Ingreso rápido:  

Forum: Greek Forum

Tema: Asus TUF Dash F15 vs USB 3.2
DrJekylPRO InfinityMember since 2008
Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Θέλω να ρωτήσω όσους έχουν laptop Asus σειράς TUF. Εγώ έχω το Asus TUF Dash F15 και έχω σοβαρό πρόβλημα με την ανάγνωση του εξωτερικού μου σκληρού δίσκου από το πρόγραμμα. Τι εννοώ : Όταν τον συνδέω τον βλέπει πολύ γρήγορα (παρότι είναι 5 tera και σχεδόν γεμάτος με μουσική). Η αντιγραφή δεδομένων είναι επίσης καλή. Φυσιολογική δηλαδή. Όταν τον διαβάζει το virtualdj όμως καθυστερεί πολύ. ΚΑΙ να ανοίξει ο φάκελος ΚΑΙ να φορτώσει το κομμάτι. Στο προηγούμενο laptop που είχε μάλιστα usb 2.0 θύρες (όπως και σε ένα άλλο Dell που δοκίμασα) δεν υπήρχε σχεδόν καθόλου καθυστέρηση. Ακόμη και στην ανάγνωση του δίσκου στην εξερεύνηση των windows υπάρχει αισθητή καθυστέρηση σε σύγκριση με τα άλλα δύο laptops. Έχει κάποιος ανάλογο πρόβλημα? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 

Mensajes Tue 04 Apr 23 @ 9:34 pm
μην τυχον στην εξοικονομηση ενεργειας βαζει τον σκληρο να κοιμαται η κλεινει το ρευμα απο την usb? το εχω αυτο το θεμα σε ενα εξωτερικο δεν καταφερα να το λυσω και εμενα 5tb ειναι αλλα δεν ειναι θεμα λαπτοπ σε μενα ειναι θεμα φιλμγουερ του εξωτερικου δεν με προβληματισε πολυ για να το ψαξω περισσοτερο δεν μου κανει σοβαρο προβλημα στην εκδηλωση αν κοιμηθει 2 με 3 φορες και αυτο σημαινει μια καθυστερηση γυρω στα 5 δευτερολεπτα να αποκριθει ο εξωτερικος
 

Mensajes Wed 05 Apr 23 @ 11:47 am
Σε κάποιες (σπάνιες) περιπτώσεις (μου έχει τύχει και εμένα), το να συνδέσεις μία συσκευή η οποία υποστηρίζει USB 2.x σε θύρα 3.x μπορεί και να σου δημιουργήσει προβλήματα. Επίσης, προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν και από το καλώδιο σύνδεσης μεταξύ laptop και δίσκου που χρησιμοποιείς.

Εφόσον, λοιπόν, το πρόβλημα (καθυστερήσεις ανάγνωσης, κ.τ.λ.) παρουσιάζεται και "εκτός" Virtual Dj, εστιάζεις στο laptop και στις θύρες σύνδεσης (και όχι στο Virtual Dj).


Όσον αφορά στο θέμα "εξοικονόμησης ενέργειας", απ' όσο ξέρω δεν τίθεται θέμα firmware. Απλά, στην περίπτωση εξωτερικού δίσκου, ρυθμίζουμε την "εξοικονόμηση ενέργειας" στις θύρες USB.

Εξάλλου, η "εντολή" ("εξοικονόμησης") δίδεται από το laptop και όχι από το δίσκο. Εκτός και εάν αναφερόμαστε σε κάποιο "περίεργο" box, με αυτόνομη τροφοδοσία και "ενσωματωμένο" software.

Σε γενικές γραμμές, πάντως, κρίνεται σκόπιμο το εκάστοτε DJ laptop να μην λειτουργεί σε "Eco Mode". Και ειδικά εάν είναι κάποιας ηλικίας, η επιλογή "Maximum Performance Mode" ενδείκνυται.
 

Mensajes Sat 08 Apr 23 @ 12:01 pm
DrJekylPRO InfinityMember since 2008
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση παιδιά αλλά το πρόβλημα είναι κάπου αλλού. Στο Armoury Crate η ρύθμιση ήταν στο eco mode και όταν το πήγα στο Standard βελτιώθηκε κάπως η κατάσταση αλλά και πάλι σκαλώνει συχνά το κομμάτι στο φόρτωμα στο deck όπως επίσης καθυστερεί συχνά πυκνά και σε φόρτωμα κομματιού σε virtual folder. Αν μπορεί να μου απαντήσει κάποιος στο εξής : Όταν παίζετε μουσική από εξωτερικό σκληρό δίσκο το κομμάτι σας το φορτώνει χωρίς καμία καθυστέρηση?
 

Mensajes Fri 02 Jun 23 @ 8:26 pm
εχω το ιδιο Laptop με σενα ,κανει και σε μενα καθυστερησεις στα κομματια !! με εξωτερικο δισκο
αν ομως επι τοπου του επειλεξω ενα δευτερο το εχω αμεσα
Αν δεν χρειαστω για 4 λεπτα καπποιο αλλο τραγουδι ,ειναι σαν να μενει σε Sleep mod
αλλα γενικα δεν εχω σοβαρο θεμα το γνωριζω οποτε οκ
 

Mensajes Sun 04 Jun 23 @ 10:15 am
DrJekylPRO InfinityMember since 2008
INFRAGUARD wrote :
εχω το ιδιο Laptop με σενα ,κανει και σε μενα καθυστερησεις στα κομματια !! με εξωτερικο δισκο
αν ομως επι τοπου του επειλεξω ενα δευτερο το εχω αμεσα
Αν δεν χρειαστω για 4 λεπτα καπποιο αλλο τραγουδι ,ειναι σαν να μενει σε Sleep mod
αλλα γενικα δεν εχω σοβαρο θεμα το γνωριζω οποτε οκ

INFRAGUARD σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Και σε μένα αν φορτώσω αμέσως άλλο κομμάτι δεν καθυστερεί. Η καθυστέρηση αυτή όμως δεν είναι φυσιολογική. Και το κάνει και σε fully disabled στα stems. Δε γίνεται laptops των 400 - 500 ευρώ να φορτώνουν άμεσα τα κομμάτια στο deck και ένα τόσο γρήγορο laptop να καθυστερούν. Το σημαντικό είναι ότι από τη στιγμή που το κάνει και σε δεύτερο ίδιο laptop, σημαίνει ότι ίσως χρειάζεται κάποια ρύθμιση για να διορθωθεί το πρόβλημα άρα όχι πρόβλημα μόνο στο δικό μου laptop.
 

Mensajes Mon 05 Jun 23 @ 10:02 am