Γεια σας παιδια, εκρινα πως επρεπε να ανοιξω ενα νεο ποστ με το προβλημα που εχω γιατι μπορει να μην ειμαι ο μονος.
Εχω αναφερει στο forum προβλημα με το λιμιτερ, δηλαδη, εντονα παρασιτα στον ηχο οταν αυτο επεμβαινει.
Σημερα παρατηρησα (και αυτος ειναι ο λογος για το νεο ποστ) πως εχω παρασιτα ακομα και οταν ανεβοκατεβαζω την ενταση , ειτε απο τα fader των deck, ειτε απο το Gain.
Ολα τα παραπανω συμβαινουν και με την onboard καρτα εχοντας μονο του το Virtual, αλλα και με την Denon Mc3000 και την Audio 2 Dj (ξεχωριστα).
Να επαναλαβω πως με το 7 δεν ειχα κανενα θεμα εδω και ενα χρονο που παιζω με το Mac.
Δεν εχω κανει ποτε καποια ειδικη ρυθμιση στο laptop για το Virtual. Ισως στο 8 να χρειαζεται αλλα...δεν τις ξερω για να δοκιμασω....ισως.
Macbook Pro Mid 2012
Επεξεργαστης 2,5 Ghz Intel Core i5
Μνημη 8GB 1600 Mhz DDR3
Γραφικα Intel HD Graphics 4000
Λογισμικο OS X 10.9.3 (13D65)
Εχω αναφερει στο forum προβλημα με το λιμιτερ, δηλαδη, εντονα παρασιτα στον ηχο οταν αυτο επεμβαινει.
Σημερα παρατηρησα (και αυτος ειναι ο λογος για το νεο ποστ) πως εχω παρασιτα ακομα και οταν ανεβοκατεβαζω την ενταση , ειτε απο τα fader των deck, ειτε απο το Gain.
Ολα τα παραπανω συμβαινουν και με την onboard καρτα εχοντας μονο του το Virtual, αλλα και με την Denon Mc3000 και την Audio 2 Dj (ξεχωριστα).
Να επαναλαβω πως με το 7 δεν ειχα κανενα θεμα εδω και ενα χρονο που παιζω με το Mac.
Δεν εχω κανει ποτε καποια ειδικη ρυθμιση στο laptop για το Virtual. Ισως στο 8 να χρειαζεται αλλα...δεν τις ξερω για να δοκιμασω....ισως.
Macbook Pro Mid 2012
Επεξεργαστης 2,5 Ghz Intel Core i5
Μνημη 8GB 1600 Mhz DDR3
Γραφικα Intel HD Graphics 4000
Λογισμικο OS X 10.9.3 (13D65)
Mensajes Wed 28 May 14 @ 9:07 am
Mensajes Wed 28 May 14 @ 5:15 pm
auto pou den katalava einai to eksis... pairneis auto to provlima tou ixou an i Denon DEN einai syndedemeni ?
Mensajes Wed 28 May 14 @ 9:36 pm
Ακριβως, μονο με το Mac και τα ηχεια του.
Τα παρασιτα οταν αυξομειωνω τον ηχο γινονται αντιληπτα πιο ευκολα με τα ακουστικα, παιζοντας ενα track καθαρο (μονο μποτα ας πουμε). Οταν δεν παιζει κανενα deck δεν εχω θορυβο.
Αυτα λοιπον τα παρασιτα (που θυμηζουν παλιο βυνιλιο) γινονται ολο και πιο εντονα οσο αρχιζει να επεμβαινει το λιμιτερ.
Και οπως ανεφερα, αυτο γινεται και με την Denon συνδεμενη και με την Audio2.
Τα παρασιτα οταν αυξομειωνω τον ηχο γινονται αντιληπτα πιο ευκολα με τα ακουστικα, παιζοντας ενα track καθαρο (μονο μποτα ας πουμε). Οταν δεν παιζει κανενα deck δεν εχω θορυβο.
Αυτα λοιπον τα παρασιτα (που θυμηζουν παλιο βυνιλιο) γινονται ολο και πιο εντονα οσο αρχιζει να επεμβαινει το λιμιτερ.
Και οπως ανεφερα, αυτο γινεται και με την Denon συνδεμενη και με την Audio2.
Mensajes Thu 29 May 14 @ 9:27 am
Pou exeis to SampleRate setting sta Options ? Prospathise na exeis tin idia timi pou leei kai sto Audio MIDI Setup (applications->Utilties)
an px i karta ixou sou einai sta 44.100 vale to idio kai sto VirtualDJ, kai meta kane apply sto audio Setup.
I Denon as poume logika xreiazetai 48000..to pairnei automata ?
an px i karta ixou sou einai sta 44.100 vale to idio kai sto VirtualDJ, kai meta kane apply sto audio Setup.
