Ingreso rápido:  

Forum: Greek Forum

Tema: Scratch dna κόλλημα - Page: 1

Esta parte del tópico es antigua y puede contener información incorrecta para la nueva versión.

lakis69PRO InfinityMember since 2011
Σήμερα έκανα τεστ σε σύνδεση με ηχείο σαν να παίζω σε μαγαζί για να δω αν όλα είναι οκ από τα θέματα που ειχα με τα pads ... όλα οκ δουλεύουν μια χαρά όμως...

έπαιζα μουσική περίπου 20 λεπτα και ήταν όλα οκ ,μολις άρχισα και δοκίμαζα την αλλαγή που έκανα στο 3 pads σε επιλογή scratch ,μετά από περίπου 10 λεπτα μου κόλλησε όλος ο mac και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα... έβγαλε τον πολύχρωμο κύκλο που δείχνει ότι κόλλησε... αναγκαστικά να πατήσω το κουμπί του τερματισμού γιατι δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο και το ξανα άνοιξα... τα ξανα σύνδεσα και επίτηδες αυτήν την φορά ξεκινούσα οοοολα μου τα τραγούδια με scratch dna ... σε 15 λεπτά παλι τα ίδια, ξανα κόλλησε...

Αυτό το πρόβλημα το ειχα ξανα πάθει οταν πρώτο βγήκε το scratch dna και ειχα τότε το 2012 mac με vdj 2018 αν θυμάμαι καλά... τότε υπέθεσα ότι ειχα κανει κάποιο λάθος εγω αλλα το ειχα πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου και σήμερα ξανα έγινε... γιατί μπορεί να έγινε αυτό?

 

Mensajes Thu 11 Feb 21 @ 5:29 pm
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Να συμπληρώσω ότι παρατήρησα ότι το πρόβλημα νομίζω δημιουργείτε, οταν πατάω παρατεταμένα το κουμπί για να ξεκινήσει το τραγούδι με scratch.
 

Mensajes Thu 11 Feb 21 @ 5:48 pm
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Έκανα ένα βίντεο για να δείτε το πρόβλημα...

Αυτό το πρόβλημα μου το είχε κάνει όπως ειχα ξανά γράψει όταν πρώτο είχε βγει το scratch dna και τότε είχα, mac 2012 ,vdj2018 και sr... είχα κάνει ακριβός τα ίδια και τότε και κάποια στιγμή που έπαιζα στα ξαφνικά κόλλησε...

Τωρα με mac 2017 , vdj 2021 και sx2 ακριβός το ίδιο πρόβλημα... έβαλα της εργοστασιακες ρυθμίσεις έπαιξα περίπου 15 λεπτά και μου κόλλησε.

Στο βίντεο λέω κάποια στιγμή ότι γίνετε με όλα πμτα pads... συγκεκριμένα επειδή με βολεύει να δουλεύω τα δεξιά, γίνετε στα κάτω από το δεξί deck αλλα όπως ειπα με βολεύει από εκεί... δεν έχω δοκιμάσει το αριστερό αν κολλάει και εκεί.

https://youtu.be/1tysl5LXaU4
 

Mensajes Sat 13 Feb 21 @ 7:36 pm
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Σας κούρασα φαίνεται με τα προβλήματα μου .... τι να κάνω ούτε εγώ θέλω να συμβαίνουν... καμια ιδέα τι να κάνω πως να δω τι φταίει? Το ψάχνω και μόνος μου αλλα δεν βρίσκω κάτι και δεν ξέρω τι να κάνω... ειπα εναν φιλο μου να βάλουμε τον κοντρολερ του σε εμένα εναν sb3 να δω μήπως φταίει ο κοντρολερ μου αλλα το έχει στον μάστορα .

Σκέφτομαι να διαγράψω ολο το vdj και να το περάσω ξανα από την αρχή και κρατήσω μόνο της Playlist και την data που έχει τα cue ,αναλαιζ κτλ και τα sampler ...το mapping θα το ξανα κάνω από την αρχή νομίζω είναι εύκολα αυτά που είχα θα μπορέσω να τα ξανα κάνω. Έχω κρατήσει backup οποτε στην χειρότερηξανα βάζω παλι αυτο ... να το κάνω από την αρχή η υπάρχει καμια άλλη λύση?
 

Mensajes Wed 17 Feb 21 @ 2:34 am
Το γεγονός οτι μερικές φορές δεν απαντάμε άμεσα μπορεί (όπως σ' αυτή την περίπτωση) να σημαίνει οτι το κοιτάζουμε.
Οπότε κάνε λίγη υπομονή... :)
 

Mensajes Wed 17 Feb 21 @ 8:12 am
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Οκ δεν γκρινιάζω!.... και εγώ τι ψάχνω οσο μπορώ... εχτές έσβησα τα πάντα και το ξανα κατέβασα ....θα κάνω δοκιμή ίσως μέσα στην μέρα σήμερα να δω αν το ξανα κανει ..

