Ingresar:     

Forum: Greek Forum

Tópico: ηχος
Καλησπέρα σας, έχω ένα θέμα νομίζω ότι κάτι δεν πάει καλά με τον ήχο μου.
Στο club μέσα μέσα έρχονται μερική DJs έτσι για να αλλάζει το σκηνικό.
Έχω προσέξει ότι όταν παίζουνε ο ήχος είναι ποιο μπασατος, ποιο γλυκείς ας πούμε.
2 από τα παιδιά που έρχονται παίζουνε με virtual. Ο ένας παίζει με την κονσόλα του μαγαζιού flx10, με windows laptop. Ο άλλος έχει μια παλιά κονσόλα ddj ergo και ένα λαπτοπ παλιό. Αλλά και αυτός ενώνετε στην fxl10.
Τα τραγούδια που έχω είναι αγορασμένα, τα περισσότερα video από xntenda mix kai vdjpool ktl.. και αλλά που έκανα ο ίδιος αλλά το original file πάντα είναι flac, και στο μοντάρισμα του video 320..
Άρχισα και σκεφτούμε διαφορά, έχω κάποια ρυθμίσει λάθος στο virtual η στην κάρτα ήχου του υπολογιστή, η κάρτα ήχου του υπολογιστή δεν είναι καλή. Είναι επειδή κάθομαι κάτω στο μαγαζί και ακούω και δεν είμαι στην γωνιά μου.. έτσι είπα να το ψάξω λίγο.
Το λαπτοπ είναι Lenovo LOQ15R ακριβό σε λεφτά.
Κάρτα ήχου που έχει μια Realtek συνηθισμένη φαντάζομαι. H ρυθμισεις είναι αυτές.

Ίσως κάτι μέσα στο virtual?? Στα eq modes (settings) η κατι άλλο???

Mensajes 10 hours ago
Η ερώτηση σου ποια είναι πραγματικά;
Τι σχέση έχει η κάρτα ήχου του laptop/υποπλογιστή;
Από controller δεν παίζεις;
Αν παίζεις από την Realtek και στέλνεις έτσι αναλογικό ήχου σε μίκτη η κονσόλα και μιξάρεις έτσι, είναι λογικό να "χάνεις" σε πιστότητα, αν και αυτό είναι επίσης σχετικό χωρίς Α/Β blind tests.
Οπότε ξανασκέψου λίγο τι ρωτάς και τι νομίζεις οτι συμβαίνει..

Χωρίς μετρήσεις ή Α/Β blind tests μπορεί μέχρι και να σε ξεγελάει το αυτί σου. Όχι οτι λέω οτι αυτό είναι που συμβαίνει, αλλά αν π.χ. ακούς τη μουσική που παίζεις εσύ πάντα μέσα στο dj booth ενώ όταν παίζουν άλλοι την ακούς σε 4/5 διαφορετικά σημεία του μαγαζιού, οι παράμετροι ακρόασης δεν είναι πλέον ίδιοι..

Σημείωση:
Μια τυπική κάρτα ήχου ενός μέσου υπολογιστή (όπως η Realtek) έχει σχεδιαστεί για να είναι φθηνή και να έχει ικανοποιητική "πιστότητα" ήχου για games και βιντεάκια στο YouTube.
Για οτιδήποτε περισσότερο χρειάζεσαι κάτι πιο επαγγελματικό.
Και ακόμα και σ' αυτό υπάρχουν διαβαθμίσεις..
Επαγγελματική κάρτα ήχου μπορείς να βρεις με 150 ευρώ, αλλά και με 1500 ευρώ.

Δεν ξέρω αν έχει σχέση η κάρτα του υπολογιστή???? το pc μου γίνεται με σύνδεση type c στην flx10.. (pc type c---- flx10 type c) ο άλλος ενώνεται με rca out από την κονσόλα του στο rca in της flx10…
αρά από ότι κατάλαβα την ώρα που παίζει το virtual ένα κομμάτι, το virtual στελνει στην κονσόλα το σήμα και η κονσόλα κανονίζει τα υπόλοιπα, η κάρτα ήχου το υπολογιστή (παρακάμπτεται)
Α/Β blind tests συγνώμη αν σου φαίνεται παλαβή ερώτηση αλλά αυτό τι είναι??
Αντιλαμβάνεσαι ότι το 99% αυτό που ακούμε είναι μέσα στο dj booth αν κάνεις και μια γύρα στο μαγαζί για 2 λεπτά εεε στα 2 λεπτά θα δώσεις σημασία..
Τα ποιο πανό settings εσένα πως σου φαίνονται??
Να θεωρήσω ότι δεν έχει κανένα setting το οποίο με κάνει να νομίζω ότι κάτι δεν πάει καλά..

