Ingreso rápido:  

Forum: Greek Forum

Tema: Βοηθεια για stems & για mapping: stems on/off

Este tópico es antiguo y puede contener información incorrecta para la nueva versión.

Η ιστορια των stems ξερουμε ολοι οτι ειναι πολυ μπροστα, και πολλα μπραβο !!!
Παρολλα αυτα στην δικια μου περιπτωση, και λογο οτι το vdj "βαραινει" οταν ειναι ενεργοποιημενα, τα εχω μονιμα disable και οταν θελησω ενα μικρο "happening-karaoke" κτλ τα ενεργοποιω. Και μετα ξανα το κανω disable για να μην ζοριζεται.

Το λαπτοπ μου ειναι το: ASUS FX753VE-GC155T
Intel Core i7-7700HQ 2.8 GHz
16 GB - DDR4
NVIDIA GeForce GTX 1050Ti 4gb GDDR5

Και δουλευω κυριως με video-clip 720p/1080p

1) Οταν ενεργοποιω τα stems (mathEngine : GPU) παρατηρησα οτι στο GPU δουλευει καλυτερα, φορτωνει δηλαδη πιο γρηγορα απ οτι στο CPU. Δεν ξερω αν ειναι σωστο να το εχω στο GPU και οχι π.χ στο automatic η' στο CPU. Θα ηθελα να ξερω που ειναι καλυτερα στην δικια μου περιπτωση.

2) Θελω να κανω mapping την εντολη : mathEngine : GPU (αν οντως προτεινετε το GPU)
και mathEngine : Disable , στα 2 κουμπια της DDJ-RX τα οποια ειναι ετσι κι αλλιως κενα .
Στην φωτο τα κουμπια ειναι στην περιοχη 30
Στο δεξι κουμπι (play/start) θα ηθελα το mathEngine : GPU (η' CPU η' automatic)
Στο αριστερο (κοκκινο) κουμπι (save) θα ηθελα το : mathEngine : Disable
Ευχαριστω εκ των προτερων !!!

 

Mensajes Sat 06 Mar 21 @ 11:30 am
Το laptop σου, με τα χαρακτηριστικά που διαθέτει, δεν κρίνεται σε καμία των περιπτώσεων "απαγορευτικό" ή "αποτρεπτικό" για χρήση stems. Οπότε, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θες να τα απενεργοποιείς / ενεργοποιείς. Το ότι υπάρχει μία αργοπορία κατά την "φόρτωση", πίστεψέ με, δεν είναι κάτι το "προβληματικό". Μπορεί, όμως, να αποδειχθεί "προβληματικό" αυτό που θες να κάνεις...

Όπως και να χει, το ορθό είναι να χρησιμοποιείται η GPU σε κάθε περίπτωση, εφόσον υποστηρίζει την εν λόγω λειτουργία. Όσο για τις εντολές:

- setting 'mathEngine' 'disable', για να απενεργοποιείς
- setting 'mathEngine' 'gpu', για να τα ενεργοποιείς
 

Mensajes Sat 06 Mar 21 @ 4:47 pm
Σ' ευχαριστω για την απαντηση Γιωργο!
Οντως το λαπτοπ τα πηγαινει μια χαρα. Και εχω ενα "καθαρο" μηχανημα αποκλειστικα μονο για το vdj.
Οντως θα μπορουσα να εχω ενεργοποιημενα τα stems, απλα περισσοτερο ειναι ψυχαναγκαστικο το θεμα μου, στο να μην ζοριζεται, να μην ανεβαζει θερμοκρασιες, να μην ... να μην ...
Και οκ καταλαβαινω οτι μπορεινα μην εχει προβλημα, αλλα γενικος τα stems δεν τα χρησιμοποιω στις αλλαγες μου/effe . Η μονη χρηση που, μεχρι στιγμης τουλαχιστον κανω, ειναι για on the fly καραοκε.
Οκ μην "χτυπας" καταλαβαινω οτι με τα stems μπορεις να κανεις "παπαδες" αλλα θες λιγο οτι τελευταια ειμαι σε Ελληναδικο (πολυ γρηγορες αλλαγες), θες και οτι παιζω βιντεο clips ολο το βραδυ, θεωρω οτι τζαμπα ζοριζω το λαπτοπ. Ισως να ειναι η ιδεα μου, δεν ξερω, σηκωνει μεγαλη κουβεντα εδω. Εγω εχω ορεξη, εσυ δεν ξερω... :)

Ετσι λοιπον συνειδητοποιησα οτι τις περισσοτερες βραδιες δεν τα ενεργοποιω καθολου, γι αυτο και θελησα το mapping....για κατι εκτακτο της στιγμης.

Οταν λες "Μπορεί, όμως, να αποδειχθεί "προβληματικό" αυτό που θελω να κάνω" τι ακριβως εννοεις ?
Αν δεν εννοεις το mapping και απλα εννοεις το on/off των stems, δεν ειχα προβλημα μεχρι στιγμης οταν το εκανα χειροκινητα απο τις ρυθμισεις.
Εκτος αν εννοεις κατι αλλο...
 

Mensajes Sat 06 Mar 21 @ 11:43 pm
PANOSVPRO InfinityMember since 2007
αυτό που νομίζω εννοεί είναι να ενεργοποιεις και απενεργοποιεις την math engine on the fly που λενε και στο χωριο μου..δλδ εν μεσω ζωντανου..
 

Mensajes Mon 08 Mar 21 @ 11:40 pm
Αυτο καταλαβα κι εγω, οποτε εστησα το λαπτοπ, κονσολα, και extended monitor για την αναπαραγωγη videos, σαν να ημουν στο μαγαζι δηλαδη, και οσο και να ανοιγοκλεινα τα stems δεν ειχα κανενα προβλημα.

Η αληθεια ομως ειναι οτι τωρα που εχω ησυχια στο σπιτι και κανω δοκιμες με την ανεση μου, διαπιστωνω οτι ολο και περισσοτερο θελω ενεργοποιημενα τα stems :)

Ειχα στην αρχη ενα θεμα οτι οταν stems:on δεν ειχα equalizer (μπασα-μεσαιες-πριμα) στην κονσολα αφου γυρναει στα εφφε των stems. Μετα απο ψαξιμο ομως ειδα οτι μπορω να εχω equalizer απο τα διπλανα decks της κονσολας 3&4. Οποτε βολευομαι ετσι.
Θα προτιμουσα ομωςνα ειναι αναποδα, δηλαδη οταν ειναι τα stems:on οι 3 ροδελες του equalizer να παραμενουν σαν equalizer και τα διπλανα 3/4 να επηρεαζουν τα stems
 

Mensajes Tue 09 Mar 21 @ 2:18 pm
Διορθωση : το βρηκα με τα stems να ειναι στα decks 3&4
Πολυ ωραια!!!
Οποτε παω μαλλον να ξε-mappαρω και το on/off του math engine γιατι μια χαρα μου δουλευουν ολα :)
 

Mensajes Tue 09 Mar 21 @ 7:16 pm


(Los tópicos y foros antiguos son automáticamente cerrados)