Ingreso rápido:  

Forum: Greek Forum

Tema: Refresh / Reinit / Rescan Controllers

Este tópico es antiguo y puede contener información incorrecta para la nueva versión.

- Refresh Controller: Η συγκεκριμένη εντολή υλοποιεί refresh στην οθόνη ενός controller. Πέραν αυτού, έχει καμία άλλη επίδραση - χρήση η συγκεκριμένη εντολή, ή αφορά μόνον controllers με οθόνη? Και το ρωτώ αυτό, διότι στην Denon MC-6000Mk2, παρατηρώ διαφορά και στα leds των buttons της.

- Reinit Controller: Εδώ δεν πολυκαταλαβαίνω πως λειτουργεί και σε τι χρησιμεύει αυτή η εντολή. Κάποιες διευκρινήσεις, παρακαλώ...

- Rescan Controller: Το τι κάνει η εντολή, είναι κατανοητό. Το ερώτημα είναι πότε και πως μπορεί να φανεί χρήσιμη?

Τέλος, εάν σε κάποιο custom button δημιουργηθεί ο συνδυασμός εντολών: load_skin και rescan_controllers (ή/και refresh ή/και reinit), έχει καμιά πρακτική ουσία (εάν αρχίσει το software ή ο controller να κάνει κουλά) ή όχι?

Ευχαριστώ, εκ των προτέρων...
 

Mensajes Mon 13 Apr 20 @ 8:22 am
Refresh_controller:
Στέλνει ξανά όλα τα MIDI/HID out που αφορούν τον controller. Αυτό συμπεριλαμβάνει και τα leds

Reinit_controller:
Εκτελεί τις ακολουθίες ΟΝΕΧΙΤ και μετά ONINIT ενός controller. Μπορείς να το παρομοιάσεις με αποσύνδεση και επανασύνδεση του MIDI/HID interface ενός controller (όχι όμως του Audio) αν και τεχνικά δεν είναι ακριβώς το ίδιο

Rescan_controllers:
Ανιχνεύει για τυχόν νέους συνδεδεμένους controllers (σε περίπτωση που το automatic detection απέτυχε)

Γενικά δεν υπάρχει πρόβλημα να καλέσεις τις εντολές "load_skin και rescan_controllers (ή/και refresh ή/και reinit)" μαζί.
Αλλά δεν βλέπω και τον λόγο. Ο σχεδιασμός του VirtualDJ είναι τέτοιος που τόσο το skin όσο και οι controllers λειτουργούν ανεξάρτητα επιρρεάζοντας τις ίδιες εσωτερικές λειτουργίες. Αν κάτι πάει κάπου στραβά (κατά 99% στον controller) τότε διορθώνοντας αυτό το πρόβλημα διορθώνεται και το "στραβό" που δείχνει το skin.
Επιπρόσθετα, η εντολή load_skin μπορεί να είναι μια "βαριά" εντολή, ανάλογα με τη δομή του skin. Που σημαίνει οτι σε ιδιαίτερες περιπτώσεις (και για ιδιαίτερους controllers) μπορεί να προκαλέσει μέχρι και αποσύνδεση/επανασύνδεση ενός controller. Οπότε γενικά η εντολή load_skin πρέπει να χρησιμοποιείτε με μέτρο.

Από την εμπειρία μου με τους controllers η μόνη εντολή που μπορεί να χρειαστεί ένας χρήστης όταν παίζει live είναι η Reinit_controllers. Και αυτή εξαιρετικά σπάνια, και σε εξαιρετικά πολύπλοκες/περίεργες περιπτώσεις.
Από την πρώτη έκδοση του VirtualDJ 8 μέχρι την τελευταία έκδοση του VirtualDJ 2020 έχουν γίνει πολλές βελτιώσεις ώστε οι εντολές αυτές να είναι σχεδόν άχρηστες στο μέσο χρήστη (αυτόματος εντοπισμός, αυτόματη παραμετροποίηση, αυτόματος έλεγχος εξόδου, και χίλια δύο άλλα)

