Ingreso rápido:  

Forum: Greek Forum

Tema: SX3 vs 1000SRT - Page: 1

Esta parte del tópico es antigua y puede contener información incorrecta para la nueva versión.

magus32ControlleristMember since 2008
Παιδιά ποιο από τα δύο έχει καλύτερη κάρτα ηχου; ποιο αξίζει περισσότερο;
 

Mensajes Thu 12 Nov 20 @ 6:42 pm
Έχουν γραφτεί αρκετά posts, τόσο για τον DDJ-SX3, όσο και για τον DDJ-1000(SRT). Οπότε, εάν χρησιμοποιήσεις την "Εύρεση", θα βρεις αρκετές πληροφορίες...

Από κει και πέρα, οι εν λόγω controllers ανήκουν στην ίδια "κατηγορία" - επίπεδο, αλλά ο DDJ-SX3 έχει περισσότερα πλεονεκτήματα, εκ των οποίων τα βασικά είναι: 1. Οι δύο θύρες USB και 2. Οι λειτουργίες hardware.

Τέλος και από πλευράς πιστότητας ήχου και να υπάρχουν διαφορές, εφόσον ανήκουν στην ίδια "κατηγορία" - επίπεδο, πίστεψέ με δεν θα είναι αντιληπτές από το μέσο αυτί, σε ένα μέσο gear...
 

Mensajes Thu 12 Nov 20 @ 7:08 pm
magus32ControlleristMember since 2008
Theios Giorgos wrote :

1. Οι δύο θύρες USB και 2. Οι λειτουργίες hardware.

1. Και οι δύο controllers έχουν 2 USB. Πως λειτουργούν 2 laptops σε έναν controller ; το vdj υποστηρίζει αυτό το feature;
2. Τι εννοείς λειτουργίες hardware;

Ευχαριστώ πολύ
 

Mensajes Thu 12 Nov 20 @ 7:19 pm
magus32 wrote :
Και οι δύο controllers έχουν 2 USB.
Sorry, έχεις δίκιο, μπερδεύτηκα...

magus32 wrote :
Πως λειτουργούν 2 laptops σε έναν controller; το vdj υποστηρίζει αυτό το feature;
Φυσικά! Συνδέεις 2 laptops ταυτόχρονα και μπορείς μέσω switch button να επιλέγεις κάθε φορά πιο κανάλι θα αντιστοιχεί σε πιο laptop (τρόπον τινά, διάβασε πιο κάτω και θα καταλάβεις).

magus32 wrote :
Τι εννοείς λειτουργίες hardware;

PhantomDeejay wrote :
Δεν θα ήταν δίκαιο να συγκρίνω την DDJ-1000 με την DDJ-RZ. Ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες.
Ίσως να μπορούσε κάποιος να την συγκρίνει με την SX2/RX μιας και φαινομενικά ανήκουν στην ίδια κατηγορία, αλλά και πάλι η DDJ-1000 είναι μια κατηγορία από μόνη της.

Αυτό που διαφέρει στην DDJ-1000 και είτε το λατρεύεις, είτε το μισείς είναι οτι έχει διαφορετική φιλοσοφία απ' όλες τις άλλες γνωστές κονσόλες για Serato/Rekordbox.
Ενώ είναι κονσόλα για υπολογιστή/πρόγραμμα εντούτοις έχει τη φιλοσοφία λειτουργίας "2 CDJ με μίκτη στο κέντρο"
Αυτό από τη μία είναι καλό για όσους θέλουν σιγά σιγά ν' αφήσουν τα CDJ και να γίνουν Digital. Δουλεύουν σε μια επιφάνεια εργασίας και με μια λογική που είναι ακριβώς η ίδια με τον χώρο που εγκαταλείπουν. Από την άλλη είναι κακό για όσους δουλεύουν ήδη με υπολογιστή και έχουν συνηθίσει στο διαφορετικό workflow που προσφέρει ένας υπολογιστής.

