον δίσκο C κρατάει και μερικές άλλες χρήσιμες πληροφορίες γύρω από τον browser, την διαμόρφωση του κτλ.
Η βάση του D έχει πληροφορίες σχετικές με τα τραγούδια που είναι αποθηκευμένα στον δίσκο D. Έτσι, η βάση και τα τραγούδια είναι "φορητά" (Δηλαδή αν ο D είναι π.χ. εξωτερικός δίσκος και τον συνδέσεις σε άλλο υπολογιστή με το VirtualDj όλες οι πληροφορίες για τα τραγούδια του δίσκου θα εμφανιστούν αυτόματα και στον άλλο υπολογιστή)

Αν ο λόγος που ρωτάς για το που είναι η βάση είναι το γεγονός οτι ο C είναι SSD τότε θα σου πω οτι δεν παίζει κανένα ρόλο τόσο στην ταχύτητα του VirtualDj (αν πχ θα ήθελες και οι δύο βάσεις να ήταν στον C) όσο και στην ζωή του SSD (οι εγγραφές στην βάση είναι απειροελάχιστες μπροστά σε άλλες εργασίες αρχείων που τρέχουν στον υπολογιστή σου και μπορεί να επιρρεάσουν την διάρκεια ζωής του SSD.
Τέλος, απλά να ξέρεις ότι το VirtualDj φορτώνει τις βάσεις εξ ολοκλκήρου στη RAM οπότε δεν παίζει κανένα ρόλο (από άποψη ταχύτητας) αν η βάση είναι στον SSD ή όχι.
 

Mensajes Fri 16 Oct 15 @ 1:41 pm
Πρόταση:
Μήπως υπάρχει δυνατότητα να φτιαχτεί κάθε φορά που κλείνουμε το πρόγραμμα να κάνει save σε κάθε δίσκο bacup database
π.χ database 10/10/2015, database 11/10/2015, database 12/10/2015, ένα αρχείο που δεν θα αλλάζει την επόμενη μέρα οπότε αν καταστραφεί η βάση θα έχεις τη βάση από το τελευταίο παίξιμο.Ένα copy paste και έτοιμος.
Είναι μια ρουτίνα που πρέπει να ακολουθείται πιστά (το bacup) για να έχουμε και τις τελευταίες αλλαγές που έγιναν.
 

Mensajes Fri 16 Oct 15 @ 7:53 pm
Κάποια στιγμή ετοίμαζα ένα προγραμματάκι που θα έκανε αυτόματα backup κάποια κρίσιμα files του VirtualDj αλλά το άφησα στη μέση. Ίσως το ξανακοιτάξω. Πάντως αν το φτιάξω θα είναι μόνο για Windows (Windows Service για την ακρίβεια ώστε να κάνει αυτόματα τα backup όταν πρέπει)
 

Mensajes Sat 17 Oct 15 @ 3:26 pm
Αν υπολογίσεις και αυτούς που κάνουν δύο δουλειές για να ζήσουν, και πόσο χρόνο θα τους γλιτώσεις, θα σε ευγνωμονεί πολύς κοσμος
 

Mensajes Mon 19 Oct 15 @ 5:11 pm


(Los tópicos y foros antiguos son automáticamente cerrados)