Ingreso rápido:  

Forum: Greek Forum

Tema: Προτασεις Genres Ελληνικης μουσικης
Νομιζω μεγαλυτερος πονοκεφαλος απο αυτο δεν υπαρχει. Εχω τα περισσοτερα genres στα tags μου κενα γιατι δεν ξερω που να τα καταταξω. Εκτος απο τις βασικες κατηγοριες (πχ Pop, ζειμπεκικο, ακουστικο, Ρουμπα , Ροκ, χασαπικο) τι αλλες κατηγοριες χρησιμοποιειτε?
Π.χ. Για κομματια τυπου Βερτη, Αργυρου, Μαζωνακη αλλα και γενικοτερα?
 

Mensajes Sun 06 Feb 22 @ 12:28 pm
Αυτή είναι μια πολύ πονεμένη συζήτηση.
Κατ' αρχήν κάποια από αυτά που γράφεις δεν είναι "γένη" αλλά υποκατηγορίες.
Π.χ. θεωρητικά ένα γένος είναι τα "Λαϊκά" και υποκατηγορίες είναι τα "ζεϊμπέκικα", "χασάπικα", "τσιφτετέλια", "ρεμπέτικα" κ.ο.κ.

Προσωπικά δεν χρησιμοποιώ το πεδίο "Γένος" (Genre) για πολλούς λόγους, αλλά ο σημαντικότερος είναι οτι πολλές εφαρμογές γράφουν εκεί μέσα στην κυριολεξία "οτι να 'ναι"

Παλιότερα χρησιμοποιούσα το πεδίο Grouping, αλλά πλέον με τα Hashtags του VirtualDJ χρησιμοποιώ τα πεδία User1 / User2 τα οποία τα έχω βαφτίσει "Κατηγορία" και "Περίσταση"

Το κύριο βάρος της οργάνωσης μου έχει πέσει στο πεδίο "κατηγορία".
Εκεί συμπληρώνω όποιο hashtag θεωρώ οτι ταιριάζει στο κομμάτι. Δεν συμπληρώνω μόνο ένα hashtag. Αν ένα κομμάτι ταιριάζει με δύο, συμπληρώνω και τα δύο.
Έτσι για παράδειγμα τα "γρήγορα" του Αργυρού, του Βέρτη κτλ που αναφέρεις πιο πάνω έχουν hashtags:
#POP #Fast #Χορευτικά
Φυσικά αυτή είναι δική μου ταξινόμηση με βάση τις ανάγκες μου.
Το καλό με τα hashtags είναι στα φίλτρα. Κάθε hashtag σε ένα τραγούδι λογίζεται ξεχωριστά.
Έτσι μπορείς να γράψεις "User1 has tag POP" και να πάρεις όλα τα POP ανεξάρτητα αν υπάρχουν και άλλα hashtags στο κομμάτι ή όχι.
Ή μπορείς να γράψεις "User1 has tag POP and User1 has tag Ballads" ή "User1 has tag Χορευτικά and User 1 has tag Λαϊκά"
Κτλ.

Με λίγα λόγια προσωπικά έχω καταργήσει προ πολλού τον "μονοσήμαντο" χαρακτηρισμό ενός κομματιού. Πλέον χρησιμοποιώ πολλαπλά Hashtags και προσαρμόζω τα φίλτρα μου ανάλογα.
Και ένα άλλο καλό με τα hashtags είναι οτι μπορώ να "εισάγω" ένα νέο hashtag όποτε θελήσω χωρίς να ανησυχώ οτι θα έχει παρενέργειες στα κομμάτια που έχω ήδη κατηγοριοποιήσει.

Υ.Γ.:
Όπως κατάλαβες, απέφυγα να σου πω συγκεκριμένες κατηγορίες/γένη. Κι αυτό γιατί πιστεύω οτι οι κατηγορίες είναι ένα εντελώς υποκειμενικό πράγμα, ενώ τα πραγματικά γένη στην Ελληνική μουσική δεν βολεύουν για κατηγοριοποίηση.
Θεωρητικά τα "επίσημα" Ελληνικά γένη είναι: ΠΟΠ, Λαϊκά, Ροκ, Παραδοσιακά.
Βλέπεις οτι δεν βοηθούν πουθενά.
 

Mensajes Sun 06 Feb 22 @ 4:02 pm