Ingreso rápido:  

Forum: Greek Forum

Tema: ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟ PC ΣΕ HDD ...SOS....

Este tópico es antiguo y puede contener información incorrecta para la nueva versión.

Καλησπέρα αγαπητοί φίλοι


Θα ήθελα την βοήθεια σας σε ενα πρόβλημα που μολις εντοπισα. Κάνοντας αποκοπή απο το Laptop μου και επικόλληση στον εξωτερικό σκληρό μου δίσκο, περίπου 400 mp3 μουσική , διαπίστωσα ότι ενώ η διαδιακασία μεταφοράς γινόταν κανονικά και μαλιστα καποια αρχεία που ηταν διπλά ( και στο laptop και στον σκληρό δίσκο) μου εβγαζε μήνυμα για μετακίνηση ή αντικατάσταση αρχείων, μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία διαπίστωσα οτι τα τραγούδια δεν ειχαν μεταφερθεί.Και φυσικα δεν υπάρχει ελπίδα να τα βρω στο laptop γιατι εκανα αποκοπή - επικόλληση και οχι αντιγραφή - επικόλληση.

Μπορεί κάποιος φίλος να μου πει τι συνέβη και αν υπαρχει καποιος τροπος να αντακτήσω τα τραγούδια ?


Ευχαριστώ εκ των προτέρων


Νικος
 

Mensajes Sat 04 Feb 17 @ 6:07 pm
Αν η διαδρομή των αρχείων ήταν πολύ μεγάλη (μεγαλύτερη από 260 χαρακτήρες) τότε η μετακίνηση δεν μπορεί να γίνει σωστά καθώς τα Windows δεν υποστηρίζουν αρχεία με ονόματα μεγαλύτερα από 260 χαρακτήρες.
Πχ:
C:\Users\MyUserName\Music\Μουσική\Ελληνικά\2016\Δεκέμβριος\Ότι κατεβαίνει\Για καθάρισμα\Μαζωνάκης 2016 New\Γιώργος Μαζωνάκης 2016 Δεν Γουστάρω\Γιώργος Μαζωνάκης - Δεν Γουστάρω NEW 2016.mp3
Αν μετρήσεις τους χαρακτήρες είναι 301 και σε ενδεχόμενη μετακίνηση θα υπάρχει πρόβλημα!

Δυστυχώς δεν υπάρχει εγγυημένος τρόπος να ανακτήσεις τα αρχεία σου.
Υπάρχουν προγράμματα που διαβάζουν δίσκους και ανακτούν διαγραμμένα αρχεία αλλά:
1) Η όλη διαδικασία είναι εξαιρετικά χρονοβόρα (υπολόγιζε τουλάχιστον 2 24ωρα)
2) Τα καλά προγράμματα κοστίζουν αρκετά και
3) Προϋποθέτουν οτι στον δίσκο που θες να ανακτήσεις τα αρχεία ΔΕΝ έχουν γίνει νέες εγγραφές αρχείων, κάτι που για δίσκο συστήματος (C:) είναι αδύνατο και ουτοπικό.
Οπότε η πιθανότητα ανάκτησης ακόμα και με κάποιο τέτοιο τρόπο πέφτει κάτω από το 10%
 

Mensajes Sat 04 Feb 17 @ 7:35 pm
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση !
 

Mensajes Sun 05 Feb 17 @ 12:37 am
Θα συμφωνήσω με τον Phantom, αν και έτσι όπως τα περιγράφεις μου φαίνεται πάρα πολύ δύσκολα να “εξαφανίστηκαν” τα αρχεία σου!

Όπως και να ‘χει και επειδή ή ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία:

1. Δοκίμασε, έχοντας τον εξωτερικό σκληρό δίσκο συνδεδεμένο και σε επίπεδο “Υπολογιστής”, να πραγματοποιήσεις εύρεση (άρα και στον C:\ και στον εξωτερικό) τουλάχιστον ενός filename τραγουδιού. Εάν τελικά όντως δεν βρεθεί τίποτε, τότε…

2. Κατέβασε – εγκατέστησε – τρέξε το Recuva. Ακόμη κι η Free Version είναι αρκετά “δυνατή” στην επαναφορά αρχείων. Διάβασε τις οδηγίες χρήσης και επέλεξε σταδιακά το “βάθος” επαναφοράς, ώστε να μην απαιτηθεί ο μέγιστος χρόνος εξ αρχής.

