Ingreso rápido:  

Forum: Greek Forum

Tema: Sync/SmartPlayLimitPitchRange - Page: 1

Esta parte del tópico es antigua y puede contener información incorrecta para la nueva versión.

DrJekylPRO InfinityMember since 2008
Γεια χαρά σε όλους και καλή χρονιά να έχουμε. Με ενεργό το SmartPlayLimitPitchRange φυσικά το smart play δε θα ταιριάξει τα bpm που είναι σε εύρος πάνω από +/-10. Εγώ έχω μόνιμα το εύρος του pitch στο 12%. Παλαιότερα αν το κομμάτι που θα έμπαινε είχε εύρος πάνω από +/-10 ναι μεν δεν το ταίριαζε το smart play αλλά το sync το ταίριαζε. Τώρα πρέπει να ανεβάσω (όσο χρειαστεί) το εύρος του pitch για να το ταιριάξει το sync. Γιατί συμβαίνει αυτό? Υπάρχει εντολή που να μπορώ αν το κομμάτι που μπαίνει έχει εύρος πάνω από +/-10, με το πάτημα του sync να ταιριάζουν τα κομμάτια ακόμη κι αν έχω το εύρος 12% ή και πιο κάτω?

Και μια δεύτερη ερώτηση :

Όταν κάνω μετονομασία σε κάποιο κομμάτι, αν ο αριθμός των χαρακτήρων της μετονομασίας είναι ίδιος με τον αρχικό αριθμό των χαρακτήρων του κομματιού το κομμάτι δε μετονομάζεται στον browser. Ναι μεν στη μπάρα της μετονομασίας φαίνεται μετονομασμένο αλλά όχι στον browser. Έτσι μετά τη μετονομασία βάζω έναν επιπλέον χαρακτήρα και ξαναμετονομάζω το κομμάτι βγάζοντάς τον.Κάνω δηλαδή μετονομασία 2 φορές. Αν ο αριθμός των χαρακτήρων της μετονομασίας είναι διαφορετικός μετονομάζεται κανονικά το κομμάτι. Γιατί συμβαίνει αυτό? Υπάρχει τρόπος να το διορθώσουμε?
 

Mensajes Mon 06 Jan 20 @ 2:49 am
Κατ' αρχήν θα σου πω ότι δεν ξέρω τι είδους μουσική μιξάρεις, αλλά ότι και εάν μιξάρεις, το pitch σε τιμή μεγαλύτερη ή μικρότερη του 3% είναι "απαγορευτικό"!!! Ακόμα και εάν είναι ενεργοποιημένο το Key Lock... Ακόμα και εάν έχεις πιει ένα μπουκάλι Jack Daniel's...

Παρ' όλα αυτά, εάν θες το Sync να κάνει "ταιριάσματα" ακόμα και με διαφορά 100%, τότε στις ρυθμίσεις θα πρέπει να έχεις την παράμετρο: AutoPitchRange = Yes.

Όσον αφορά στην "μετονομασία", την υλοποιείς μέσω του Tag Editor? Πώς την κάνεις?
 

Mensajes Mon 06 Jan 20 @ 9:32 pm
DrJekylPRO InfinityMember since 2008
Thanks uncle!! Όχι βρε, τι 3% (χαχα) 12 ή 10% minimum. Απλά ρώτησα. Άλλαξα κατά λάθος το pitch range σε όχι και κόλλησα..

Δε μετονομάζω με το tag editor αλλά με το κλασσικό rename γιατί θέλω να αλλάζει και το file name (όχι μόνο τα tags).
 

