Ingreso rápido:  

Forum: Greek Forum

Tema: Ενοχλητικός θόρυβος

Este tópico es antiguo y puede contener información incorrecta para la nueva versión.

Καλησπέρα!
Αγόρασα καινούργιο laptop ένα Dell Vostro 3500 (i5 11th gen, 16Gb RAM, 512 Gb SSD, 1Tb HDD), και όταν παίζω μουσική στο μαγαζί (κάρτα ήχου Traktor A2) μετά από κανα μισάωρο το Virtual DJ κάνει έναν εκνευριστικό ήχο, σαν παραμόρφωση για 1-2 δευτερόλεπτα, μετά κολλάει και σταματάει να παίζει. Αφού περάσουν άλλα 10 περίπου δευτερόλεπτα, το πρόγραμμα ανοίγει και ξαναπαίζει κανονικά σαν να μην έγινε τίποτα.
Έχω δοκιμάσει τα πάντα, από ρυθμίσεις στην διαχείριση ενέργειας, μέχρι φορμάτ, αλλά δεν γίνεται τίποτα! Το αστείο είναι πως με το παλιό μου laptop δεν έχει κανένα πρόβλημα και δουλεύει κανονικά το πρόγραμμα. Υπάρχει κάποια λύση; (Ευχαριστώ εκ των προτέρων)
 

Mensajes Mon 26 Jul 21 @ 5:36 pm
 

Mensajes Mon 26 Jul 21 @ 7:11 pm
Παραπάνω βλέπετε και τα αποτελέσματα από Latency Checker και LatencyMon
 

Mensajes Mon 26 Jul 21 @ 7:16 pm
Άνοιξε το LatencyMon και άστο να τρέχει.
Άνοιξε το VirtualDJ και άστο να τρέχει.
Όταν σου εμφανιστεί το πρόβλημα ΤΟΤΕ κοίτα τι γράφει το LatencyMon.

ΑΑΑΑααααα.
Και απεγκατέστησε τελείως από τον υπολογιστή σου την εφαρμογή Dell Support Assist
 

Mensajes Tue 27 Jul 21 @ 5:41 am
Καλημέρα και ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση.
Απεγκατεστησα 3 εφαρμογές σχετικές με Dell Support Assist, αλλά μετά το Latency Checker πήγε τέρμα κόκκινα!
 

Mensajes Tue 27 Jul 21 @ 9:47 am
 

Mensajes Tue 27 Jul 21 @ 9:55 am
Είχα κάνει backup πριν, οπότε έκανα επαναφορά συστήματος στην προγενέστερα κατάσταση. Οπότε τώρα είμαι όπως πριν σβήσω τα Dell Assist. Στο μεταξύ απενεργοποιησα το Ultra Latency στις ρυθμίσεις που ήταν ενεργοπποιημενο By default.
Παιζω μουσική εδώ και μια ώρα (σε beac bar) και ευτυχώς ακόμα δεν έχω πρόβλημα. Είναι πιθανό να λύθηκε το ζήτημα έτσι απλά; Οψόμεθα...
 

Mensajes Tue 27 Jul 21 @ 10:04 am
Επίσης την ώρα που παίζω μουσική, μπαίνοντας στο ίντερνετ (για να ποσταρω στο φόρουμ), οι τιμές του LatencyMon εκτιναχτηκαν στα ύψη!!
Παρ ολ αυτά ακόμα δεν μου παρουσίασε πρόβλημα, ενώ άλλες φορές με κλειστό Wi-Fi και πάλι βγάζει παραμόρφωση.
 

Mensajes Tue 27 Jul 21 @ 11:00 am
Τόσο το DPC Latency checker όσο και το LatencyMon είναι βοηθητικά διαγνωστικά εργαλεία.
Δεν σημαίνει οτι όταν δείχνουν "κόκκινα" τα πράγματα είναι απαραίτητα άσχημα.
Υπάρχουν πάρα πολλές παράμετροι που παίζουν ρόλο.
Γι αυτό και σου είπα να δεις τι γίνεται στο LatencyMon ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ που εμφανίζεται το πρόβλημα.
Τέλος, το οτι το Dell Support Assist δημιουργεί πρόβλημα σε 9 στα 10 Dell δεν σηκώνει αμφισβήτηση. Είναι κάτι που το ξέρουμε καιρό τώρα.
Μακάρι το πρόβλημα σου να λύθηκε αλλάζοντας μόνο το ultra latency.
Αλλά πολύ φοβάμαι οτι το πρόβλημα σου θα επανέλθει.