Και επειδή είμαι αρκετά περίεργος με το όλο θέμα, θα αναμένω να γράψεις τα αποτελέσματα… ;-)
 

Mensajes Sun 05 Feb 17 @ 6:58 am
Σε δίσκο συστήματος που οι εγγραφές είναι συνεχείς αμφιβάλλω για το αποτέλεσμα.
Και σε κάθε περίπτωση τα αρχεία που τυχών ανακτηθούν θέλουν έλεγχο ΕΝΑ - ΕΝΑ καθώς μπορεί να έχουν ανακτηθεί μεν αλλά να είναι corrupted μερικώς ή ολικώς.

Έχω κάνει data rescue 3 φορές τα τελευταία 5 χρόνια και η όλη διαδικασία είναι εξαιρετικά επίπονη που δεν αξίζει τον κόπο για δεδομένα που μπορείς να τα ξαναβρείς κάπως αλλιώς (π.χ. τραγούδια)
Για δεδομένα που δεν μπορείς να ξαναβρείς και ανάλογα με την σπουδαιότητα τους θα το σκεφτόμουν πάρα πολύ πριν ξανακάνω τέτοια προσπάθεια.
 

Mensajes Sun 05 Feb 17 @ 1:15 pm


Σας ευχαριστώ για την βοήθεια.

Το Recuva μου ανέκτησε όλα τα αρχεία και μάλιστα σε 1 ώρα περίπου. Δυστυχώς το κάθε mp3 ανακτήθηκε 3 φορές μα αποτέλεσμα να χρειάζονται αρκετές ώρες στην οθόνη για να σβήνω τα παραπανίσια αρχεία. Οσα δοκίμασα είδα οτι δούλευαν.
Ώσπου αποφάσισα να τα διαγράψω όλα και να κάνω recovery από την αρχή (! ! ! ). Το αποτέλεσμα ήταν να μπερδέψω το πρόγραμμα και να διευρύνει την ανάκτηση και στον κάδο ανακύκλωσης.Τα αρχεία έγιναν ακόμα πιο πολλά και δυστυχώς δεν λειτουργούσαν.


Πιστεύω οτι αν διέγραφα τα διπλά αρχεία παρότι θα μου έπαιρνε χρόνο , θα ανακτούσα όλο το αρχείο. Τέλος κακό λοιπόν !


ΜΦΧ

Νίκος

 

Mensajes Mon 06 Feb 17 @ 6:46 pm
Το Recuva είναι δυνατό "εργαλείο", αλλά και βιάστηκες και δεν το ρύθμισες προκαταβολικά σωστά... Πέραν αυτού, τα κοινά αρχεία, θα μπορούσαν να γίνουν scan byte προς byte με το Anti-Twin και να έχεις ξεμπερδέψει όντως σε 1 ώρα...

Κρίμα... Ένα pm να μου έστελνες και θα το είχαμε "σώσει" το κορμί πατριώτη... ;-)


P.S. Αν και τώρα που το συζητάμε, ακόμη το σώζουμε (εάν έχεις όρεξη)...
 

Mensajes Mon 06 Feb 17 @ 8:07 pm
καλησπέρα, αντέγραψα τραγούδια απ το spotify με το replay music ,μετα αυτα τα τραγουδια τα πεταξα σε ενα προγραμμα αναγνωρισης τραγουδιων και μου αναγνωρισε το 80% .
Το υπολοιπο 20% το εκανα edit μονος μου,αυτο το 20% το VDJ δεν μου τα αναγνωριζει και μου τα παραουσιαζει ωσ track 2-not recognized.Οταν κανω δεξι κλικ πανω του και μετα μετονομασια κομματιου στο καινουριο πεδιο εμφανιζεται το δικο μου edit αλλα στον κεντρικο πινακα εξακολουθει να παραμενει αγνωστο.Μηπως ξερει κανεις πως θα διαβασει το vdj τα αγνωστα κομματια...ειμαι αρχαριος και θα εκτιμουσα πολυ μια βοηθεια ..ευχαριστω πολυ εκ των προτερων..
 

Mensajes Sat 18 Feb 17 @ 7:55 pm


(Los tópicos y foros antiguos son automáticamente cerrados)