Mensajes Mon 06 Jan 20 @ 10:03 pm
1) Εδώ το sync δουλεύει κανονικά (Από 75 BPM σε 98 BPM = +30.7%) ανεξαρτήτως ρύθμισης του smartPlayLimitPitchRange

2) Στην μετονομασία μήπως αλλάζεις μόνο το case ??? Δηλαδή κάνεις κάποιο γράμμα κεφαλαίο αντί για πεζό ή το αντίστροφο;
Αν ναι, τότε αυτό τεχνικά δεν είναι πρόβλημα του VirtualDJ. Εσύ κάνεις μετονομασία μεν, αλλά μετονομασία πρακτικά δεν γίνεται καθώς εξ' ορισμού τα συστήματα αρχείων τόσο σε MAC όσο και σε Windows είναι case insensitive. Που σημαίνει το "Insomnia.mp3" με το "InsomniA.mp3" και με το "Insomnia.MP3" είναι το ίδιο ακριβώς αρχείο και γι αυτό δεν εκτελούνται οι ενέργειες μετονομασίας του προγράμματος.
Το λειτουργικό σου χρησιμοποιεί κάποιες μεθόδους για να αλλάξει το CaSe αλλά ΔΕΝ μετονομάζει το αρχείο.
Τα προεπιλεγμένα συστήματα αρχείων που χρησιμοποιούν τα MAC και τα Windows (HFS+, APFS και NTFS) γι αυτόν ακριβώς το λόγο ονομάζονται Case Aware - Case Insensitive File Systems. Δηλαδή συστήματα αρχείων που διατηρούν μεν το CaSe αλλά το CaSe δεν παίζει κανένα ρόλο στην ονομασία του αρχείου.

Υ.Γ.:
Theios Giorgos:
Ε όχι και +/-3% max... :P
+/-3% κάναμε με το βινύλιο γιατί λόγω έλλειψης Master Tempo ο Καρράς γινόταν Ρουβάς... :P
 

Mensajes Tue 07 Jan 20 @ 12:20 pm
DrJekylPRO InfinityMember since 2008
Σε ευχαριστώ πολύ Γιώργο!!
 

Mensajes Tue 07 Jan 20 @ 3:12 pm
PhantomDeejay wrote :
Υ.Γ.: Theios Giorgos: Ε όχι και +/-3% max... :P +/-3% κάναμε με το βινύλιο γιατί λόγω έλλειψης Master Tempo ο Καρράς γινόταν Ρουβάς... :P
Το παράδειγμά σου πετυχημένο (like), αλλά πέρα από την πλάκα, πες μου ένα είδος μουσικής που θα μιξάρεις με +/- 10% και δεν θα γελάει και η κουφή Μαριώ... :P

 

Mensajes Tue 07 Jan 20 @ 8:45 pm
DrJekylPRO InfinityMember since 2008
Όλα τα είδη Theie. Κανένας δε θα γελάσει. Παίζω 35 χρόνια μουσική και στο λέω με απόλυτη σιγουριά. Όπως είπε και ο Γιώργος παίζαμε (εγώ έπαιξα 13 χρόνια) με βινύλιο μέχρι +/- 2 αφού δεν υπήρχε master tempo. Τώρα που τα φωνητικά δεν αλλοιώνονται γιατί να γελάσει κάποιος? Με τη λογική σου σε ένα κομμάτι που έχει 100 bpm, όταν βγαίνει ένα remix σε 128 bpm ο ακροατής πρέπει να σκάσει στα γέλια? Εγώ παίζω και μιξάρω ότι είδος μουσικής υπάρχει στον πλανήτη. Τώρα παίζω σε μπαρ - club αλλά έχοντας τον εξοπλισμό εδώ και 12 χρόνια παίζω και σε γάμους. Δηλαδή μιξάρω και δημοτικά τραγούδια. Αν έχεις πάει σε events με παραδοσιακή μουσική θα δεις ότι οι ορχήστρες ένα κομμάτι με 100 bpm συχνά το παίζουν με 110+. Δεν καταλαβαίνω τη λογική σου. Μη σου πω ότι πολλές φορές το κομμάτι "ομορφαίνει" αν ανεβάσεις τα bpm!!
 