Μετά θα περάσω μέσα στην βάση δεδομένων, ένα ένα το κάθε τι πχ settings, mapping κτλ να δω αν κολλήσει που θα το κολλήσει
 

Mensajes Wed 17 Feb 21 @ 3:01 pm
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Λοιπόν.... έκανα διαγραφεί όλον τον φάκελο του vdj έπαιξα κανένα 15 λεπτό περίπου κόλλησε.... έσβησα τον φάκελο, διέγραψα το vdj ,έκανα επανεκκίνηση, ξανα κατέβασα το vdj ,το έκανα εγκατάσταση, σύνδεσα τον λογαριασμό μου και το μόνο που πείραξα στην ρύθμιση είναι να απενεργοποιησω το math .... εβαλα το roll σε scratch και μετά από 10 με 15 λεπτά.... ξανα κόλλησε.... προσπάθησα να κολλήσω από αριστερά αλλα δε το κατάφερα κόλλησε παλι από το δεξί... η είναι σύμπτωση ή έχει πρόβλημα ο κοντρολερ μου ή .... έχει και αυτο πιστεύω πρόβλημα το vdj... αν ειχε πρόβλημα τα δεξί pads ,δε θα είχα και αλλα προβλήματα όχι στα cue? Όλα τα αλλα δουλεύουν οκ ... δεν ξέρω τι άλλο να κάνω εγώ... δικό σας απο εδω και πέρα... ελπίζω να βγάλετε άκρη! Καλή επιτυχία!

Υ.Γ... και της δυο φορές έβγαλε μήνυμα, αναφορά στο vdj και πάτησα ναι ... ελπίζω να ήρθε κάτι και να βοηθήσει αυτο
 

Mensajes Thu 18 Feb 21 @ 1:33 am
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Από περιέργεια ρωτάω και δε το λέω ειρωνικά.... τελικά το πρόβλημα είναι από την vdj ή ενδέχεται να το έχω εγώ? Αυτό δεν έχω καταλάβει ακόμα και ρώτησα και την προηγούμενη φορά αν εχουνε απάντηση. Γιατι σκοπεύω να πάω σε έναν φίλο να δοκιμάσω και με τον κοντρολερ του ... αν είναι της vdj να μην ψάχνομαι τι φταίει... εκτός αν θέλετε να το δω και αυτο θα σας βοηθήσει?
 

Mensajes Sat 27 Feb 21 @ 3:37 am
Θα μπορούσες να δοκιμάσεις να κάνεις τις ίδιες ενέργειες (όσον αφορά το scratch DNA) πατώντας τα pads με το ποντίκι στην οθόνη και να δεις αν μπορείς να αναπαράγεις το πρόβλημα ή όχι.
Αν ναι είναι καθαρά θέμα VirtualDj.
Αν όχι τότε μπορεί να είναι θέμα κονσόλας.
 

Mensajes Sat 27 Feb 21 @ 7:07 am
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Ξεχασα να το αναφέρω αυτο ,Το δοκίμασα αυτο με το ποντίκι χωρίς τον κοντρολερ έπαιξα κανένα 15 λεπτό 2 διαφορετικές φορές και δεν κολλάει... αν είναι ο κοντρολερ τότε τι μπορεί να φταίει... θα δοκιμάσω ίσως την Κυριακή αν μπορει ο φίλος μου να παίξω με τον sb3 του να δούμε τι θα γίνει
 

Mensajes Sat 27 Feb 21 @ 7:14 am
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Πριν λίγο δοκιμάσαμε τον υπολογιστή μου με τον κοντρολερ του φίλου μου τον sb3.... τα ίδια... κόλλησε και με αυτόν...
Ανακεφαλεωνω... κόλλησε πριν 2 χρονια με τον sr με τον μακ του 2012 ... κόλλησε με τον sx2 με τον νέο μου μακ του 2017 ... με όλες της παρα πάνω διαδικασίες που έκανε, διαγραφεί vdj κτλ ... και τώρα κόλλησε με τον sb ... φταίω εγώ? Τι άλλο να κάνω?
 

Mensajes Sun 28 Feb 21 @ 11:26 am
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Πριν λίγο δοκιμάσαμε τον υπολογιστή μου με τον κοντρολερ του φίλου μου τον sb3.... τα ίδια... κόλλησε και με αυτόν...
Ανακεφαλεωνω... κόλλησε πριν 2 χρονια με τον sr με τον μακ του 2012 ... κόλλησε με τον sx2 με τον νέο μου μακ του 2017 ... με όλες της παρα πάνω διαδικασίες που έκανε, διαγραφεί vdj κτλ ... και τώρα κόλλησε με τον sb3 ... φταίω εγώ? Τι άλλο να κάνω?
 