Σημείωση:
Όταν ένας υπολογιστής δουλεύει (και δεν κάθεται σε αναμονή χωρίς να κάνει τίποτα) είναι φυσιολογικό να βλέπεις διεργασίες με υψηλό "latency". Έτσι δουλεύουν οι υπολογιστές.
Οπότε μην κυνηγάς φαντάσματα κοιτώντας το LatencyMon κάθε 3 και λίγο, και μην περιμένεις να είναι "ένα πράσινο λιβάδι" το DPC Latency checker, και ειδικά σε laptop.
Η διαχείρηση ενέργειας του υπολογιστή σου από μόνη της (το σύστημα που φροντίζει την μπαταρία) είναι ικανό να "τινάξει" τις τιμές του LatencyMon έξω από τα αμιγώς πράσινα. Αλλά αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Σημείωση 2:
Αν οι drivers της κάρτας σου έχουν τέτοια ρύθμιση (παλιότερα κάποιες κάρτες της NI είχαν) παίξε λίγο και με τα USB kernels να δεις αν αλλάζει κάτι.
 

Mensajes Tue 27 Jul 21 @ 12:46 pm
Στη φωτό φαίνονται οι υψηλές τιμές του LatencyMon την ώρα που έπαιζα μουσική και χρησιμοποιούσα ταυτόχρονα το ίντερνετ, μήπως και βοηθήσει να εντοπίσουμε τα drivers που δημιουργούν το πρόβλημα. Όσον αφορά το Dell Support Assist, μήπως δεν έπρεπε να σβήσω και τα 3 drivers παρά μόνο το ένα;
Και πάλι ευχαριστώ και ελπίζω να μην γίνομαι κουραστικός...
 

Mensajes Tue 27 Jul 21 @ 3:34 pm
Προσωπικά δεν βλέπω κάτι ανησυχητικό.
Το Wdf01000.sys είναι ένα "κέλυφος" μέσα από το οποίο επικοινωνούν διάφοροι drivers με τα περιφερειακά του υπολογιστή σου.
Βλέπω ότι η τιμή της υψηλότερης εκτέλεσης είναι 12ms που δεν είναι κακό νούμερο από μόνο του.
Το τι κρύβεται "πίσω" από το Wdf01000.sys δυστυχώς δεν είναι εύκολο να το πούμε.
Πάντως αξίζει να κοιτάξεις αν υπάρχουν πιο ενημερωμένοι drivers για το chipset του υπολογιστή σου.

Μετά το Wdf01000.sys ακολουθεί το LatencyMon που ούτως ή άλλως το αγνοούμε και αμέσως μετά έχουμε το ACPI.sys που είναι η διαχείρηση ενέργειας και μπαταρίας των Windows.
Η τιμή που έχει το ACPI.sys (3,36ms) είναι γενικά καλή σε σχέση με τις τιμές που θα μπορούσε να έχει. Οπότε ούτε αυτό μας ανησυχεί. Το αντίθετο θα έλεγα για τον συγκεκριμένο driver.