Έτσι:
Ένα μεγάλο μείον κατά την άποψη μου είναι τα effects. Κατ' αρχήν τα FX στο μίκτη δεν είναι hardware αλλά software.
Επίσης τα effect σε αναλογικές πηγές είναι επίσης software εφόσον η κονσόλα είναι συνδεδεμένη με κάποιο πρόγραμμα.
Όμως το πραγματικό πρόβλημα με τα effects είναι αλλού: Δεν υπάρχει η δυνατότητα για chained effects (multi FX) ούτε η δυνατότητα για χωριστά effect σε κάθε deck!
Επειδή τα effect ακολουθούν τη λογική του μίκτη μπορείς να έχεις ταυτόχρονα ανοιχτό μόνο ΕΝΑ effect είτε σε κάποιο deck είτε στο master. Αλλά δεν μπορείς να βάλεις Echo στο deck 1 και Reverb στο deck 2 ταυτόχρονα, ούτε μπορείς να βάλεις Echo και Reverb ταυτόχρονα στο ίδιο deck.
H Pioneer προσπάθησε να δώσει deck effects μέσω των pads (κάτι που έχουν όλες οι κονσόλες της σειράς DDJ-R something) αλλά προσωπικά θεωρώ οτι τα effects στα pads είναι πολύ πιο δύσκολο να τα χειριστείς απ' οτι με δικά τους ανεξάρτητα χειριστήρια όπως έχουν όλες οι άλλες κονσόλες της σειράς DDJ (τόσο στη σειρά R όσο και στη σειρά S)

Εκτός από τα effect controls η Pioneer για να χωρέσει τα μεγάλα jogs κατάργησε στην 1000 και το touchstrip. Αν κάποιος δεν έχει δουλέψει ποτέ με touchstrip τότε αυτό δεν θα του φανεί σημαντικό. Αν όμως έχει δουλέψει με touchstrip τότε η απώλεια του γίνεται έντονο πρόβλημα για το seek παρόλο που υπάρχουν 2 seek buttons.

Στο κομμάτι των loops αν και οι περισσότερες λειτουργίες έχουν παραμείνει στην κονσόλα, η αυτόματη loop ξεκινά πάντα από 4 beats. Έτσι αν κάποιος θέλει να ενεργοποιήσει 1 beat loop on the fly τότε ή θα πρέπει να πατήσει το autoloop και μετα το loop out δύο φορές, ή θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τα loop in / loop out με σωστό timing, ή θα πρέπει να γυρίσει τα pads σε loop mode και να πατήσει το αντίστοιχο pad.

Με λίγα λόγια προσωπικά θεωρώ πως οι πιο συνηθισμένες ενέργειες πάνω σε μια κονσόλα έγιναν πιο δύσκολες απ' οτι ήταν σε άλλα μοντέλα, και έχει δοθεί έμφαση σε ανούσια πράγματα. Για παράδειγμα η κονσόλα έχει ένα μεγάλο κουμπί SLIP REVERSE (ή DUMP) κάτω από το loop section.
Δεν θεωρώ προσωπικά οτι το DUMP είναι τόσο σημαντικό και συχνά χρησιμοποιούμενο ώστε να δικαιολογεί τη θέση του και το μέγεθος του. Θα μπορούσε π.χ. αντί για το DUMP να χρησιμοποιηθεί όλη αυτή η περιοχή για τα loops ώστε να έχει η κονσόλα ένα loop section παρόμοιο με αυτό της SX/SX2/SZ/SZ2/RZ/RZX κτλ

Τέλος στα decks η κονσόλα γενικά δεν προσφέρει πολλά "δευτερεύοντα" κουμπιά που θα μπορούσε να κάνει κάποιος remap σε κάτι πιο σημαντικό. Ανάλογα και με τις ανάγκες του καθενός, εγώ μπόρεσα να μετρήσω μέχρι 4 κουμπιά που μπορούν να γίνουν remap χωρίς να θυσιάσω βασικές λειτουργίες της κονσόλας.