Mensajes Wed 08 Jan 20 @ 12:03 am
Χμμμ... Δεν θέλω να κάνουμε hijack το νήμα, αλλά:
Η διαφορά 96 με 100 BPM σου φαίνεται μεγάλη; (+4,2% pitch)
Θεωρείς οτι αν παίξεις το "Taki Taki" στα 100 BPM (αντί για το original 96) θα γελάσει ο κόσμος ή θα σταματήσει να χορεύει;;;
Η πιστεύεις οτι ο κόσμος θα καταλάβει την αύξηση του tempo στο +4% / +5% ???
Το δικό σου εκπαιδευμένο αυτί μπορεί και να την καταλάβει. Ένα απαίδευτο αυτί (ή ακόμα και συνάδελφοι χωρίς "τεράστια" εμπειρία) αν δεν αρχίσει να μετράει χρόνους δεν θα το καταλάβει ποτέ... Από το +5% και πάνω η διαφορά γίνεται αντιληπτή μεν, αλλά και πάλι δεν είδα ποτέ κανέναν να διαμαρτυρηθεί ή να μην χορεύει... :P

Και κάτι άσχετο/σχετικό:
Έπαιζα πριν από 2-3 χρόνια σε ένα γάμο και ένας τύπος θέλει να χορέψει ένα (γνωστό) αργό τσάμικο.
Βρίσκω την "αργή" εκτέλεση και την βάζω. Ξεκινάει ο τύπος να χορεύει... μου κάνει νόημα οτι είναι γρήγορο... Κατεβάζω λίγο το tempo... Τα ίδια... Ξανακατεβάζω, τα ίδια...
Μην τα πολυλογώ, στο τέλος το χόρεψε με το tempo κάπου κοντά στο -40%... Και τα BPM κάπου κοντά στα 40!!!
Ας είναι καλά το Master Tempo!!! :P

 

Mensajes Wed 08 Jan 20 @ 12:42 am
Θα κλείσω αυτή την παρένθεση λέγοντας τα εξής:

Υπάρχει πλήθος ανθρώπων, το οποίο αμφισβήτησε τον Michael Jackson ως άνθρωπο. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί, όμως, οι οποίοι τον αμφισβήτησαν ως καλλιτέχνη.
Παρακολουθώντας πριν χρόνια, το τελευταίο (αν θυμάμαι καλά) ντοκιμαντέρ για αυτόν, λίγο πριν πεθάνει, σε κάποια σκηνή τον δείχνει εμφανώς πειραγμένο - νευριασμένο. Ο λόγος ήταν ότι η μπάντα του, σε κάποια πρόβα, είχε παραλλάξει ελαφρώς το tempo και τα drum-rolls ενός κομματιού του.
Η παρατήρησή του, λοιπόν, ήταν ότι: “Ο ακροατής θέλει να ακούσει το original και όχι την όποια παραλλαγή, γιατί αυτό γνωρίζει - ικανοποιεί το αυτί του. Η pop μουσική, δεν είναι jazz”.

Πέραν από το “Μιχαλάκη”, έχω διαβάσει – δει – ακούσει “τέρατα” της χορευτικής μουσικής, οι οποίοι παίζοντας με CDJs, είχαν μονίμως το pitch range στο ±6%. Τυχαίο?

Πέραν αυτών και πολλών άλλων "επώνυμων" παραδειγμάτων...

Το να παίξεις π.χ. ξένα χορευτικά κομμάτια που κυμαίνονται έως 100bpm, με μία διαφορά π.χ. της τάξεως των ±5%, δεν είναι “τραγικό”. Αλλά και δεδομένου ότι χρησιμοποιείται το Key Lock… Το να μιξάρεις π.χ. Deep House με μία διαφορά της τάξεως των +10%, το έχεις γυρίσει σε Techno και δεν το έχεις πάρει χαμπάρι! Το να μιξάρεις π.χ. ΑΒΒΑ με μία διαφορά της τάξεως των +10%, το έχεις κάνει soundtrack για cartoon και δεν το έχεις πάρει χαμπάρι! Το να ακούσουμε τον Γιώργο Σειρά ή τον Carl Cox να παίζει στο ±10%, συνεπάγεται ότι πλέον γέρασαν - ξεκούτιαναν και πρέπει να συνταξιοδοτηθούν!