Σημείωση:
Τα περισσότερα προβλήματα με τους σύγχρονους controllers αφορούν αποσυνδέσεις/επανασυνδέσεις.
Αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο διαφορετικές περιπτώσεις:
α) Ο controller όντως αποσυνδέθηκε από το OS και επανασυνδέθηκε
Σ' αυτή την περίπτωση μιλάμε για κακή σύνδεση USB. Οι αιτίες συνήθως είναι κακό καλώδιο USB, χαλαρή σύνδεση θύρας USB σε ένα από τα δύο άκρα, ή προσωρινή ανεπάρκεια ρεύματος. Σπανιότερα μπορεί να οφείλεται και σε εσωτερικές διεργασίες του λειτουργικού.
Το πιο κρίσιμο χαρακτηριστικό αυτής της περίπτωσης είναι οτι σταματάει και ο ήχος ταυτόχρονα.
β) O controller χάνει στιγμιαία το "κλείδωμα" του.
Σχεδόν όλοι οι μοντέρνοι controllers έχουν κάποιες ιδιαίτερες λειτουργίες που "ξεκλειδώνουν" μόνο με το δικό τους πρόγραμμα (Serato/Rekordbox/Traktor κτλ)
Όταν οι controllers "ξεκλειδώσουν" έχουν μια ιδιαίτερη κατάσταση επικοινωνίας με το software.
Αν αυτή η ιδιαίτερη κατάσταση επικοινωνίας διαρραγεί, τότε οι controllers "ξανακλειδώνουν" και πρέπει να ξεκλειδωθούν ξανά.
Αυτό το "κλείδωμα"/"ξεκλείδωμα" στην πλευρά του χρήστη εμφανίζεται σαν αποσύνδεση/επανασύνδεση αφού πολλές φορές μπορεί να δει leds ή οθόνες να αλλάζουν κατάσταση, ή να δει τον controller του να τρέχει κάποιο animation στα leds και χίλια δύο άλλα ανάλογα με τον controller.
ΟΜΩΣ, σε αντίθεση με την πρώτη περίπτωση εδώ ο ήχος δεν διακόπτεται. Το "κλείδωμα/ξεκλείδωμα" αφορά μόνο το MIDI/HID interface του controller στο 99% των περιπτώσεων.
Η ιδιαίτερη κατάσταση επικοινωνίας (κλείδωμα) μπορεί να διαρραγεί μόνο από μεγάλες καθυστερήσεις στην επικοινωνία δεδομένων του controller με το πρόγραμμα. Αυτό συμβαίνει είτε λόγο πολύ μεγάλης χρήσης CPU είτε λόγο ιδιαίτερων καθυστερήσεων στο πρωτόκολλο USB.
Επειδή το firmware των controllers είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να "αναζητά" συνεχώς να κλειδώσει, το αυτόματο επανακλείδωμα του controller είναι σχεδόν πάντα επιτυχές.
Εδώ είναι και η μόνη πρακτικά χρήσιμη εφαρμογή του reinit_controllers για τον μέσο χρήστη. Αν για κάποιον λόγο το αυτόματο επανακλείδωμα αποτύχει, να δοκιμάσει να αναγκάσει το πρόγραμμα να προσπαθήσει να ξανακλειδώσει τον controller.

Παλιότερα (μέχρι και το SilverSleek 3) έβαζα την εντολή rescan_controllers & reinit_controllers σε κάποιο μενού του skin.
Πλέον το έχω καταργήσει. Γιατί πλέον η χρήση τους (ακόμα και για μένα που προγραμματίζω controllers και επομένως μπορεί να τις χρειαστώ περισσότερο από το μέσο χρήστη) είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΠΑΝΙΑ. Οι βελτιώσεις του προγράμματος τις έχουν καταστήσει σχεδόν αχρείαστες.
Και οι εντολές αυτές υπάρχουν και στο Controllers tab του Config του VirtualDJ αν κάποιος τις χρειαστεί μια φορά στη ζωή του.
 

Mensajes Mon 13 Apr 20 @ 1:31 pm
Ήσουν επεξηγηματικότατος, κατατοπιστικότατος και σε ευχαριστώ πολύ!

Εμένα προσωπικά, τουλάχιστον η εντολή Refresh Controller ή Rescan Controller μου έχει φανεί αρκετά χρήσιμη. Εάν θυμάσαι, οι drivers του Denon MC-6000Mk2 είχαν θέμα, δεν αναβαθμίστηκαν ποτέ, με αποτέλεσμα να με συμβουλέψεις να τους περάσω μεν, αλλά να χρησιμοποιώ τους Wasapi δε.

Εγώ, καλώς ή κακώς, δεν τους πέρασα ποτέ, με αποτέλεσμα όταν ανοίγω controller και software με "λάθος" σειρά, να απαιτείται η χρήση μίας εκ των άνωθεν εντολών, για να λειτουργήσουν - ανάψουν τα leds του controller ορθά και όχι κατά την 1η χρήση τους.

Εν κατακλείδι και πέρα από την δική μου περίπτωση, εάν κάποιος θέλει να δημιουργήσει ένα "panic button" (περισσότερο για την ιδέα, παρά για την ουσία), ώστε να προβεί σε κάποιες ενέργειες (εάν και εφόσον το software δεν έχει "κολλήσει" ολοκληρωτικά) πριν κάνει επανεκκίνηση, ποια ή ποιες εκ των 4 άνωθεν εντολών θα συμβούλευες να χρησιμοποιήσει?
 

Mensajes Mon 13 Apr 20 @ 4:45 pm
Theios Giorgos wrote :
Εν κατακλείδι εάν κάποιος θέλει να δημιουργήσει ένα "panic button" (περισσότερο για την ιδέα, παρά για την ουσία), ώστε να προβεί σε κάποιες ενέργειες (εάν και εφόσον το software δεν έχει "κολλήσει" ολοκληρωτικά) πριν κάνει επανεκκίνηση, ποια ή ποιες εκ των 4 άνωθεν εντολών θα συμβούλευες να χρησιμοποιήσει?

Καμία. Είπα οτι οι αυτοματισμοί του προγράμματος είναι πλέον τέτοιοι που οι παραπάνω εντολές είναι σχεδόν άχρηστες.Η μόνη εντολή που ίσως έχει νόημα είναι η apply_audio_config όταν κρασάρουν οι drivers της κονσόλας (και αυτό γίνεται αυτόματα, αλλά όχι πάντα)

 

Mensajes Mon 13 Apr 20 @ 6:02 pm


(Los tópicos y foros antiguos son automáticamente cerrados)