Ingresar:     

Forum: Greek Forum

Tópico: Θόρυβος απο το τροφοδοτικό του laptop - Page: 4

Este tópico es antiguo y puede contener información incorrecta para la nueva versión.

Επειδή δεν βρίσκω τον σωστό αντάπτορα, παίρνεις ένα φις τέτοιο και ένα φις τέτοιο και φτιάχνεις ένα καλώδιο 1μ χωρίς να συνδέσεις τις γειώσεις (το pin που είναι "κάτω")

Εγώ πάντως πήρα ένα universal τροφοδοτικό που ΔΕΝ έχει πρίζα σούκο και δεν ξανα άκουσα κιχ απο τα ηχεία. Ούτε βαρελάκια, ούτε αντάπτορες, ούτε εγχειρίσεις.
Υπάρχουν παντού και το κόστος είναι γύρω στα 30 ευρώ για 90W και γύρω στο 50-άρικο για 120W.

theios μπορείς να δώσεις Link του τροφοδοτικού σε παρακαλώ?

Σου δείχνω ενδεικτικά 120Watt
Πολύ καλό είναι της Fortron (FSP) -> http://www.itsmart.gr/product_info.php?products_id=1965
Η ακόμα και turbo-x (που ουσιαστικά είναι το ίδιο απλά είπαν στον κινέζο να γράψει άλλο όνομα) -> http://www.plaisio.gr/laptop-tablet/laptop-accessories/fortistis-trofodotiko-laptop/Turbo-X-AC-Adapter-PL-120V.htm
Σε 90W παίζουν γύρω στα 30 ευρώ.
Γενικά βρίσκεις παντού τέτοια. Αρκεί να κοιτάξεις να έχει πλακέ πρίζα και όχι σούκο (αν και πιστεύω οτι τα περισσότερα uni τροφοδοτικά με πλακέ βγαίνουν).

Εγώ το έχω 2 χρόνια και έχω βρεί την υγειά μου. Ούτε "τζζζζζζζζζ", ούτε τίποτα.

Κάτι τέτοιο κοίταζα και γω.

http://www.eshopcy.com.cy/show.phtml?id=PER.806749

Μια απορία έχω, το παρόν τροφοδοτικό είνα στα 65W. Αν πάρω ένα με 90W ή 120W αλλά έχει τα ίδια V και Α τότε είναι οκ?

Ναι. Απλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε laptop που ζητάει περισσότερη ενέργεια...

Το γεγονός οτι είναι 120Watt δεν σημαίνει οτι ο υπολογιστής θα τα καταναλώνει όλα... Θα καταναλώνει μόνο όσα χρειάζεται.

Phantom παρακάτω τα χαρακτηριστικά του τροφοδοτικού. Διόρθωσε με αν κάνω λάθος. Το τροφοδοτικό που πρέπει να πάρω δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 19V και τα 5Α, τα watt δεν πρέπει να είναι =<65. Είμαι σωστός ή έχασα τη μπάλα?

DjKikas83 wrote :
Phantom παρακάτω τα χαρακτηριστικά του τροφοδοτικού. Διόρθωσε με αν κάνω λάθος. Το τροφοδοτικό που πρέπει να πάρω δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 19V και τα 5Α, τα watt δεν πρέπει να είναι =<65. Είμαι σωστός ή έχασα τη μπάλα?

Την έχασες :)
KANONIKA πρέπει να πάρεις τροφοδοτικό που να βγάζει 18.5 Volts και τουλάχιστον 3.5Α ρεύμα.
Να θυμάσαι οτι κανονικά είναι Watts = Volts x Amperes οπότε θεωρητικά ένα τέτοιο τροφοδοτικό είναι στα 64.75Watts.

To τροφοδοτικό που έχει ήδη ο υπολογιστής σου έχει κάποια όρια και προστασίες. Έτσι αναφέρει οτι η μέγιστη παροχή σε ρεύμα είναι κάτω από 5Α και οτι η μέγιστη τάση προστασίας είναι στα 29Volts.

Τώρα:
Μπορείς να πάρεις χωρίς κανένα φόβο τροφοδοτικό 18.5V με 10A π.χ. Ένα τέτοιο τροφοδοτικό μπορεί να αποδώσει 185Watts. Ο υπολογιστής σου θα χρησιμοποιεί μόνο τόσο ρεύμα όσο χρειάζεται. Επίσης ΠΟΤΕ τα τροφοδοτικά δεν παράγουν περισσότερο ρεύμα από αυτό που τους ζητάει ο Η/Υ.