Ή μήπως κάνω λάθος?
 

Mensajes Wed 08 Jan 20 @ 7:32 am
DrJekylPRO InfinityMember since 2008
ΌχιTheie, δεν κάνεις λάθος. Πέραν όμως από τους "κανόνες δεοντολογίας"τους οποίους γνωρίζω πολύ καλά (και είμαι σίγουρος ότι γνωρίζει και ο Phantom) υπάρχουν και αυτά που αναφέραμε ως παραδείγματα πιο πάνω και οι δύο. Εσύ διαφωνείς σε κάτι από αυτά?
 

Mensajes Wed 08 Jan 20 @ 8:36 am
Θείο, ώρες ώρες μου δίνεις την εντύπωση οτι κολλάς σε πράγματα απλά για το "πρέπει" και γιατί έτσι έκανε/κάνει ο Χ/Υ/Ζ μεγάλος.
Και μου θυμίζει και μία διαφωνία που είχαμε παλιότερα περί αυθεντίας.

Τώρα:
Ο Μιχαλάκης σαν καλλιτέχνης είχε κάθε δικαίωμα να θέλει να τραγουδήσει το τραγούδι του με τον Χ/Υ/Ζ τρόπο, όπως εγώ θέλω το μηχάνημα αναπαραγωγής που έχω (ή το software) να παίξει με συγκεκριμένο τρόπο. Ο Μιχαλάκης μπορεί να ήθελε να λέει όλα τα κομμάτια του ακριβώς όπως στο Album αλλά πολλοί άλλοι καλλιτέχνες στα live τους μεγαλούργησαν "διασκευάζοντας" τα κομμάτια των Album τους (Carlos Santana, Phil Collins, Deep Purple και άλλοι)

Επίσης: Από πότε η μουσική έπαψε να είναι κάτι το διασκεδαστικό; Γιατί πρέπει ξαφνικά να υπακούει σε χιλιάδες κανόνες. Και ειδικά η μίξη (και όχι η σύνθεση) της μουσικής; Από πότε απαγορεύεται μετά από κομμάτι deep house να παίξεις techno ?
Δεν είπαμε να παίζεις όλη την ώρα στο +10%. Σίγουρα το +10% είναι πολύ μεγάλο και είναι πρακτικά χρήσιμο μόνο για να κάνεις μια γέφυρα (όπου μετά θα διορθώσεις το tempo σε κάτι πιο κοντά στον αυθεντικό ρυθμό).
Όμως διαφορές μέχρι 5% και 6% είναι πλέον καθημερινή ρουτίνα για πάρα πολλούς djs.
Από το 3% max που ανέφερες στο αρχικό σου post μέχρι το 5% ή το 6% (που είδες τα "τέρατα" να παίζουν) η διαφορά είναι τεράστια.
Αν στο αρχικό σου post έγραφες οτι "πρέπει να κάνεις αλλαγές το πολύ μέχρι 5% κι απο εκεί και πάνω να τις αποφεύγεις" δεν θα διαφωνούσαμε πουθενά.
Όμως το 3% max είναι εφικτό μόνο αν μιξάρεις house ή προ-προγραμματισμένο set όπως τα "τέρατα" που είδες και άκουσες.
Κι εγώ αν πάω να παίξω κάπου με έτοιμο set άνετα κρατάω και αλλαγές κάτω από 2% και κλειδιά (harmonic mixing) και ότι άλλο θες. Aν όμως πρέπει να επιλέξω τραγούδια "live" διαβάζοντας τον κόσμο τότε και το +/-2% πάει περίπατο και το harmonic mixing, και οτι άλλο θες.
Και κάτι ακόμα:
Με κουράζουν οι υπερβολικά τεχνικοί dj's (ιδίως στην house - οποιοδήποτε παρακλάδι της house).
Με κουράζουν οι 64 και 128 beats long αλλαγές και το γεγονός οτι για να πάνε από τα 126 στα 129 BPM πρέπει να περάσουν 2 ώρες, 24 τραγούδια και 6 κλειδιά...
Με κουράζει η μονοτονία του ρυθμού. Προσωπικά μου αρέσει η μουσική να έχει σκαμπανεβάσματα. Υπό αυτή την έννοια το να σκαρφαλώσεις από τα 124 BPM στα 130 "τσίκι - τσίκι" με αλλαγές +1% κάθε φορά με αφήνει αδιάφορο και αντί να μου περάσει το μήνυμα "πόσο γ@μ#τ$ς dj είναι" αυτός που παίζει, μου περνάει το μήνυμα "πόσο αδιάφορος και πόση έλλειψη φαντασίας έχει" αυτός που παίζει.