alinatas3 wrote :
αρά από ότι κατάλαβα την ώρα που παίζει το virtual ένα κομμάτι, το virtual στελνει στην κονσόλα το σήμα και η κονσόλα κανονίζει τα υπόλοιπα, η κάρτα ήχου το υπολογιστή (παρακάμπτεται)

Σωστά

alinatas3 wrote :
Α/Β blind tests συγνώμη αν σου φαίνεται παλαβή ερώτηση αλλά αυτό τι είναι??

Η εναλλαγή του να ακούς ένα "ηχοσύστημα" Α με ένα "ηχοσύστημα" Β χωρίς όμως να ξέρεις ούτε ΠΟΤΕ γίνεται η αλλαγή, ούτε ποιο σύστημα ακούς κάθε φορά..
Για να σου δώσω ένα "άκυρο" παράδειγμα, A/B blind test μπορεί να είναι να ακούς το ίδιο τραγούδι με δύο διαφορετικά mastering, κάνοντας crossfade από την μία έκδοση στην άλλη, χωρίς ο ακροατής να ξέρει πότε κάνεις crossfade ή ποια έκδοση παίζεις.

alinatas3 wrote :
Αντιλαμβάνεσαι ότι το 99% αυτό που ακούμε είναι μέσα στο dj booth αν κάνεις και μια γύρα στο μαγαζί για 2 λεπτά εεε στα 2 λεπτά θα δώσεις σημασία..

Αντιλαμβάνεσαι οτι ο ήχος είναι διαφορετικός σε κάθε σημείο ενός χώρου, σωστά;
Μπορεί στο booth να έχεις κορεσμό κάποιων συχνοτήτων ή αντίθετα να έχεις κάποια τρύπα.
Πίστεψε με είναι πολύ συχνά φαινόμενα και τα δύο.
Αυτό σημαίνει οτι στο booth συνήθως ακούς "λάθος" ήχο, που πολλές φορές "στρώνει" όταν είσαι στο κέντρο του μαγαζιού.
Γι αυτό λέω οτι και αυτό παίζει ρόλο και μπορεί να σε ξεγελάσει.

alinatas3 wrote :
Τα ποιο πανό settings εσένα πως σου φαίνονται??
Να θεωρήσω ότι δεν έχει κανένα setting το οποίο με κάνει να νομίζω ότι κάτι δεν πάει καλά..

Μου φαίνονται μια χαρά και ψιλοάσχετα με αυτό που συζητάμε.
Κατ αρχήν η μοναδική ρύθμιση που εγώ χρησιμοποιώ διαφορετικά είναι οτι έχω βάλει το EQ σε Full Kill και τίποτα άλλο.

Όμως: Το EQ του προγράμματος δεν θα έπρεπε να παίζει κανένα ρόλο στον ήχο.
Ένα "DJ EQ" είναι εργαλείο μίξης. Δεν είναι εργαλείο ρύθμισης ήχου.
Εννοώ οτι σαν DJ το EQ της κονσόλας/μίκτη πρέπει να βρίσκεται στο "κέντρο" το 95+% της βραδιάς.
Άρα, εφόσων είναι "flat" δεν παίζει ρόλο στο πως ακούς τον ήχο.
Αν ο ήχος έχει πρόβλημα με το DJ EQ στο flat τότε πρέπει να γίνει διόρθωση του ήχου πριν τους ενισχυτές με ανεξάρτητο equalizer (ή DSP)
Σε κάθε περίπτωση, αν σε ένα μαγαζί παίζουν 3 DJ, και οι 3 πρέπει να παίζουν με το EQ της κονσόλας/μίκτη στο flat και άρα επιρρεάζονται και οι 3 το ίδιο από ένα κακορυθμισμένο σύστημα.