Ingreso rápido:  

Forum: Greek Forum

Tema: Keep Order
Καλησπερα παιδια, γιατι ενω μπηκα σε ολα τα παλια Playlists (Μy Lists πλεον), και τικ-αρισα το
KeepOrder, μπαινοντας ανα τακτα διαστηματα βλεπω παλι καποια που δεν ειναι τικ-αρισμενα? Υπαρχει κατι που κανω και αλλαζει αυτοματα αυτη η ρυθμιση?
 

Mensajes Sun 21 Apr 24 @ 12:20 pm
Επισης προσεξα οτι ενω φτιαχνω εναν καινουριο φακελο στο mylists και τικ-αρω το keep order καθε φορα που προσθετω κομματια και κανω αποθηκευση το keep order ξετικ-αρεται απο μονο του....
 

Mensajes Sun 21 Apr 24 @ 12:54 pm
Ανακάλυψα τι συμβαίνει και το παραθέτω εδώ μήπως φανεί χρήσιμο και σε κάποιον άλλον. Η 2024 version λοιπόν αποθηκεύει τις αλλαγές αυτόματα στα playlists αρκεί να δουλεύεις στον κεντρικό browser. Εγώ που δούλευα πάντα playlist στα δεξιά στο automix και έριχνα τα κομμάτια από τον κεντρικό browser έμπλεξα τώρα και αναγκαζόμουνα να κάνω save as new list με ότι αυτό συνεπάγεται…
 

Mensajes Thu 25 Apr 24 @ 1:39 pm
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Όταν λες playlist εννοείς το m3u που έχουν βάλει?
 

Mensajes Thu 25 Apr 24 @ 9:17 pm
lakis69 wrote :
Όταν λες playlist εννοείς το m3u που έχουν βάλει?

Playlists εγω ονομαζω τις λιστες που αποθηκευω με συγκεκριμενη σειρα τραγουδιων. Τωρα στο 2024 ουσιαστικα ειναι οι virtual folders που επιλεγεις το keep order

 

Mensajes Thu 25 Apr 24 @ 9:35 pm
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Με μπέρδεψες... playlist λέγονταν παλιά, τώρα λέγονται my lists αλλά έβαλαν και της παλιές playlist και την ονόμασαν τωρα m3u . Εσύ ποια εννοείς?
 

Mensajes Thu 25 Apr 24 @ 11:05 pm
Playlist εγώ θεωρώ όλες τος λίστες που έχουν συγκεκριμένη σειρά. Αυτό. Οι άλλες είναι απλές λίστες σε virtual folders που απλά ρίχνεις κομμάτια μέσα και ακολουθούν το sorting που έχεις δώσει στον browser. Τώρα το 2024 υπάρχει μόνο μια κατηγορία φακέλων (κόκκινοι-virtual folders) τους οποίους διαλέγεις εσυ πως θες να συμπεριφέρονται αναλόγως αν θες να κρατάνε σειρά ή όχι. Εν κατακλείδι εγώ διαχρονικά χρησιμοποιούσα και τις 2 κατηγορίες+ τα filter folders. Και αυτό εξακολουθώ να κάνω ανεξαρτήτως αν πλέον άλλαξαν δομή
 

Mensajes Fri 26 Apr 24 @ 5:57 am
Πάμε από την αρχή:
Οι playlists ήταν (μέχρι την έκδοση 2024) πάντα αρχεία M3U
Η μόνη ουσιαστική διαφορά που είχαν οι playlists (αρχεία m3u) σε σχέση με τους κόκκινους φακέλους (Virtual Folders) ήταν οτι οι playlists μπορούσαν να έχουν διπλοεγγραφές (το ίδιο αρχείο 2 φορές οι περισσότερες μέσα στη λίστα) ενώ οι Virtual Folders όχι.

Πλέον, όλη η λειτουργικότητα και των playlist και των "virtual folder" συγχωνεύτηκαν σε μία μορφή που ονομάζεται απλά "Λίστες"
Με δεξί κλικ σε μία Λίστα μπορεί ο χρήστης να ορίσει αν επιθυμεί διπλοεγγραφές ή όχι (επιλογή Νο Duplicates/Χωρίς διπλότυπα), αλλά και να ορίσει αν θέλει η Λίστα να κάνει αυτόματη επαναφορά της ταξινόμησης κάθε φορά που την ανοίγει (επιλογή Keep Sort Order/Διατήρηση ταξινόμησης)

Όπως οι κόκκινοι φάκελοι και οι playlists στο παρελθόν είχαν διαφορετικές στήλες στον browser (ο χρήστης μπορούσε να επιλέξει να βλέπει διαφορετικές στήλες) έτσι και τώρα η λειτουργεία αυτή έχει διατηρηθεί και οι λίστες που έχουν το Keep Sort Order επιλεγμένο μπορούν να έχουν διαφορετικές στήλες από τις λίστες που δεν το έχουν.