I Denon as poume logika xreiazetai 48000..to pairnei automata ?
Mensajes Thu 29 May 14 @ 12:19 pm
Αρπάζω την ευκαιρία (αφού παίζεις με mac). Στην 7 η κεντρική σου κυμματομορφή είναι εντελώς ομαλή ή έχει πολύ πολύ μικρά σκαλωματάκια?
Mensajes Fri 30 May 14 @ 2:22 am
Djdad θα το τσεκαρω σε λιγο κ θα σου πω.
DrJekyl, ναι το 7 κανει πολυ μικρα σκαλωματα. Το 8 τρεχει εντελως ομαλα. Περασες στο Mac το 8? το τσεκαρες? εχεις καποιο θεμα σαν το δικο μου?
DrJekyl, ναι το 7 κανει πολυ μικρα σκαλωματα. Το 8 τρεχει εντελως ομαλα. Περασες στο Mac το 8? το τσεκαρες? εχεις καποιο θεμα σαν το δικο μου?
Mensajes Fri 30 May 14 @ 9:15 am
Όχι Theologe. Θέματα με τον ήχο δεν έχω στο 8. Όλα καλά πάνε εκτός από το πρόβλημα που ανέφερα στο νήμα της 8 release. Συγκεκριμένα έγραψα το εξής : Λοιπόν αυτή τη στιγμή παίζω στο μαγαζί με την 8 και το πρόβλημα που παρουσιάζει είναι το ίδιο που μου έκανε και το προηγούμενο Σάββατο που την ξαναδοκίμασα. Παίζω μισή ώρα και ενώ δουλεύει μια χαρά, πριν από λίγο άρχισε να μου κάνει το εξής : Όταν το ποντίκι κινείται στην περιοχή των φακέλων και των κομματιών (μόνο κίνηση, κανένα κλικ), το πρόγραμμα σκαλώνει (εννοώ οι κυμματομορφές) αλλά η μουσική ακούγεται κανονικά. Συχνά πυκνά σταματάει να υπακούει το ποντίκι εντελώς (δύο φορές από 15 δευτερόλεπτα η κάθε φορά). Ακόμη και τώρα που γράφω στο internet σταμάτησε να υπακούει και επανήρθε. Δεν ξέρω αν συμπεριφέρεται έτσι και σε windows περιβάλλον (το πρόβλημα αυτό συμβαίνει σε mac). Και αν σκέφτεσται θέμα γραφικών μιλάμε για πολύ δυνατό μηχάνημα (mac book pro i7 στα 2.7 retina display με 8 gb ram). Με χαλάει πολύ αφού όλα δουλεύουν μια χαρά και έρχεται αυτό.. Φυσικά είναι αδύνατο να βγει πρόγραμμα έτσι..!! Υποψιάζεσται σε τι μπορεί να οφείλεται?
Με τον ήχο δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Και έτσι όπως το αναφέρεις μου κάνει εντύπωση..
Κι εγώ την ίδια σκέψη με το Μπάμπη έκανα (σχετικά με το buffer της εξωτερικής σου κάρτας) αλλά αφού σου το κάνει και με την on Board κάρτα είναι παράξενο. Δοκίμασες να το απεγκαταστήσεις και να το ξαναπεράσεις?
Επίσης δοκίμασες πολλά κομμάτια (μήπως κάποια συγκεκριμένα έχουν κάποιο θέμα..)?
Με τον ήχο δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Και έτσι όπως το αναφέρεις μου κάνει εντύπωση..
Κι εγώ την ίδια σκέψη με το Μπάμπη έκανα (σχετικά με το buffer της εξωτερικής σου κάρτας) αλλά αφού σου το κάνει και με την on Board κάρτα είναι παράξενο. Δοκίμασες να το απεγκαταστήσεις και να το ξαναπεράσεις?
Επίσης δοκίμασες πολλά κομμάτια (μήπως κάποια συγκεκριμένα έχουν κάποιο θέμα..)?
Mensajes Fri 30 May 14 @ 9:44 am
Djdad ----SampleRate auto 44100 και στο Audio MIDI Setup 44100---- με onboard καρτα
----SampleRate auto 44100 και στο Audio MIDI Setup 44100---- με Audio2 Dj
----SampleRate auto 48000 και στο Audio MIDI Setup 48000---- με Denon
ναι τα περνει αυτοματα.
Προσπαθω διαβαζοντας, με τα λιγα Αγλικα που ξερω, το General forum αλλα δεν βρηκα κατι προς το παρον. Εχω βγαλει κ ξαναβαλει το 8 με απλη απεγκατασταση (οχι πληρη).
DrJekyl οχι δεν εχω θεμα με το ποντικι.
