Ingresar:     

Forum: Greek Forum

Tópico: Απορίες για ηχεία και ενισχυτές - Συμβουλές αγοράς - Page: 7

Esta parte del tópico es antigua y puede contener información incorrecta para la nueva versión.

δύστυχος τα peavey που ηθελα να παρω αποσύρθηκαν.....οποτε παμε για αλλα.....
λοιπον βρησκω τα hk powerworks rs 122 sa kalh timh.....
συγκεκριμένα 175 ευρω το ενα......
ξερω οτι σαν εταιρία ειναι αξιόπιστη αλλα το συγκεκριμένο ηχειο τι λεει?
μου φαίνεται πολυ φθηνο για hk...
η χρηση του δεν θα ειναι πολυ απαιτιτικη..
μασα στο δοματιο (10τμ)και 2 -3 φορεσ το χρονο σε παρτυ...
αξιζει να τα αγορασω?

Η "PowerWorks" είναι θυγατρική της HK. Τα ηχεία έχουν σχεδιαστεί από την HK αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ HK Audio. Μην μπερδεύεσαι.
Τώρα για τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά είναι παθητικά ηχεία 12 ιντσών με απόδοση 150 Watt RMS (300 Watt Program) και είναι φτιαγμένα σαν Mid/High Satellites που σημαίνει οτι θα έχεις πολύ φτωχό (έως ανύπαρκτο) μπάσο και θα πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ να πάρεις και Sub.
Στα θετικά τους είναι η πολύ μεγάλη ευαισθησία τους (101db)

σε ευχαριστώ για την απάντηση σου....
σε καμια περίπτωση δεν θελω φτωχό μπασο.....
οπωσ θα ξερεισ το μπασο ειναι αυτο που εντυπωσιάζει.....
αν δεν βρω τα peavey που ηθελα πουθενα θα παρω μαλλον αυτα και θα τελειωσει η ιστορια....http://www.musicstore.de/en_EN/GRD/PA/Speakers/Fame-MT-12-MKIII-/art-PAH0011316-000#FullDetails

Καλησπέρα ,ήθελα να κάνω μια ερώτηση είμαι τελιος άσχετος και θα ήθελα να ασχοληθώ ερασιτεχνικά,μου έχουν προτείνει http://www.djshop.gr/displayITM2.asp?ITMID=17620&LANG=GR τα οικονομικά μου είναι ως εκεί ,γενικά η γνώμη σας?

Καλημέρα,

το θέμα έχει τίτλο Απορίες για ηχεία και ενισχυτές - Συμβουλές αγοράς. Αν ψάξεις λίγο στο φόρουμ θα δεις ότι υπάρχει θέμα και για controllers.

@phantomdeejay πλάκα πλάκα δεν κάνεις και ένα topic με συμβουλές για controllers αν έχεις χρόνο και όρεξη...

λοιπον γεια σας παιζω os moblie dj και νοικιαζω ηχεια..τωρα θελω να παρω δικα μ και ειμαι αναμεσα σε mackie σε jbl ...εσεις τι λετε ;;προτεινετε αλλη μαρκα;

μεχρι τοτε προτεινετε μου ομως ...

Τελικα κατάληξα σε
4x EV ZX4

Σκέφτομαι για έναν ενισχυτή EV Q1212 αλλά δεν είμαι σίγουρος αν είναι αρκετός..

τα ηχεία είναι 400watt rms στα 8ohm το καθένα
οπότε αν τα συνδέσουμε παράλληλα γίνονται 1600watt rms/4ohm σε κάθε κανάλι του ενισχυτή

ο ενισχυτής είναι στα 1200watt στα 4ohm σε κάθε κανάλι..

σωστά τα λέω?
να πάρω το σετ αυτό ή καλύτερα να πάω σε άλλον ενισχυτή ..ή 2 μικρότερους?

400+400 = 800???
Εκτός κι αν τα μαθηματικά άλλαξαν από τότε που τα έμαθα... :p
Στο θέμα μας τώρα χρειάζεσαι ενισχυτή από 1200Watt Max και πάνω ανά κανάλι στα 4Ω. Ιδανικά χρειάζεσαι ενισχυτή 1600 Watt Max ανά κανάλι στα 4Ω

Είχα την εντύπωση πως στα μισά ohm τα watt των ηχείων "διπλασιάζονται".

Μίλησα με την αντιπροσωπεία της electro voice σχετικά με το σετ που θέλω να φτιάξω και μου είπαν πως ο ενισχυτής είναι πολύ καλός για τα συγκεκριμένα 4 ηχεία.Δεν θα έχω πρόβλημα..