Τέλος:
Οι μεγάλοι DJ's έχουν ένα βασικό πλεονέκτημα που το ανέφερα ήδη πιο πάνω: Παίζουν έτοιμο σετ. Έχουν επιλέξει απο πριν τι θα παίξουν και την σειρά των κομματιών που θα παίξουν. Έτσι τους είναι εύκολο να υπακούσουν σε διάφορους κανόνες καθώς έχουν όλο το χρόνο και την άνεση να βρουν πιο κομμάτι να βάλουν ανάμεσα σε 2 άλλα για να "γεφυρώσουν" μια μεγάλη αλλαγή. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει οτι για τις ανάγκες ενός σετ δεν μπορούν κι αυτοί να ξεφύγουν στο tempo αν και όταν το κρίνουν σκόπιμο. Έχω ένα live bootleg του Mauro Picotto που γνωστό δικό του κομμάτι το παίζει από τα 130 στα 145 BPM. Έχω δει άπειρες φορές τον Guetta να κατεβάζει το tempo -20% και -30% για να κάνει γέφυρα (όχι δεν έπαιζε το κομμάτι όλη την ώρα στο -30% αλλά ούτε και έκανε απλά drag το pitch αντί για brake effect).
Έχω δει DMC champion να "κλειδώνει" το tempo στα 100BPM και να κάνει mashup σκρατσάροντας από πάνω οτιδήποτε μεταξύ 90 και 105 BPM.

Και για να μην ξεχάσω:
You can't teach an old dog new tricks. Δεν νομίζω να χρειάζεται μετάφραση... Κάποιοι άνθρωποι έμαθαν να παίζουν με ένα τρόπο και ένα στυλ και απλά έμειναν εκεί. Και κάποιους από αυτούς τους αγαπάμε ακριβώς για αυτό το λόγο. Όμως αυτό δεν σημαίνει οτι τα "new tricks" είναι κακά, ακόμα κι αν κάποια "old dogs" τα κακολογούν (όσα δεν φτάνει η αλεπού...)
Και για να μην παρεξηγηθώ: Κοντεύω κι εγώ να γίνω old dog!!!

Εν κατακλείδι:
Η μίξη της μουσικής θέλει φαντασία. Και πρέπει να είναι κάτι το ευχάριστο, όχι κάτι το μονόχνοτο και αυστηρά περιορισμένο εντός χιλιάδων κανόνων (μικρών και μεγάλων). Τα εργαλεία κάθε εποχής αλλάζουν και γίνονται όλο και καλύτερα. Επίσης και οι ακροατές αλλάζουν. Ίσως πριν από 20 χρόνια αν έπαιζες μια ρούμπα από τα 95 στα 100BPM να σταματούσαν όλοι να χορεύουν, αλλά σήμερα κανένας δεν δίνει σημασία. Ίσως γιατί την ίδια ρούμπα την έχει ακούσει "άπειρες φορές" σε μια τεράστια ποικιλία από tempo με αποτέλεσμα την σκέδαση της μνήμης του αρχικού tempo. Εν έτη 2020 λοιπόν, με βάση το σήμερα θεωρώ οτι αλλαγές μέχρι 5% είναι απολύτως "νορμάλ", αν δεν είναι ήδη ο κανόνας για πολλούς συναδέλφους.
 