----SampleRate auto 44100 και στο Audio MIDI Setup 44100---- με Audio2 Dj
----SampleRate auto 48000 και στο Audio MIDI Setup 48000---- με Denon
ναι τα περνει αυτοματα.
Προσπαθω διαβαζοντας, με τα λιγα Αγλικα που ξερω, το General forum αλλα δεν βρηκα κατι προς το παρον. Εχω βγαλει κ ξαναβαλει το 8 με απλη απεγκατασταση (οχι πληρη).
DrJekyl οχι δεν εχω θεμα με το ποντικι.
Mensajes Fri 30 May 14 @ 11:37 am
Σου βρήκα τη λύση Theologe. Format και φτου κι απ'την αρχή για να ησυχάσεις και να κάνεις δουλειά..!!!!!
Mensajes Fri 30 May 14 @ 1:44 pm
Εκανα πληρη απεγκατασταση του 7 και του 8, τα ξαναπερασα ενα ενα δοκιμαζοντας τα ξεχωριστα αλλα δεν αλλαξε τιποτα. Το 7 συνεχιζει να παιζει αψογα και το 8 με παρασυτα. Ακουω προτασεις.
Το Mac το εχω μονογια μουσικη, εδω και ενα χρονο, δεν το δουλευω σπιτι, το μονο προγραμμα που εχει μεσα ειναι το Virtiual.
Το Mac το εχω μονογια μουσικη, εδω και ενα χρονο, δεν το δουλευω σπιτι, το μονο προγραμμα που εχει μεσα ειναι το Virtiual.
Mensajes Fri 30 May 14 @ 3:07 pm
Ολες αυτες τις μερες εψαξα σε διαφορα φορουμ για το θεμα ηχου που εχω, για το οποιο δεν εχει βρεθει ακομα λυση, αλλα αποτελεσμα μηδεν.
Σημερα δημιουργησα ενα partition στον δισκο του Mac και εκανα καθαρη εγκατασταση του προηγουμενου λειτουργικου που ειχα --mac os x mountain lion-- και ετρεξα το Virtual8 με αυτο. Ηθελα να απολκεισω τυχον δυσλειτουργια του Virtyal8 με τα mavericks.
Ειχα δυστηχος το ιδιο αποτελεσμα.
Τελικα περασα το Virtual8 στο Macbook ενος φιλου και γινεται το ιδιο και σε αυτο, παρασιτα στον ηχο. Μετα απο αυτο πιστευω πως το προβλημα ειναι στο software. (ισως να φταιει κατι στο λιμιτερ).
Αν το εχετε εντοπισει, δωστε μου μια απαντηση γιατι εχω χασει τον υπνο μου αυτες τις μερες ψαχνωντας για λυση και κανοντας δοκιμες χωρις αποτελεσμα.
Σημερα δημιουργησα ενα partition στον δισκο του Mac και εκανα καθαρη εγκατασταση του προηγουμενου λειτουργικου που ειχα --mac os x mountain lion-- και ετρεξα το Virtual8 με αυτο. Ηθελα να απολκεισω τυχον δυσλειτουργια του Virtyal8 με τα mavericks.
Ειχα δυστηχος το ιδιο αποτελεσμα.
Τελικα περασα το Virtual8 στο Macbook ενος φιλου και γινεται το ιδιο και σε αυτο, παρασιτα στον ηχο. Μετα απο αυτο πιστευω πως το προβλημα ειναι στο software. (ισως να φταιει κατι στο λιμιτερ).
Αν το εχετε εντοπισει, δωστε μου μια απαντηση γιατι εχω χασει τον υπνο μου αυτες τις μερες ψαχνωντας για λυση και κανοντας δοκιμες χωρις αποτελεσμα.
Mensajes Tue 03 Jun 14 @ 1:50 pm
djdad εχεις κατι νεο? διαβασες το τελευταιο ποστ?
Εiχες πει πως θα εκανες δοκιμη σε καποιο mac.
Ξερω πως δεν γνωριζετε πολλα απο mac αλλα δυστηχος, το ιδιο κ εγω με τα αγγλικα μου, για να ρωτησω στο γενικο φορουμ, ετσι περιμενω απο εσας.
Εiχες πει πως θα εκανες δοκιμη σε καποιο mac.
Ξερω πως δεν γνωριζετε πολλα απο mac αλλα δυστηχος, το ιδιο κ εγω με τα αγγλικα μου, για να ρωτησω στο γενικο φορουμ, ετσι περιμενω απο εσας.