Τώρα, χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω:
Φέτος πριν το Πάσχα επικοινώνησε μαζί μου ένας γνωστός μου ο οποίος μόλις είχε αγοράσει καινούργια κονσόλα (την Pioneer DDJ-800) και καινούργιο laptop (ένα Dell που δυστυχώς δεν θυμάμαι το μοντέλο).
Το πρόβλημα του ήταν οτι σε δοκιμές διάρκειας 2-3 ωρών ο ήχος από την DDJ-800 θα κοβότανε 2-3 φορές σε άτακτα χρονικά διαστήματα για 1-2 δευτερόλεπτα.
Στην αρχή αφαιρέσαμε το Dell Support Assist. Αυτό βοήθησε στο να μειωθούν τα κοψίματα, αλλά όχι να εξαφανιστούν τελείως.
Στη συνέχεια δοκιμάσαμε οτιδήποτε μπορούσα να σκεφτώ και να φανταστώ οτι μπορεί να βοηθούσε.
Το LatencyMon τα έδειχνε όλα ωραία παρεμπιπτόντως.
Παιδευτήκαμε σχεδόν ένα μήνα. Πάνω στην τρίτη εβδομάδα που το ψάχναμε, του πρότεινα να δοκιμάσει ένα άλλο υπολογιστή μήπως και είχε κάποιο πρόβλημα η κονσόλα. Έτσι λοιπόν σύνδεσε την κονσόλα σε ένα άλλο παλιό laptop της γυναίκας του και η κονσόλα έπαιξε κανονικά χωρίς το παραμικρό πρόβλημα σε όσες δοκιμές κι αν έκανε.
Με τα πολλά κι επειδή είχε αγοράσει μια "εκτεταμένη εγγύηση", επέστρεψε το Dell και πήρε ένα αντίστοιχο laptop άλλης μάρκας.
Χωρίς την παραμικρή ρύθμιση (πέρα από το κλείσιμο της εξοικονόμησης ενέργειας στις θύρες USB) η κονσόλα με το laptop παίζουν απροβλημάτιστα μέχρι και σήμερα!

Γιατί στο έγραψα αυτό...
Γιατί δυστυχώς ξέρουμε οτι στις τελευταίες 3-4 γενιές Dell υπάρχει κάτι που δημιουργεί προβλήματα στον ήχο σε άτακτα χρονικά διαστήματα. Στις προηγούμενες γενιές είχαμε βρει οτι η αιτία ήταν συνήθως το Dell Support Assist το οποίο προσπαθούσε να κάνει analyze τους drivers του συστήματος για να ελέγξει μετά για ενημερώσεις. Αυτό το analyze δημιουργούσε προβήματα.
Δυστυχώς φαίνεται οτι στην τελευταία (ίσως και την προτελευταία) γενιά η κατάργηση του Dell Support Assist μπορεί να μην είναι αρκετή.
Δυστυχώς κανένας από το team δεν έχει laptop Dell τελευταίας γενιάς για να κάνει περαιτέρω ελέγχους, και δυστυχώς ότι κι αν έχουμε σκεφτεί και δοκιμάσει σε συνεργασία με τους 2-3 χρήστες που εμφανίστηκαν με αυτό το πρόβλημα δεν απέδωσε καρπούς.

Όλα αυτά δεν στα λέω για να σε απογοητεύσω, αλλά για να σου εξηγήσω τι ακριβώς συμβαίνει και οτι χρειάζεται υπομονή για να εντοπίσουμε τον ένοχο.
Προσωπικά θα ήθελα να δω τι κατέγραψε το LatencyMon την στιγμή που εμφανίστηκε το πρόβλημα. Όχι γενικά και αόριστα. Μόνο έτσι ίσως βρούμε κάτι που να μας οδηγήσει στον ένοχο.
 

Mensajes Tue 27 Jul 21 @ 4:36 pm
Όσον αφορά τον παλιό μου υπολογιστή είναι ένα Asus με AMD A10 (κάτι σαν i3) 4Gb RAM 128Gb SSD, κι όμως δεν έχω πρόβλημα, λειτουργεί άψογα χωρίς διακοπές. Ο μόνος λόγος που το άλλαξα είναι γιατί έχει κακή ποιότητα κατασκευής και οι USB θήρες είναι χαλαρές και με το παραμικρό κούνημα χάνει την επαφή με την κάρτα ήχου ή με το controller. Πάντως ευχαριστώ και πάλι για την εκτεταμένη ανάλυση, και οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία στο μέλλον είναι φυσικά ευπρόσδεκτη.
 

Mensajes Tue 27 Jul 21 @ 11:15 pm


(Los tópicos y foros antiguos son automáticamente cerrados)