Παλιότερα οι κόκκινοι φάκελοι και οι playlists είχαν "διαφορετική" μνήμη ταξινόμησης. Δηλαδή ο χρήστης μπορούσε να ταξινομήσει τους κόκκινους φακέλους ανά BPM και κάνοντας εναλλαγή από φάκελο σε φάκελο η ταξινόμηση να διατηρηθεί. Αντίστοιχα μπορούσε παράλληλα να ταξινομήσει τις
playlists με βάση κάτι άλλο και κάνοντας αλλαγή από λίστα σε λίστα η ταξινόμηση να διατηρηθεί.
Και αυτή η λειτουργικότητα διατηρήθηκε, αλλά με μία μικρή αλλαγή.
Αν κάνει κανείς ταξινόμηση μια Λίστα πλέον ανά BPM και αρχίσει να αλλάζει από Λίστα σε Λίστα, η ταξινόμηση διατηρείται. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ μία λίστα έχει ενεργοποιημένη την επιλογή "Διατήρηση ταξινόμησης". Σε αυτή την περίπτωση η Λίστα φορτώνεται με την αρχική σειρά ταξινόμησης, δηλαδή με την σειρά ταξινόμησης που αποθηκεύτηκε.
Η λειτουργικότητα αυτή είναι παρόμοια με αυτή που υπήρχε πριν. Απλά πλέον το πρόγραμμα επαναφέρει ΠΑΝΤΑ την ταξινόμηση με βάση την στήλη "Ταξινόμηση", καθώς αυτή ήταν η στήλη που το 99,9% των χρηστών ήθελε να κάνει ταξινόμηση όταν χρησιμοποιούσε τις playlists.

Τέλος:
Το πρόγραμμα δεν "επανάφερε" τις playlists σαν αρχεία M3U.
Όπως είπα, οι playlists ήταν πάντα αρχεία M3U.
Απλά, σαν μεταβατικό στάδιο για να διευκολυνθούν χρήστες που χρησιμοποιούν προγράμματα όπως το SoundSwitch, που για να λειτουργήσουν σωστά στηρίζονται πάρα πολύ στις playlists και τα αρχεία m3u, δόθηκε η επιλογή να εμφανίζεται ο φάκελος των "παλιών" playlist στον Browser.
Αυτό είναι "προσωρινό" μέτρο, μέχρι τα εξωτερικά προγράμματα να κάνουν κι αυτά μετάβαση από το να διαβάζουν αρχεία .m3u σε αρχεία .vdjfolder

Οπότε, η συμβουλή είναι απλή:
Κάντε μετάβαση από τα αρχεία m3u στα αρχεία vdjfolder (Κόκκινοι φάκελοι / Εικονικοί φάκελοι / Virtual folders / Λίστες)

Υ.Γ.:
Η μετάβαση δεν ήταν εύκολη. Και μικρολαθάκια/μικρόbugs διορθώνονται συνεχώς.
Βασικά ο σωστός τρόπος επεξεργασίας μιας playlist (και τώρα πλέον Λίστας) ήταν ΠΑΝΤΑ από το κεντρικό παράθυρο του Browser.
Αποδείχτηκε όμως οτι πολλοί χρήστες έκαναν επεξεργασία στο πλαϊνό παράθυρο της sideview.
Οπότε τώρα (νομίζω ή στην τρέχουσα ή στην επόμενη Early Access) θα διορθωθεί και αυτό (όπου το save θα γίνεται σωστά και από την sideview)

Υ.Γ.2:
Μικροδιορθώσεις και μικροβελτιώσεις θα εξακολουθούν να γίνονται για κάποιο καιρό. Οπότε οτι προβλήματα βρίσκετε, αναφέρετε τα μας, και θα τα εξετάσουμε. Ευχαριστώ!

Υ.Γ.3:
Αυτό τον καιρό που "τρέχουν" πολλά, μπορεί να μην απαντάμε σε κάθε μικροσχόλιο που διαβάζουμε. Αυτό δεν σημαίνει οτι αδιαφορούμε. Απλά κάνουμε "διαφορετική" διαχείριση χρόνου, ξοδεύοντας περισσότερο χρόνο δοκιμάζοντας και βελτιώνοντας τις λειτουργίες του προγράμματος, παρά απαντώντας σε κάθε ερώτηση στο forum.
 