Mensajes Fri 13 Jun 14 @ 9:26 am
gia dokimase auto .. yparxei ena setting .. exclusiveAudioAccess. Gia allakse tin timi toy (logika apo Yes se No) kai des an yparxei veltiwsi.
auto pou gnwrizoume einai oti yparxei ena thema ypervolikis xrisis CPU se Mac, kyriws auta pou exoun dipli karta grafikwn, to opoio mporei na odigisei se yperhtermansi kai akoma kai na kleisei to Mac (apo thema prostasias). allo thema den yparxei kai o limiter einai koinos kai gia tis 2 version (Windows kai Mac)
auto pou gnwrizoume einai oti yparxei ena thema ypervolikis xrisis CPU se Mac, kyriws auta pou exoun dipli karta grafikwn, to opoio mporei na odigisei se yperhtermansi kai akoma kai na kleisei to Mac (apo thema prostasias). allo thema den yparxei kai o limiter einai koinos kai gia tis 2 version (Windows kai Mac)
Mensajes Fri 13 Jun 14 @ 8:32 pm
Δυστυχως Μπαμπη δεν ηταν αυτο. Το exclusiveAudioAccess ηταν στο ΝΟ το δοκιμασα κ στο Yes αλλα καμια διαφορα.
Δεν εχω δυο καρτες και η CPU ειναι πολυ χαμηλα. Τοσο χαμηλα, που πολλες φορες δεν πρασινιζει καν. Το μηχανιμα δεν ζεστενεται καθολου.
Να σου πω πως δουλευω πλεον με το 8 και εκτος απο αυτο δεν εχω κανενα αλλο θεμα.
Καμια αλλη ιδεα??
ΥΓ. Παρατηρησα πως η SIDELIST στα Windows υπαρχει πλεον και στο κατω μερος του browser, οπως στο 7. Θα γινει και στη Mac version??
Δεν εχω δυο καρτες και η CPU ειναι πολυ χαμηλα. Τοσο χαμηλα, που πολλες φορες δεν πρασινιζει καν. Το μηχανιμα δεν ζεστενεται καθολου.
Να σου πω πως δουλευω πλεον με το 8 και εκτος απο αυτο δεν εχω κανενα αλλο θεμα.
Καμια αλλη ιδεα??
ΥΓ. Παρατηρησα πως η SIDELIST στα Windows υπαρχει πλεον και στο κατω μερος του browser, οπως στο 7. Θα γινει και στη Mac version??
Mensajes Sat 14 Jun 14 @ 2:04 pm
Mporeis na ixografiseis ena mikro kommati kai na to anevaseis kapou gia na doume auta "ta parasita" ? To gain to exeis sto 0 ? Symbainei me ola ta arxeia sou ? Mporeis na kaneis re-analyze kana-dyo apo auta kai na deis an to thema yparxei akoma ?
Des episis ti grafei otan pas to pontiki pane apo to CPU meter gia to Audio %..poso einai otan pairneis tin "paramorfwsi" ?
Des episis ti grafei otan pas to pontiki pane apo to CPU meter gia to Audio %..poso einai otan pairneis tin "paramorfwsi" ?
Mensajes Sat 14 Jun 14 @ 7:31 pm
Το gain ειναι στο 0. Το ZeroDB στα options το εχω στο 0.8 Ναι, το κανει σε ολα τα mp3. Με re-analyze δεν ειχα αποτελεσμα.
Δωσε μου email να σου στειλω ηχητικο δειγμα.
Δωσε μου email να σου στειλω ηχητικο δειγμα.

Mensajes Sun 15 Jun 14 @ 6:43 am
Ναι Μπαμπη το gain ειναι τερμα. Εκεινη την ωρα ηχογραφουσα με το λιμιτερ να κοβει φουλ (το οποιο θα στο στειλω) για να ακουσεις αν δουλευει σωστα, γιατι στα windows δεν κανει αυτα τα κοψηματα. Σου στελνω email τωρα.
Mensajes Sun 15 Jun 14 @ 9:48 am
Ok, mporei na yparxei ena thema me ton Limiter otan pame toso psila sto Gain. To thema einai me Gain sto 0db i ante kana dyo db parapanw (pou kanonika i logiki leei na einai -1, -2 db) exeis thema ston ixo ?
Mensajes Sun 15 Jun 14 @ 9:50 am
Εχεις email.
Παντα πεζω στο 0 και γιαυτο δεν εχω θεμα, Εκει ολα ειναι καλα εκτος απο τα παρασιτα οταν ανεβωκατεβαζω την ενταση (sample 1) τα οποια δεν ακουγονται ευκολα στα ηχεια.
Παντα πεζω στο 0 και γιαυτο δεν εχω θεμα, Εκει ολα ειναι καλα εκτος απο τα παρασιτα οταν ανεβωκατεβαζω την ενταση (sample 1) τα οποια δεν ακουγονται ευκολα στα ηχεια.
Mensajes Sun 15 Jun 14 @ 10:03 am