Στα θετικά της κονσόλας είναι ο διαφορετικός τρόπος σύνδεσης των υπολογιστών με την κάρτα ήχου (Dual USB).
Ενώ στην SZ/SZ2/RZ και RZX κάθε υπολογιστής μπορεί να συνδεθεί σε μία ή δύο πλευρές της κονσόλας, στην DDJ-1000 η σύνδεση είναι ανά deck.
Αυτό πρακτικά σημαίνει οτι μπορεί π.χ ο ένας υπολογιστής να παίζει στα decks 1 & 2 και ο άλλος υπολογιστής στα deck 3 & 4. Η ακόμα μπορεί ο ένας υπολογιστής να παίζει στα decks 1,2 & 3 και ο άλλος υπολογιστής μόνο στο deck 4.

Άφησα το on-jog display για το τέλος γιατί ακόμα δεν μπορώ να αποφασίσω αν είναι πραγματικά χρηστικό ή απλά gimmick. Σίγουρα βοηθάει για να πάρεις με μια γρήγορη ματιά κάποιες πληροφορίες. Από την άλλη μιας και όλα είναι θέμα συνήθειας δεν είδα να κοιτάζω λιγότερο την οθόνη και περισσότερο τον controller (ή γενικά λιγότερο την οθόνη) απ' οτι σε σχέση π.χ. με την RZ.
Τα jogs έχουν καλή αίσθηση, αλλά έχουν αισθητήρα ΠΙΕΣΗΣ και όχι αφής. Κι αυτό είναι κάτι που σε κάποιους τους αρέσει και σε κάποιους όχι.

Από πλευράς ήχου δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι καθώς δεν έχω χρησιμοποιήσει ακόμα την κονσόλα σε μεγάλο καλό ηχοσύστημα ώστε να διακρίνω τυχόν θέματα ή τυχόν βελτιώσεις σε σχέση π.χ. με την SX2.
 

Mensajes Thu 12 Nov 20 @ 7:42 pm
πρεπει να ψαξεις λιγο στην sx3 και ενα θεμα που ειχαν οι πρωτες τουλαχιστον κονσολες στα θεμματα ηχου και κολληματος
περασαν 2 sx3 απο τα χερια μου ειχαν και οι 2 προβλημα που δεν προεκυπτε απο το vdj γιατι ειχαν θεμα και με το σερατο και με διαφορετικα λαπτοπ αλλα ηταν απο τις πρωτες παρτιδες που κυκλοφορησαν δεν γνωριζω μετα αν διορθωθηκαν που λογικα με τις νεες παρτιδες το φτιαξανε
στην γερμανια τοτε η αντιπροσωπια εκανε αντικατασταση κονσολας εδω σφυριζαν αδιαφορα
 

Mensajes Thu 12 Nov 20 @ 8:45 pm
magus32ControlleristMember since 2008
kokkinoskoufitsos wrote :
πρεπει να ψαξεις λιγο στην sx3 και ενα θεμα που ειχαν οι πρωτες τουλαχιστον κονσολες στα θεμματα ηχου και κολληματος
περασαν 2 sx3 απο τα χερια μου ειχαν και οι 2 προβλημα που δεν προεκυπτε απο το vdj γιατι ειχαν θεμα και με το σερατο και με διαφορετικα λαπτοπ αλλα ηταν απο τις πρωτες παρτιδες που κυκλοφορησαν δεν γνωριζω μετα αν διορθωθηκαν που λογικα με τις νεες παρτιδες το φτιαξανε
στην γερμανια τοτε η αντιπροσωπια εκανε αντικατασταση κονσολας εδω σφυριζαν αδιαφορα

Οπότε να σκεφτο για 1000SRT;
Υπάρχει κάποιος που έχει την SX3 ; για να μας πει
 

Mensajes Thu 12 Nov 20 @ 8:49 pm
Μια διευκρίνηση:
Όσα έγραψα τότε και παρέθεσε ο Γιώργος, αφορούσαν την DDJ-1000 και όχι την DDJ-1000SRT

