Ingreso rápido:  

Forum: Greek Forum

Tema: Bluetooth headphones

Este tópico es antiguo y puede contener información incorrecta para la nueva versión.

DrJekylPRO InfinityMember since 2008
Γεια και χαρά σε όλη την παρέα! Το θέμα μου είναι λίγο άσχετο με το forum αλλά σκέφτηκα πως εδώ θα βρω σίγουρα απάντηση στο πρόβλημά μου. Λοιπόν αγόρασα ένα bluethooth transmitter https://www.canguro.gr/taotronics-bluetooth-transmiter-receiver-ba09 έτσι ώστε να χρησιμοποιώ ένα μονό bluetooth handsfree (από αυτά που χρησιμοποιούμε για να επικοινωνούμε με τα κινητά τηλέφωνα). Δηλαδή συνδέω με καλώδιο mini jack to mini jack το transmitter με την υποδοχή ακουστικών του contoller μου. Με το transmitter επικοινωνώ με το handsfree μέσω bluetooth. Όλα μια χαρά αλλά υπάρχει καθυστέρηση στον ήχο. Το transmitter είναι low latency και bluetooth 4.1. To handsfree είναι bluetooth 3 και σχεδόν σίγουρα όχι low latency. Λέτε ένα handsfree που θα είναι bluetooth 4,1 ή low latency (ή και τα δύο καλύτερα) να κάνει τη δουλειά? Έχετε να μου προτείνετε κάτι σε handsfree που να μπορώ να έχω άμεση απόκριση στον ήχο? Φυσικά όλο αυτό για να μη χρησιμοποιώ καλώδιο αλλά και λόγω του μικρού μεγέθους του handsfree.
 

Mensajes Thu 21 Dec 17 @ 7:02 pm
Δεν θα πετύχεις ποτέ ικανοποιητικό latency με bluetooth.
Καλύτερα να κοιτάξεις κάποια πιο εξειδικευμένη λύση αν θες κάτι σε ασύρματα ακουστικά ή in ear monitors

Επίσης μια άσχετη ερώτηση:
Τι ποιότητα monitoring ευελπιστείς να πετύχεις με ένα αξεσουάρ που είναι σχεδιασμένο ειδικά ώστε να αναπαράγει όσο το δυνατόν πιο καθαρά συγκεκριμένο φάσμα συχνοτήτων (ανθρώπινη ομιλία) και να "θάβει" τις υπόλοιπες συχνότητες;
 

Mensajes Fri 22 Dec 17 @ 8:08 am
DrJekylPRO InfinityMember since 2008
Έχεις δίκιο Γιώργο. Έχεις μήπως κάποια πρόταση για να πετύχω αυτό που θέλω? Π.χ. σε ασύρματο in ear monitors (που να μπορώ όμως να ελέγχω να 2 decks του VDJ ξεχωριστά αφού το transmitter που πήρα το σύνδεσα στην έξοδο headphones του controller)?
 

Mensajes Fri 22 Dec 17 @ 11:29 am
DrJekylPRO InfinityMember since 2008
PhantomDeejay wrote :

Καλύτερα να κοιτάξεις κάποια πιο εξειδικευμένη λύση αν θες κάτι σε ασύρματα ακουστικά ή in ear monitors


Δηλαδή αυτό μήπως μπορείς να μου το κάνεις λίγο "λιανά"?
 

Mensajes Fri 22 Dec 17 @ 11:35 am
Δεν μπορώ να φανταστώ πως είναι δυνατόν να σε εξυπηρετεί εάν Bluetooth ακουστικό (και οτιδήποτε άλλο παρόμοιο), τόσο από άποψη έντασης και πιστότητας ήχου, όσο και από άποψη διάρκειας λειτουργίας, ιδίως σε ένα dj set-up διαρκείας. Όπως και να χει, περί ορέξεως…

Το ερώτημά μου είναι, γιατί να “εκθέτεις” τον εγκέφαλό σου σε ένα συνεχές υψίσυχνο σήμα και ιδίως εάν ασχολείσαι με το Djing επαγγελματικά και παίζεις σε καθημερινή βάση? Μπορεί να ακούγομαι λίγο παλαιομοδίτικος, αλλά πίστεψέ με, δεν είμαι…
 

Mensajes Fri 22 Dec 17 @ 12:13 pm
Προσωπικά χρησιμοποιώ in ear headphones (ενσύρματα) εδώ και 2 χρόνια.
Με τη διαφορά οτι τα έχω μετατρέψει σε ασύρματα με ένα σύστημα ασύρματης μετάδοσης για in ear monitors.
Με 2 καλές επαναφορτιζόμενες μπαταρίες (Enerloop PRO) βγάζεις άνετα 8 με 10 ώρες πρόγραμμα πριν χρειαστεί να αλλάξεις μπαταρίες.

Εδώ να εξηγήσω οτι δεν υπάρχει καμία μεγάλη διαφορά μεταξύ in ear headphones και in ear monitors. Διαφορετικό όνομα (μάλλον για λόγους marketing) για σχεδόν πανομοιότυπα προϊόντα.

Τώρα όσον αφορά τα IEM (In Ear Monitors) υπάρχουν λύσεις για κάθε τσέπη. Απλά θα σου πρότεινα να κινηθείς σε κάτι ποιοτικό μιας και τα IEM "μιλάνε" κατευθείαν στα αυτιά σου και δεν θέλεις να βγάζουν παραμόρφωση ή να χρωματίζουν έντονα τον ήχο.
Για τα transmitters ισχύει οτι ισχύει και στα ασύρματα μικρόφωνα κτλ. Απλά οι πιο φθηνές / entry level λύσεις παρουσιάζουν μικροπροβλήματα στις αρκετά χαμηλές συχνότητες λόγω φτωχότερης διαμόρφωσης του σήματος.
Πρακτικά, σε φθηνότερους δέκτες το πολύ βαθύ μπάσο ακούγεται με μια κάποια ασάφεια ή παραμορφώνει ελάχιστα. Μιλάμε για συχνότητες κάτω από 80Hz.
Τα καλά transmitters (πχ Shure, Sennheiser, AKG κτλ) δεν έχουν τέτοια προβλήματα, αλλά η τιμή τους είναι σχεδόν διπλάσια σε σχέση με entry level συστήματα.

Τέλος, για μια αξιόπιστη λύση θα πρέπει να είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις από 500 ευρώ και πάνω (μαζί με το ΦΠΑ). Χονδρικά, 350 ευρώ για transmitter και 150 ευρώ για IEM κατ' ελάχιστο σε κάθε κατηγορία.

Προσωπικά σκοπεύω να αναβαθμίσω το δικό μου σύστημα πριν το καλοκαίρι, και η λύση που κοιτάω πλησιάζει τα 1000 ευρώ.
Αλλά με τα αυτιά μας δεν παίζουμε!

Αν θες να μιλήσουμε για τα πλεονεκτήματα των IEM πολύ ευχαρίστως να στα αναλύσω αν εξακολουθείς και σκέφτεσαι να ακολουθήσεις αυτό τον δρόμο.
 

Mensajes Fri 22 Dec 17 @ 8:08 pm


(Los tópicos y foros antiguos son automáticamente cerrados)