Mensajes Wed 08 Jan 20 @ 9:53 am
DrJekylPRO InfinityMember since 2008
Θα αναφέρω ένα περιστατικό που μου συνέβη προ πενταετίας (για να γελάσουμε και λίγο). Έπαιζα κάποιο κομμάτι (δε θυμάμαι ακριβώς ποιο) με 150 bpm και σε ένα κενό του κομματιού είχα ετοιμάσει να "καρφώσω το "θύμισέ μου" του Ρόκκου (110 bpm). Λόγω "χαμηλών τόνων" στο μαγαζί και λόγω μιας κουβέντας που είχα με πελάτη δεν το "τσέκαρα" στα ακουστικά αφού ήξερα ότι στο que 1 είχα το σημείο εκκίνησης του κομματιού. Και έτσι, το κάρφωσα εκεί. Έλα όμως που είχα ξεχάσει ανοιχτό το smart play (τότε δε μπορούσαμε να "εμποδίσουμε" το συγχρονισμό πάνω από +/- 10) και έτσι έπαιξε το κομμάτι με 150 bpm..... Τι έκανα? Το άφησα να παίξει έτσι (dj.....fast remix..χαχα). Και τώρα το κουφό : Έρχεται ένας πελάτης και με ρωτάει : Ποιο είναι αυτό το φοβερό remix.....?? Ακόμη το θυμάμαι και γελάω.....
 

Mensajes Wed 08 Jan 20 @ 10:30 am
Ο καθένας από εμάς (και δεν αναφέρομαι μόνον σε εμάς τους 3), κάνει αυτό που αγαπάει (djing), αλλά έχει διαφορετικές γνώσεις και διαφορετικές εμπειρίες, έχει διαφορετικά "πρότυπα" και διαφορετικούς "δασκάλους", παίζει για διαφορετικούς λόγους και σε διαφορετικό κοινό. Συνεπώς, είναι απόλυτα φυσιολογικό να έχει και διαφορετικές απόψεις...

Εγώ προσωπικά, εξέφρασα την συγκεκριμένη άποψη, με βάση τα δικά μου "πρότυπα", όπως π.χ. το VINILIO ή το MINISTRY OF SOUND (Mainstream Club), τον Frankie Knuckles ή τον Giorgio Moroder και κατ' επέκταση την συγκεκριμένη μουσική που παίζουν και το "εξειδικευμένο" - "απαιτητικό" (τρόπον τινά) κοινό, στο οποίο απευθύνονται. Συνεπώς, όχι, δεν είμαι "Old School" Dj, υπό αυτές τις "συνθήκες" που προανέφερα. Και κανένας δεν είναι "old dog" παίζοντας (εάν ποτέ φτάσει σε αυτό το επίπεδο) στο MINISTRY OF SOUND. Μακάρι να είχα κι εγώ μία τέτοια ευκαιρία στη ζωή μου...

Από κει και πέρα, το βρίσκω απόλυτα λογικό ένας οποιοσδήποτε Dj που δεν έχει τα δικά μου "πρότυπα", να με "κράξει". Και γιατί να μην με κράξει, όταν ο "ακροατής" ακούει Ρόκκο με +35% το Pitch και ενθουσιάζεται? Και γιατί να μην με "κράξει", όταν το καλοκαίρι βρέθηκα μαζί με τον Dimitris_g σε "κυριλέ" γάμο, όπου ζητήθηκε και παίχτηκε 8 φορές (!) σε μία βραδιά το Μαμά - Sin Boy και όλοι χόρευαν σαν τα κατσίκια?

Εν κατακλείδι, ο καθένας μας έχεις διαφορετικές απόψεις και αυτό πρέπει να είναι απολύτως σεβαστό. Με την βασική διαφορά ότι εγώ (και δεν αναφέρομαι προσωπικά) μπορώ να παίξω και στο MINISTRY, αλλά άμα λάχει και +50% και Μαμά και Μπαμπά και όλο το σόι... Ο άλλος (και δεν αναφέρομαι στον DrJekyl) που έχει μάθει ή έχει συνηθίσει να παίζει +50% και Μαμά, μπορεί να παίξει στο MINISTRY (τρόπον τινά)? Γι αυτό και η νύξη (μου)...