Προσοχή - Σημείωση:
Το laptop σου θέλει παροχή 18.5Volts και όχι 19!!!
Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτά τα laptop μπορούν να δουλέψουν και με 19Volts τροφοδοτικά, αλλά κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί οτι μακροπρόθεσμα δεν θα προκληθεί κάποια βλάβη στη μπαταρία ή τα κυκλώματα φόρτισης του Η/Υ!!!

Ευχαριστώ Phantom!

Επειδή το ζάλισα αρκετά το θέμα να πω ότι μάλλον βρέθηκε η λύση. theios είχες δίκιο, αγόρασα αυτό το τροφοδοτικό FSP NB L65 65watts Universal Notebook Adapter και θόρυβος τέλος(απ'ότι ακούγεται). Το δοκίμασα μόλις το περασμένο Σάββατο, παίζοντας σε γάμο με παθητικά ηχεία. Έβαλα αρχικά το γνήσιο τροφοτοδικό του φορητού και ο θόρυβος ήταν παρόν. Τον αντικατέστησα με το παραπάνω τροφοδοτικό κι όλα καλά. Επόμενη δοκιμή σε μπαρ το ερχόμενο Σάββατο.

Phantom κατα-μπερδεμένος και πάλι καθώς ο φορτιστής που αγόρασα έχει τα εξής χαρακτηριστκά:

65-WATT , 18-20V @ 3.42A MAXIMUM PERFORMANCE

Είναι συμβατός με τον φορητό μου? Τα στοιχεία του γνήσιου τροφοδοτικού τα έχω παραθέσει σε προηγούμενο σχόλιο μου.

DjKikas83 χαίρομαι που βοήθησα.
Ε είναι αμαρτία απ'το Θεό δηλαδή να μας χαλάει το gig ο βόμβος. Και κατα 99% ο κόσμος δεν το προσέχει, αλλά το προσέχουμε εμείς κι αυτό φτάνει.
Άσε που ψυχοακουστικά (το έχω σπουδάσει αυτό) παίζει να κουραστεί ο κόσμος και να μην ξέρει γιατί. Μπορεί να παίξεις το ίδιο πρόγραμμα στον ίδιο κόσμο αλλά σε διαφορετικά διαμορφωμένο ακουστικό χώρο, στη μια περίπτωση να τους κάνεις "όπα" ενώ στην άλλη να είναι μέσα σε 1-2 ώρες σε φάση "πάμε να την κάνουμε?" και να φταίνε κάποιες συχνότητες που ναι μεν δεν γίνονται αντιληπτές απο το αυτί αλλά ψυχοακουστικά είναι αρνητικές. Αυτό επίσης είναι ένα το κακό με τα λεγόμενα "ground loop isolators" ή βαρελάκια. Οτι ουσιαστικά αυτό που κάνουν δεν είναι οτι αντιμετωπίζουν το φαινόμενο του βόμβου, αλλα το καλύπτουν κόβοντας τις συχνότητες γύρω απο τα 50hz. Είναι σαν να λες οτι δε βλέπεις καλά γιατί στο δεξί μάτι έχεις μυωπία και να σου λένε ως λύση "κλείσε το δεξί μάτι με σελοτέυπ για να βλέπεις μόνο απο το αριστερό που είναι το καλό".
Ενυγουευ, κι εγώ απο σπόντα ανακάλυψα τη λύση του τροφοδοτικού. Το συζητούσα με ένα φίλο πριν κάποια χρόνια και του έλεγα οτι αυτή η κωλογείωση της πρίζας μου βγάζει βόμβο στα ηχεία και η απάντησή του ήταν τόσο αποστομωτικά απλή ("ε ωραία. Αφού αυτό είναι το πρόβλημα γιατί δεν παίρνεις τροφοδοτικό χωρίς σουκο?") που επι μια μέρα σκεφτόμουν "όχι, αποκλείεται ρε, αμα ήταν τόσο απλό δεν θα υπήρχαν 600 συζητήσεις σε φόρουμ". Κι όμως, είχε δίκιο ο κιαρατάς!!!!! Να'σαι καλά ρε Πανούλη! :)

theios δεύτερη δοκιμή σε μπαράκι κι όλα μια χαρά. Ελπίζω να είναι μόνιμη η λύση. Τις ευχαριστίες μου στον Πανούλη!

Κλασικό πρόβλημα αν και απο ότι βλέπω λύθηκε...

