Ingreso rápido:  

Forum: Greek Forum

Tema: Πρόβλημα λόγω του τελευταίου update;;;

Este tópico es antiguo y puede contener información incorrecta para la nueva versión.

djstaifPRO InfinityMember since 2010
Καλησπέρα, αντιμετωπίζω ένα θέμα τις τελευταίες μέρες που εμφανίστηκε ξαφνικά μετά το τελευταίο update. Συγκεκριμένα όταν ξεκινάω το πρόγραμμα, μπαίνω στους φακέλους και είναι λες και δεν έχει "διαβασμένο" τίποτα. Λείπουν τα hot ques και είναι σαν να ανοίγει τους φακέλους σαν πρώτη φορά. Το κλείνω, το ξανανοίγω και είναι όλα οκ. Μετά το ξανακάνω και λείπουν πάλι όλα και δεν είναι απαραίτητο με αυτή την σειρά. Δηλαδή μπορεί να το ανοιγοκλείσω 10 φορές και τις 4 να μου φαίνονται όλα "αδιάβαστα" και τις υπόλοιπες οκ. Επίσης όταν είναι οκ και φαίνονται κανονικά τα hot ques, όταν φορτώνω κομμάτι, κάνει σαν να το διαβάζει πρώτη φορά δηλαδή με το gain δεν το πάει στο 0, αλλά π.χ στο +3,2 και μετακινεί την μπότα και πρέπει να κάνω tap, σαν να το διαβάζει πρώτη φορά δηλαδή απλά με περασμένα hot ques.

Υ.Σ. Δεν έχω πειράξει τίποτα, ούτε database, ούτε ρυθμίσεις, απολύτως τίποτα. Με το που έκανα το update, είναι έτσι.
 

Mensajes Tue 04 Jul 17 @ 6:17 am
Θα σου πω πρώτα που οφείλεται τεχνικά το πρόβλημα σου και μετά θα ψάξουμε να βρούμε την αιτία του:

Το πρόβλημα σου λοιπόν οφείλεται οτι κατά το κλείσιμο του προγράμματος το πρόγραμμα μένει ενεργό στον task manager και εκτελεί κάποιες διεργασίες (π.χ την ενημέρωση της database)
Μέχρι το πρόγραμμα να φύγει από τον task manager αν ξανανοίξεις το VirtualDj τότε το νέο instance δεν μπορεί να διαβάσει την βάση δεδομένων (καθώς αυτή είναι κλειδωμένη από το παλιό instance που τρέχει στον task manager) και έτσι όλα τα αρχεία φαίνονται σαν καινούργια.

Επομένως το πρόβλημα σου είναι οτι ενώ κλείνεις το πρόγραμμα και το GUI/Skin εξαφανίζεται από την οθόνη, η διεργασία του VirtualDj χρειάζεται ακόμα κάποιο χρόνο για να τελειώσει και να "πεθάνει" ειρηνικά.
Δεν ξέρω που μπορεί να οφείλεται αυτό στο σύστημα σου. Γνωστές αιτίες για αυτή τη συμπεριφορά είναι κακοί drivers κάποιων συσκευών (π.χ. κάρτες ήχου M Audio) ή custom device definitions.
Άλλη μια αιτία μπορεί να είναι η ενημέρωση μιας database που βρίσκεται είτε σε πολύ αργό δίσκο, είτε σε κάποιο NAS που καθυστερεί πολύ την εγγραφή και επομένως το πρόγραμμα χρειάζεται πολύ περισσότερο χρόνο από τον αναμενόμενο για να κλείσει.

Τέλος σε ένα από τα τελευταία update ενημερώθηκε η scan engine του προγράμματος. Αυτό σημαίνει οτι το πρόγραμμα ξανασκανάρει αυτόματα τα τραγούδια την πρώτη φορά που τα φορτώνεις σε κάποιο deck ή στο automix. Γι αυτό και μπορεί μερικές φορές να δεις την συμπεριφορά που περιγράφεις.
 

Mensajes Tue 04 Jul 17 @ 6:32 am


(Los tópicos y foros antiguos son automáticamente cerrados)