@ Phantom: Αλήθεια, πόσο "old dogs" είμαστε και οι δυο μας, που μάθαμε να οδηγούμε αυτοκίνητο με 3 πετάλια, μηχανικό κιβώτιο, καθρέπτες, κ.τ.λ., εν σχέσει με την νέα γενιά που έχει μάθει ή θα μάθει να οδηγεί με 2 πετάλια, με αυτόματο κιβώτιο, με αισθητήρες οπισθοπορείας, με κάμερα κ.τ.λ.? Ποιος τελικά όντως ξέρει να οδηγεί, εάν και όποτε απαιτηθεί???
 

Mensajes Wed 08 Jan 20 @ 9:02 pm
Theios Giorgos wrote :
@ Phantom: Αλήθεια, πόσο "old dogs" είμαστε και οι δυο μας, που μάθαμε να οδηγούμε αυτοκίνητο με 3 πετάλια, μηχανικό κιβώτιο, καθρέπτες, κ.τ.λ., εν σχέσει με την νέα γενιά που έχει μάθει ή θα μάθει να οδηγεί με 2 πετάλια, με αυτόματο κιβώτιο, με αισθητήρες οπισθοπορείας, με κάμερα κ.τ.λ.? Ποιος τελικά όντως ξέρει να οδηγεί, εάν και όποτε απαιτηθεί???


Θα απαντήσω μόνο σ' αυτό.
Την ημέρα που το αυτοκίνητο θα οδηγείται ταχύτερα και ασφαλέστερα μέσω ενός on-board υπολογιστή που θα τον χειρίζεται ο οδηγός (και αυτός ο τρόπος οδήγησης θα είναι ο κανόνας), αν δεν προσαρμοστούμε θα είμαστε επικίνδυνοι και θα πρέπει να καταθέσουμε το δίπλωμα μας.
Μας αρέσει δεν μας αρέσει αν και όταν ο τρόπος "οδήγησης" αλλάξει μαζικά τότε εμείς δεν θα είμαστε πιο καλοί/γ@μ$τοι οδηγοί επειδή μάθαμε να οδηγάμε με τον "παλιό/αναλογικό/χειροκίνητο" τρόπο. Αν συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε αυτόν τον τρόπο οδήγησης στο δημόσιο δίκτυο (και όχι σε κάποια ιδιωτική "πίστα" για να θυμηθούμε τα νιάτα μας) τότε θα κινδυνεύουμε να προκαλέσουμε ατύχημα και βλάβη τόσο στον εαυτό μας όσο και στους άλλους.
Όλες οι γενιές έχουν την τάση να "εκθειάζουν" τον τρόπο που έκαναν αυτές "στα νιάτα τους" διάφορα πράγματα.
Από την μουσική που ακούγανε, το χτένισμα τους, το ντύσιμο τους, τον τρόπο διασκέδασης, τα πάντα... Κάθε γενιά θεωρεί οτι αυτή τα έκανε όλα "καλύτερα" και "πιο σωστά" απ' όλους. Προσπαθώ να αποφύγω αυτή τη λούμπα (δεν είναι πάντα εύκολο, ειδικά με μουσικές παραγωγές τύπου Mama :P ). Προσπάθησε το κι εσύ, και νομίζω οτι οι απόψεις μας κάπου θα συναντηθούνε!