Mensajes Sun 28 Feb 21 @ 11:29 am
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Παρατήρησα και κάτι παράξενο οταν σύνδεσα με τον sb3.... πάτησα δεξί κλικ στο πρόγραμμα πάνω στο pads πχ hot cue για να το αλλάξω σε scratch και δεν άνοιγε της επιλογές ,δεν δούλευεκαθόλουτο δεξί κλικ... και έπρεπε να το κάνω μονό pads και εκει άνοιξε και μου έγραφε pages και έπρεπε από εκεί να επιλέξω να το αλλάξω... ενώ στον δικό μου τον sx2 ,κάνω δεξί κλικ σε όποιο pads θελω και το αλλάζω.... ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ
 

Mensajes Sun 28 Feb 21 @ 12:05 pm
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
Υποψιάζομαι κάτι αλλά δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω.

Δοκίμασε τα παρακάτω .. ένα-ένα ωστε να βγάλουμε κάποια άκρη.
1. Το Scratch Pads page είναι το μόνο που δεν έχει ορισμένο χρώμα για τα Pads, οπότε βάλε αυτό το αρχείο στον φάκελο Documents/VirtualDJ/Pads , ανοιξε το VirtualDJ και δοκίμασε πάλι.
https://www.dropbox.com/s/8nzp0pzacu6k4vl/scratch.xml?dl=0

2. Από τον εργοστασιακό mapping της SX2 σβήσε το action από τα LED_JOG_CDJ, LED_JOG_INNER και LED_JOG και δοκίμασε πάλι (τα Jog Leds δεν θα δουλεύουν, απλά θέλω να δώ αν υπάρχει θέμα εκει)

Οσον αφορά για το θέμα με τα Pad mode της SB3 που δεν μπορούσες να τα αλλάξεις, είναι λογικό αυτό που συνέβη, κάποιες κονσόλες έχουν κλειδωμένα κάποια modes γιατί το firmware δεν επιτρέπει να λειτουργήσουν με κάτι άλλο εκτος του default, γιατί θα δημηιουργούσε πρόβλημα.
 

Mensajes Sun 28 Feb 21 @ 12:43 pm
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Οκ θα το δοκιμάσω ευχαριστώ... για το sb το φαντάστηκα ότι μάλλον για κάποιον λόγο θα είναι κλειδωμένο αλλα ειπα να το αναφέρω μήπως και είναι καπιο θέμα... βασικά δεν με νοιάζει δεν παίζω με τον sb απλός το ανέφερα.
 

Mensajes Sun 28 Feb 21 @ 1:25 pm
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Αυτό το link με βγάζει στο drop box και εχει ενα κατεβατό με γράμματα... το αντιγράφω αυτο και το κάνω επικόλληση? Μπηκα από το κινητό δεν ξέρω αν φαίνεται αλλιώς όταν μπω από τον υπολογιστή
 

Mensajes Sun 28 Feb 21 @ 1:27 pm
lakis69PRO InfinityMember since 2011
μπήκα και απο το λπατοπ το ιδιο βγαζει... να αντιγράψω και τους αριθμους?

α οκ το βρηκα εχει να το κατεβασω δε το ειχα δει... ωραια το πρωτο το εκανα ... τωρα θα κανω και το αλλο και αν βρω χρονο θα το δοκιμασω το απογευμα

οκ εσβησα και αυτα που μου ειπες και ισως το απογευμα πιο μετα να δοκιμάσω... το έσωσα με αλλο ονομα για να ξερω πιο ειναι

Αλλα αναρωτιέμαι... αυτό δηλαδή το κανει μόνο σε εμένα σε κανέναν άλλον? Η το ανακάλυψα εγω ?αν είναι έτσι θέλω επιβράβευση 1 ακόμα σταρ 😁😄😁😄
 

Mensajes Sun 28 Feb 21 @ 1:32 pm
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Το δοκίμασα με αυτά που μου ειπες να κάνω... εβαλα το αρχείο... έσβησα ότι μου είπες, δεν δούλευαν όπως ειπες τα φώτα μέσα στους δίσκους... 9ηραν φως τα pads και ...... κόλλησε παλι .... αλλο τι κάνω πείτε τώρα που γυρίζει και δεν έχουμε δουλειές και μπορούμε να κάνουμε πειράματα. 😁😁
 

Mensajes Sun 28 Feb 21 @ 2:24 pm
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Με αυτό όμως που με έβαλες να κάνω... ακόμα και στο δικό μου μαπινγκ... εμφανίζει τα hot cue με χρώματα... αυτό γιατί άλλαξε? Δε τα θέλω έτσι οκ το βρηκα το άλλαξα αυτο
 

Mensajes Sun 28 Feb 21 @ 2:27 pm
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
Εχουμε προσπαθήησει να αναπαράξουμε το "κόλλημα", αλλά χωρίς επιτυχία.
Από ότι βλέπω στα στατιστικά του λογαριασμού σου, χρησιμοποιείς OSX 10.14. Υπάρχει περίπτωση να αναβαθμίσεις σε 10.15 και να δεις αν άλλαξε κάτι ?

Επίσης, δες στα Settings του VirtualDJ και άλλαξετην ρύθμιση ExperimetnalUseMetal - πχ αν είναι στο Yes βάλτο στο Νο (ή ανάποδα)
 

Mensajes Mon 01 Mar 21 @ 10:22 am
49%