Οι δύο κονσόλες (DDJ-1000 και DDJ-1000SRT) σε αντίθεση με οτι πιστεύουν οι περισσότεροι ΔΕΝ "είναι ίδιες αλλά για άλλο πρόγραμμα".
Είναι δύο διαφορετικές κονσόλες που χρησιμοποιούν το ίδιο "σασί"

Στο Αγγλόφωνο φόρουμ έχω γράψει αρκετές φορές τις διαφορές τους.
Πάμε μία στα γρήγορα και στα Ελληνικά:

1) Η 1000 έχει software μίκτη (master+headphones), h 1000SRT έχει hardware (separate decks)
2) H 1000 έχει software effects, η 1000SRT έχει hardware effects
3) Λόγω του hardware μίκτη με την 1000SRT δεν μπορούν να λειτουργήσουν το Sandbox, το autopfl (auto headphones) τα stems και στα 4 decks, και τα master software effects
4) Οι πληροφορίες που απεικονίζονται στο Jog Display είναι τελείως διαφορετικές. Η 1000SRT είναι πολύ πιο "Σπαρτιατική" στις πληροφορίες που δείχνει στο jog.

Τέλος όσον αφορά τη σύγκριση με την SX3.
Σαφώς και ισχύουν όσα έγραψα για την 1000 περί φιλοσοφίας. Τόσο η 1000 όσο και η 1000SRT έχουν την φιλοσοφία "2CDJ και 1DJM" όταν η SX3 ανοίκει στην φιλοσοφία "computer controller"
ΟΜΩΣ: Γενικά η SX3 δεν αποδείχτηκε άξιος αντικαταστάτης των SX και SX2
H SΧ και η SX2 ήταν κονσόλες "σκυλιά". Η SX3 δυστυχώς δεν ακολούθησε αυτό το μύθο. Παρουσίασε πολλά προβλήματα, τόσο στις αρχικές εκδόσεις της, αλλά και στις μεταγενέστερες. Στις μεταγενέστερες εκδόσεις έχουν διορθωθεί μεν τα αρχικά προβλήματα, αλλά η κονσόλα είναι "ευαίσθητη" στον τρόπο μεταχείρησης της από τον χρήστη. Ενώ η SX και SX2 σήκωναν πολύ κακομεταχείριση, η SX3 είναι το ακριβώς αντίθετο.
Οπότε αν κάποιος την αγοράσει, πρέπει να της συμπεριφέρεται και με την ανάλογη "στοργή, φροντίδα και προδέρμ"
Αν κάποιος "κοπανάει" τα CUE/PLAY ή κάνει συχνά "slam" στα volume faders τότε καλύτερα να ξεχάσει την SX3 αν δεν θέλει να την στείλει για service σε λιγότερο από ένα εξάμηνο.
Από άποψη ήχου, και οι 3 κονσόλες (SX3, 1000, 1000SRT) "φοράνε" κάρτες ήχου με ακριβώς τις ίδιες προδιαγραφές.
Η 1000 ίσως υπερτερεί λίγο σε σχέση με τις άλλες 2 όχι σε ποιότητα ήχου, αλλά σε έλεγχο. Η Pioneer έχει ενσωματώσει διάφορες επιλογές στο firmware (όπως peak stop limiter, master attenuation, mic to booth option, mic limiter, booth attenuation κτλ) που για όποιον ξέρει τι κάνει και εφόσον η κονσόλα συνδεέται απευθείας με το PA είναι αρκετά χρήσιμα.
 