Διαφορετικά δίνουμε ραντεβού για μια κόντρα με μια Lancia Delta HF Integrale και μια Toyota Cellica GT4 και αφήνουμε τους άλλους να μας κοιτάζουν σαν χαζοί... :P
 

Mensajes Thu 09 Jan 20 @ 8:53 am
djsadimPRO InfinityMember since 2006
PhantomDeejay wrote :
...
Διαφορετικά δίνουμε ραντεβού για μια κόντρα με μια Lancia Delta HF Integrale και μια Toyota Cellica GT4 και αφήνουμε τους άλλους να μας κοιτάζουν σαν χαζοί... :P


αν είναι φωνάχτε και εμένα με ενα Nissan GTi-R!!!! LOL
 

Mensajes Thu 09 Jan 20 @ 2:06 pm
PANOSVPRO InfinityMember since 2007
djsadim wrote :

αν είναι φωνάχτε και εμένα με ενα Nissan GTi-R!!!! LOL

Sadim δεν επισες την πασα για το sega rally championship!! :)


 

Mensajes Thu 09 Jan 20 @ 3:49 pm
Πανούλη, εσύ τσιμουδιά, ε? Μάλλον θα παίζεις κι εσύ τέκνο μου One for you One for me - LA BIONDA στο -10% για να βγάλεις αλλαγή με κάνα tech house... :P
 

Mensajes Thu 09 Jan 20 @ 4:57 pm
djsadimPRO InfinityMember since 2006
PANOSV wrote :
[quote=djsadim]
αν είναι φωνάχτε και εμένα με ενα Nissan GTi-R!!!! LOL

Sadim δεν επισες την πασα για το sega rally championship!! :)


[/quote
ωχ!!! δεν έπαιζα video games ...


 

Mensajes Thu 09 Jan 20 @ 5:30 pm
PANOSVPRO InfinityMember since 2007
Theios Giorgos wrote :
Πανούλη, εσύ τσιμουδιά, ε? Μάλλον θα παίζεις κι εσύ τέκνο μου One for you One for me - LA BIONDA στο -10% για να βγάλεις αλλαγή με κάνα tech house... :P

κοιτα συμφωνω με αυτα που γραφεις αλλα και με του phantom...τι εννοω...
οταν οντως παιζαμε mk2 φταναμε αντε μεχρι και +-4 , τωρα με το mt μπορουμε να παιζουμε +- απειρο.. απλα παιζει ρολο και η μουσικη αλλα και το στυλ του καθενα.
πχ εγω παιζω 90'ς στο σταθμο και λογω συνηθειας αλλα και στυλ τα παιζω +-5..οχι πως δε θα μπορουσα παραπανω (τα euro ειδικα το "τραβανε") απλα ετσι εχω μαθει
στα events (που πλεον ειναι σπανια) παιζω progressive κ euphoric trance. εκει τα bpm ειναι ψηλα και ειναι και η μουσικη τετοια που δεν φαινεται...αν και απ οσο νομιζω και εκει παιζω +-5.
γαμους και τετοια (και βασικα ελληνικα) δεν εχω και δεν παιζω... οποτε χρησιμοποιω αλλες τεχνικες αν θελω να κανω γεφυρα η να αλλαξω στυλ... αλλα οπως ειπα και πιο πανω παιζει ρολο η μουσικη και το στυλ...πχ οσο θυμαμαι των εαυτο μου ακομα και παλια που παιζα σε μπαρακια κλπ (για μια μικρη περιοδο) ηταν τετοια τα οποια απευθυνονταν σε συγκεκριμενο κοινο που ξερει τι θα ακουσει...δεν ξερω αν καταλαβαινεις τι εννοω... πχ στα εξαρχεια στο Μιλερ οταν ερχοσουν θα ακουγες ηλεκτρονικα progressive ,balearic, euphoric οχι κατι αλλο....και τα bpm ηταν απο 120 μεχρι 145 οποτε δεν χρειαζοντουσαν ακροτητες...
 

Mensajes Thu 09 Jan 20 @ 7:34 pm
PANOSVPRO InfinityMember since 2007
djsadim wrote :

ωχ!!! δεν έπαιζα video games ...
φιλε δεν ειναι απλο video game!! ειναι η επιτομη του coin op!!!! ... ααααχ νιατα.... τα καλυτερα χασατε!! :p

 

Mensajes Thu 09 Jan 20 @ 7:36 pm
83%