Θα το δούμε στην πορεία..

Καλησπέρα

Παιδιά τι είναι προτιμότερο να παίζουν?

4 ηχεία jbl MRX 515 (θα παίζουν όλα μαζί με έναν ενισχυτή στα 4 Ωμ )

η

2 ηχεία zx5 electrovoice?

* Όταν θα παίζουν τα jbl MRX 515 θα δουλεύουν με τον QSC RMX 5050
ενώ όταν θα παίζουν τα zx5 electrovoice θα δουλεύουν με τον Crown XLi 3500.

Ευχαριστώ ΤΟΜ...

καλησπερα σας . λοιπον. ας μπω στο ψητω :P

εχω ενα μαγαζι περιπου 50 τμ . ( και θελω εκει να κανω παρτυ,να <<αραζω με την παρεα μου, γιορτες , κλπ)

λοιπον.. ειναι μια χαρα αυτα ?

ΗΧΕΙΑ :
2 x DBS-5715 τεχνικα χαρακτηριστικα :

Ηχείο : 600W max
Woofer: 2 X 15"
Tweeter: 2 X 3,4"
Κόρνα: 6.5 X 16"
Υλικό : Ξύλινη καμπίνα μέ μοκέτα
Αντίσταση : 8Ω
Ευαισθησία: 95 DB
Συχνότητα: 60HZ-15000HZ
Διαστάσεις: Υψος : 1180, Πλάτος: 535, Βάθος: 450 mm

τελικος ενυσχητης :

1 x KODA pk-500:

Tεχνικα Xαρακτηριστικα :
Επαγγελματικός Ενισχυτής Υψηλής Ισχύος Τάξης
Η Δυνατότητα γεφυρωμένης λειτουργίας, ανεξάρτητα κυκλώματα περιορισμού στάθμης (limiter) ανά κανάλι
Φίλτρο πολύ χαμηλών συχνοτήτων με δυνατότητα επιλογής συχνότητας αποκοπής (30 ή 50Ηz)
Είσοδοι τύπου Canon & καρφί
//////////////////////////////////////...././//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Δικάναλη λειτουργία : 2 × 1200Wrms στα 2Ω (1ΚΗz, 0,1%THD) 2 × 750Wrms στα 4Ω (1ΚΗz, 0,1%THD) 2 × 500Wrms στα 8Ω (1ΚΗz, 0,1%THD)
Γεφυρωμένη λειτουργία 1500 W στα 8Ω (1ΚΗz, 1%THD) 2400W στα 4Ω (1ΚΗz, 1%THD)
Διαστάσεις: 88*483*402mm

και 1x Eνεργο SubWoofer . (το σκευτομαι για αυτο )

•Ενεργό 18" sub με 250W RMS Power
•Bass-reflex design
•Built-in, active low-pass filter

( μπορειτε να μου προτεινετε και πιο οικονομικα αν θελετε ειμαι ανοιχτος σε ολες τις αποψεις σας ) ( μεχρι 1000Ε ΜΑΧ )

ειναι μια χαρα αυτο που σκευτομαι ?

Καλησπέρα,
αυτά τα ενεργά IBIZA DISCO15AMP που τα δίνουν λιώμα τιμή αξίζουν τίποτα; (www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=22651). Τα έχει κάποιος; Ο ίδιος έχει επίσης και αυτά, που είναι λίγο ακριβότερα αλλά σαφώς καλυτερα: www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=20104
Κατι κριτικές που διάβασα στο διεθνές διαδίκτυο, λένε ότι ειναι καλά ηχεία για εσωτερικά gigs χαμηλών απαιτήσεων (δεν ειναι για jazz πχ, αλλα για ποπ μουσική μια χαρά ακούγονται) σε χώρους 120τμ. Κοτσάρεις και δύο παθητικά slave και υπερκαλύπτεις άνετα 250τ.μ.

Έχει κάποιος εμπειρία από αυτήν την μάρκα ηχείων και έχει δοκιμάσει κάποιο set up αντίστοιχο;

Ξερει καποιος αν ολα τα καλωδια ηχου rca εχουν την ιδια ωμικη αντισταση 50Ω ? Σε καποια site που πουλανε καλωδια στα καλωδια υψηλης ποιοτητας (απο 5 ευρω και πανω) γραφει διπλα 50Ω. Στα ποιο φθηνα ομως με το 1 ευρω δεν γραφει τιποτα.

re magkes thelw mia voitheia giati eimai arxarios...thelw to kommati apo to ena deck na paizei sta hxeia kai to kommati apo to allo deck sta akoustika!pws tha to kanw auto?