Μην βάζετε τροφοδοτικά με σούκο να μην γειώνει το τροφοδοτικό στην πρίζα. Η γείωση της πρίζας είναι κοινή με την γείωση του λάπτοπ και έτσι κάνει παράσιτα.
Βαρελάκια, isolators κλπ δεν χρειάζονται όπως και δεν χρειάζεται φόβος οτι "δεν έχει" γείωση το λάπτοπ.
Το λάπτοπ έχει γείωση αλλά εμείς κόβουμε την ένωση της γείωσης με την γείωση του σπιτιού / οικοδομής (ground loop)

DJdBNN, δεν τα βάζουμε, απλά έτσι έρχονται συνήθως τα τροφοδοτικά που συνοδεύουν τους φορητούς υπολογιστές.

DJdBNN wrote :
Κλασικό πρόβλημα αν και απο ότι βλέπω λύθηκε...

Μην βάζετε τροφοδοτικά με σούκο να μην γειώνει το τροφοδοτικό στην πρίζα. Η γείωση της πρίζας είναι κοινή με την γείωση του λάπτοπ και έτσι κάνει παράσιτα.
Βαρελάκια, isolators κλπ δεν χρειάζονται όπως και δεν χρειάζεται φόβος οτι "δεν έχει" γείωση το λάπτοπ.
Το λάπτοπ έχει γείωση αλλά εμείς κόβουμε την ένωση της γείωσης με την γείωση του σπιτιού / οικοδομής (ground loop)

Ξαναδιάβασε το νήμα από την αρχή, και προσπάθησε να καταλάβεις τις βασικές αρχές του ηλεκτρισμού.

Αν μη τι άλλο οι "ξέμπαρκες" και ατεκμηρίωτες συμβουλές σε θέματα που άπτονται της ασφάλειας τόσο της δικής μας όσο και των γύρω μας (τελευταίος έρχεται ο εξοπλισμός μας) είναι το λιγότερο εγκληματικές.

Και για να εξηγήσω (με απλά λόγια):
Και το ηλεκτρικό σίδερο (αυτό για τα ρούχα) έχει γείωση στο εσωτερικό του. Αλλά αν η γείωση δεν είναι συνδεδεμένη με την γείωση της πρίζας (και κατ' επέκταση του σπιτιού/οικοδομής) που νομίζεις οτι θα πάει το ρεύμα σε περίπτωση βλάβης/βραχυκυκλώματος;

Στον κόσμο των ηλεκτρικών συσκευών υπάρχει μία γείωση και ονομάζεται γείωση ασφαλείας. Μάντεψε γιατί...
Στον κόσμο των ηλεκτρονικών συσκευών υπάρχουν 2 γειώσεις: Η γείωση λειτουργίας (όπου η φαινομενική "γείωση" λειτουργεί σαν αρνητικός αγωγός) και η γείωση ασφαλείας. Στις περισσότερες των περιπτώσεων αυτές οι δύο γειώσεις δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Η "γείωση λειτουργίας" είναι απλά ένα "τέχνασμα" για να μειωθεί το πλήθος των αγωγών που χαράσουμε πάνω σε μια πλακέτα κυκλώματος.
Η γείωση ασφαλείας είναι μια γείωση που προστατεύει ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ (και όχι την συσκευή) σε περίπτωση αστοχίας και εμφάνισης διαρροής ρεύματος στην ίδια την συσκευή.

Το ρεύμα ακολουθεί τον "συντομότερο" δρόμο (δηλαδή αυτόν με την μικρότερη αντίσταση) προς την γη. Αν ο αγωγός της γείωσης ασφαλείας δεν λειτουργεί και το ρεύμα έρθει σε επαφή με ένα άνθρωπο που έστω και για κλάσματα του δευτερολέπτου κλείνει κύκλωμα με την γη τότε αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο! Ειδικά σε επαγγελματικές καταστάσεις όπου τα ρελέ διαφυγής είναι ρυθμισμένα σε μεγαλύτερες ανοχές απ' ότι σε ένα οικιακό περιβάλλον. Να μην αναφέρουμε φυσικά τι γίνεται σε πρόχειρες / φορητές εγκαταστάσεις και καλύτερα να μην αγγίξουμε καν το κεφάλαιο "τριφασική παροχή"

Συγνώμη για το "σκληρό" ύφος μου, αλλά με το ρεύμα και τις ζωές των ανθρώπων ΔΕΝ παίζουμε!!!

(Los tópicos y foros antiguos son automáticamente cerrados)