Mensajes Thu 12 Nov 20 @ 9:17 pm
magus32ControlleristMember since 2008
Η SRT είναι ανθεκτική; αν ναι τότε το σκέφτομαι
 

Mensajes Thu 12 Nov 20 @ 9:29 pm
magus32 wrote :
Η SRT είναι ανθεκτική; αν ναι τότε το σκέφτομαι

3) Λόγω του hardware μίκτη με την 1000SRT δεν μπορούν να λειτουργήσουν το Sandbox, το autopfl (auto headphones) τα stems και στα 4 decks, και τα master software effects

αυτα δεν σε ενοχλουν?μονο για το autopfl δεν θα την επαιρνα χανεις και τα στεμς
 

Mensajes Thu 12 Nov 20 @ 9:38 pm
Διευκρίνηση για τα stems:
Εννοώ οτι δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα ρυθμιστικά EQ (Bass Mid High) για έλεγχο των stems και στα 4 decks ταυτόχρονα.
Με την 1000SRT μπορείς να ρυθμίσεις ώστε τα EQ των καναλιών 3 & 4 να ελέγχουν τα stems των deck 1 & 2.
Στην 1000 που έχει software μίκτη τα ρυθμιστικά κάθε καναλιού ελέγχουν τα stems του ανάλογου deck.
Φυσικά και τα stems στα PADS δουλεύουν σε όλα τα deck και με τις δύο κονσόλες.

magus32 wrote :
Η SRT είναι ανθεκτική; αν ναι τότε το σκέφτομαι

Αυτό δεν μπορώ να στο απαντήσω. Την κονσόλα την έχω δουλέψει 5-6 φορές μόνο (και γενικά εγώ είμαι προσεκτικός με τις κονσόλες μου)
Όμως γενικά δεν έχουν ακουστεί παράπονα για την κονσόλα. Κάνε και μια γρήγορη αναζήτηση στο Google καλού κακού
 

Mensajes Thu 12 Nov 20 @ 9:55 pm
magus32ControlleristMember since 2008
Τωρα με έβαλες σε σκεψεις γιατί δεν μπορώ να βρω πουθενά την 1000
 

Mensajes Thu 12 Nov 20 @ 10:03 pm
Εχω την sx3 ένα χρόνο και μέχρι τώρα είναι άψογη. Είχα στην πορεία και την sx και έχω ακόμα και την rx. Τέλεια συνεργασία με το visrtualdj και με λίγο αλλαγή στο mapping για να την φέρεις 100% στα μέτρα σου θα σε καλύψει 1000%.
 

Mensajes Fri 13 Nov 20 @ 7:27 am
magus32ControlleristMember since 2008
Έχουν γραφτεί από ότι λένε αρνητικά σχόλια για την sx3 και το γεγονός ότι είναι ευαίσθητη με αγχώνει λίγο
 

Mensajes Fri 13 Nov 20 @ 8:25 am
ασχημη η εμπειρια και απο τις 2 sx3 που περασαν απο τα χερια μου
και μονο το ανχος ποτε θα σου την κανει αυτο και μονο φτανει
απο τις 2 εγω προσωπικα δεν θα επαιρνα την srt
αν μαλιστα δεν λειτουργει και το autopfl ενας ( σοβαρος για εμενα ) λογος ακομα
αλλα αυτη ειναι η δικια μου γνωμη εσυ αποφασιζεις
 

Mensajes Fri 13 Nov 20 @ 10:34 am
magus32ControlleristMember since 2008
Τι ειναι το autopfl;
 

Mensajes Fri 13 Nov 20 @ 10:42 am
Ας μην ειμαστε ισoπεδωτικοι.... κατοχος με τη σειρα ανα διετια sx, sx2 και τωρα sx3 και δεν εχω το παραμικρο προβλημα (περαν των μικρο διορθωσεων που γινονται κατα καιρους και αφορουν διαφορα μικρο-bugs). Την sx3 την χρησιμοποιησα φουλ για 2 συνεχομενα καλοκαιρια και δεν ειχα το παραμικρο θεμα. Επισης οσον αφορα την αντοχη, ειμαι απο αυτους που "κοπανανε" τα play, cue (απο την εποχη των cdj 500) και παρολαυτα δεν αλλαξα στις παραπανω κονσολες ουτε μισο κουμπι. Οποτε αν προσεχεις το μηχανημα σου, το αποθηκευεις-μεταφερεις με ασφαλεια και γενικα αποφευγεις τους εξωγενεις κινδυνους δεν νομιζω να εχεις προβλημα.

autoPFL ειναι η λειτουργια, που καθε φορα που φορτωνεις κομματι, σου ενεργοποιει τα ακουστικα στο αντιστοιχο deck κι ετσι δεν χρειαζεται να πατας το κουμπι εσυ σε καθε εναλλαγη.
 