Den yparxoun "Magkes" edo, tous patise to traino edo kai 30 xronia peripou.
Min grafeis asxeti aporia se asxeta post.

γεια σας παιδια . εχω μια απορια και θελω την γνωμη σας . εχω ενα σετακι με ενα ενισχυτη koda 2χ400 στα 8ω και δυο ηχεια opera lyric 12 ' 250 rms / tmx .
τωρα οσο επαιζα σε κλειστους χωρους ηταν σχετικα καλος ο ηχος υπηρχε η ελειψη του μπασου αλλα το περναγα ετσι .

προχτες με αυτο το σετακι εκανα ενα παρτυ σε ανοικτο χωρο με καμια 70αρια ετομα . εκει λοιπον φανηκε καθαρα η ελλειψη του μπασου.

εντομεταξυ ετσι οπως τα ειχα στεισει εγω ημουν πισω απο τα ηχεια και δεν ακουγα καλα .

περιμενω την βοηθεια σας σχετικα .

τι να κανω εγω ξερω να παιζω καλα , σε οτι αφορα τα μηχανηματα παντα τα εβρισκα ετοιμα απο εκει που τα νοικιαζα

τωρα ομως πρεπει να τα κανουμε ολα μονοι μας

η περιπτωση του ψηφιακου ενισχυτη πως σας φαινεται καποιοι μου ειπαν οτι θελει προσοχη στα ρευματα .. αν ειναι ασταθες το ρευμα δεν δουκλευει καλα το εργαλειο

ευχαριστω

θελω να πω κατι ακομα για τα ηχεια ειναι παθητικα με max spl 125 db και ευαιασθησια 97 db 1w/1m opera lyric . υπαρχει περιπτωση να μη κανουν καθολου για την δουλεια μας .

αυτα δουλευαν σε ενα μαγαζι χωρις δυνατο ηχο μαζι με αλλα δεκα 8'' πιο μικρα ολη μερα .

Τα ηχεία σου ανήκουν στην "καλή" κατηγορία. Δεν νομίζω να ισχύει το ίδιο και για τον ενισχυτή σου. Και πέρα από το οτι δεν μας έδωσες μοντέλο, πέρα από τα υπόλοιπα θέματα (δες παρακάτω) ο ενισχυτής αυτός δεν φτάνει να σου δώσει το 100% της απόδοσης των ηχείων.

Τώρα στα υπόλοιπα προβλήματα σου:
1) Τα ηχεία σου είναι 12' οπότε μην περιμένεις πολύ μπάσο. Όμως και 15' να ήταν πάλι σε ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ χώρο χρειάζεσαι sub-woofer
2) Ποτέ μα ποτέ όταν έχουμε μόνο ένα ζεύγος ηχείων δεν τα στήνουμε μπροστά μας. Τα στήνουμε ΠΑΝΤΑ πίσω μας, δεξιά και αριστερά σε μια εύλογη απόσταση και προσπαθούμε να είμαστε στο κέντρο. Εαν αυτό δεν είναι εφικτό (π.χ. έχουμε πλάτη σύριζα στον τοίχο) τότε τα στήνουμε απέναντι μας και τα γυρίζουμε να μας κοιτάνε.

Οι λύσεις για σένα:
1) Αγοράζεις άλλον ενισχυτή, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ τάξης (και όχι ημιεπαγγελματικής) που θα βγάζει ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ 500Watt MAX στα 8Ω ανά κανάλι. Καλό θα είναι να πάρεις ακόμα μεγαλύτερο. Επίσης απέφυγε τους ψηφιακούς ενισχυτές αν είσαι mobile και δεν θες να αγοράσεις και να κουβαλάς και Power Conditioner
2) Αγοράζεις ένα αυτοενισχυόμενο (active) sub-woofer. Χρειάζεσαι κάτι μεταξύ 200 και 350W RMS για να το παντρέψεις με τους δορυφόρους σου. Προτίμησε το 350W RMS
3) Εαν υπολογίζεις οτι θα κάνεις συχνά mobile τότε ίσως είναι σκόπιμο να αγοράσεις και ένα μικρό αυτοενισχυόμενο ηχείο για monitor. Έτσι ακόμα κι αν δεν μπορείς να στίσεις τα ηχεία πίσω σου θα μπορείς να τα στίσεις μπροστά σου και εσύ θα ακούς από το monitor.

52%