Mensajes Fri 13 Nov 20 @ 8:01 pm
Δημήτρη δεν είμαστε ισοπεδωτικοί. Απλά παραθέτω την εμπειρία μου, κρίνοντας και από αυτά που ακούω καθημερινά.
Σε club της πόλης μου τους σύστησα να αγοράσουν μια SX3 για αντικαταστάτη της SZ όσο αυτή θα ήτανε στο service.
H κονσόλα έπαιξε από Δεκέμβριο μέχρι Μάρτιο (μέχρι το πρώτο lockdown) μόνο Παρασκευές και Σάββατα από τους δύο ίδιους DJ που δουλεύανε και την SZ για σχεδόν 4 χρόνια.
Σήμερα η κονσόλα (SX3) έχει πρόβλημα στα μισά τουλάχιστον knobs (EQ, Crossfader) καθώς και σε μερικά κουμπιά (όχι cue/play ευτυχώς)
Κάποια από αυτά τα κουμπιά έχουν χρησιμοποιηθεί ελάχιστα.
Η κονσόλα "ποτό και σφηνάκι" δεν έχει πιεί. Η SZ είχε πιει μερικά σφηνάκια...
Δεν συγκρίνω SZ με SX3 (δεν ανήκουν καν στην ίδια κατηγορία) αλλά σε άλλο μπαράκι/club του ίδιου επιχειρηματία που του πούλησα την δικιά μου SX2 μεταχειρισμένη, που παίζει κάθε μέρα, που έχουν περάσει δεκάδες DJ από άσχετους μέχρι σχετικούς, που, που που... δουλεύει άψογα ακόμα και χρειάστηκε μόνο μια αλλαγή κουμπιών cue/play πριν 2 χρόνια.
Κρίνοντας και από άλλους χρήστες με αυτά που ακούω λόγω της θέσης μου στην εταιρεία, απλά μπορώ να πω με σιγουριά οτι η SX3 δεν έχει την αντοχή των SX/SX2
Δεν λέω κάτι "κακό". Την πραγματικότητα περιγράφω. Και φυσικά αν συμπεριφέρεσαι στην κονσόλα "με το γάντι" δεν θα πάθει τίποτα.
Ούτε σημαίνει οτι όλες οι SX3 θα βγάλουν πρόβλημα στο εξάμηνο. Αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός οτι η ποιότητα κατασκευής τους έχει μειωθεί σε σχέση με τα προγενέστερα μοντέλα.
 

Mensajes Sat 14 Nov 20 @ 11:34 am
Οκ. Δεκτό γιατί σίγουρα έχουν περάσει πολλά περισσότερα μηχανήματα απ' τα χέρια σου...Απλά παραθέτω και την δική μου εμπειρία για στατιστικούς λόγους 😂😂😂😂
 

Mensajes Sat 14 Nov 20 @ 2:24 pm
magus32ControlleristMember since 2008
Απο που μπορω να καταλαβω αν μια κονσολα εχει hardware ή software μίκτη;
 

Mensajes Mon 16 Nov 20 @ 5:16 pm
PANOSVPRO InfinityMember since 2007
δεν νομιζω να υπαρχει μεγαλυτερη πηγη πληροφοριων απο αυτο εδω το φορουμ... αλλωστε στα χουν εξηγησει παραπανω και απ οσο γνωριζουν οι πωλητες τη pioneer!!! (το πιστευω αυτό!!!)
 

Mensajes Mon 16 Nov 20 @ 6:07 pm
77%