Mensajes Fri 26 Apr 24 @ 11:10 am
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Με κάλυψες ευχαριστώ... γιατί έψαχνα να δω πως μπορώ να αποθηκεύσω στης παλιές λίστες m3u αλλά με κάλυψες!
 

Mensajes Fri 26 Apr 24 @ 11:33 am
PhantomDeejay wrote :


Υ.Γ.3:
Αυτό τον καιρό που "τρέχουν" πολλά, μπορεί να μην απαντάμε σε κάθε μικροσχόλιο που διαβάζουμε. Αυτό δεν σημαίνει οτι αδιαφορούμε. Απλά κάνουμε "διαφορετική" διαχείριση χρόνου, ξοδεύοντας περισσότερο χρόνο δοκιμάζοντας και βελτιώνοντας τις λειτουργίες του προγράμματος, παρά απαντώντας σε κάθε ερώτηση στο forum.

Με κάλυψες κι εμένα!
 

Mensajes Fri 26 Apr 24 @ 1:29 pm
lakis69PRO InfinityMember since 2011
"Διατήρηση ταξινόμησης" στην ουσία είναι αυτό που κάναμε δεξί κλικ εκεί που ήταν ο τίτλος καλλιτέχνης bpm κτλ και πατούσαν πάνω πάνω επαναφορά στην αρχική σειρά... κάτι τέτοιο δεν θυμάμαι ακριβώς πως λέγονταν τότε...

Να αναφέρω όμως κάτι που ίσως να είναι πρόβλημα ίσως και όχι...

Δε θα έπρεπε όταν τσεκάρουμε το "Διατήρηση ταξινόμησης" να επαναφέρει άμεσα τα τραγούδια όπως πριν ... γιατί για να τα επαναφέρει πρέπει να το τσεκάρω... να φύγω από αυτήν την λίστα να πάω σε άλλη και να ξανά επιστρέψω για να τα επαναφέρει όπως πριν ... δε θα έπρεπε με το που τσεκάρουμε να τα επαναφέρει άμεσα?

Και τι είναι το απενεργοποίηση του HotPlug? Είδα ένα βίντεο αλλά δεν κατάλαβα τι κάνει
 

Mensajes 5 days ago @ 6:25 pm
Το "Διατήρηση ταξινόμησης" είναι ιδιότητα της λίστας.
Αυτό που κάνει είναι απλό:

Όταν η επιλογή "διατήρηση ταξινόμησης" είναι ενεργοποιημένη, τότε η λίστα εμφανίζεται με την αρχική της (αυθεντική) ταξινόμηση κάθε φορά που την ανοίγεις.


Αφού την ανοίξεις, μπορείς να της αλλάξεις ταξινόμηση. Δεν σε εμποδίζει κάτι. Και όσο θα είσαι μέσα στη λίστα θα κρατήσει τη νέα ταξινόμηση (λογικό).
Αν όμως βγεις και ξαναμπείς στη λίστα, αυτή θα επανέρθει στην αρχική της ταξινόμηση.

Με άλλα λόγια, αυτή η επιλογή έχει προστεθεί ώστε να μπορεί κάποιος εύκολα να φτιάχνει λίστες "με σειρά"
Όταν φτιάχνεις μια λίστα "με σειρά", τότε στο 99% των περιπτώσεων θες να βλέπεις την λίστα όταν την ανοίγεις με την σειρά που την έφτιαξες. Αυτό ακριβώς κάνει το "Διατήρηση ταξινόμησης"

Υ.Γ.:
Τεχνικά, η επιλογή στα Ελληνικά θα έπρεπε να λέγεται "Διατήρηση αρχικής ταξινόμησης" ή "Διατήρηση αυθεντικής ταξινόμησης"
Αλλά το κείμενο γίνεται πολύ μεγάλο για ένα μενού. Οπότε προτιμήθηκε η "συντόμευση" θεωρώντας οτι είναι αυτονόητο το τι εννοεί.

Υ.Γ.2:
To HotPlug είναι η δυνατότητα που έχουν οι λίστες να "σπάνε" σε κομμάτια.
Αν μία λίστα έχει κομμάτια από 2 και 3 δίσκους, τότε όταν το hotplug είναι ενεργοποιημένο, η λίστα θα "σπάσει" σε 2-3 αρχεία (ένα για κάθε δίσκο). Κάθε αρχείο θα κρατάει τη λίστα των κομματιών που αφορούν τον δίσκο στον οποίο βρίσκεται.
Αν το hotplug είναι απενεργοποιημένο και μια λίστα έχει κομμάτια από 2-3 δίσκους. τότε οι πληροφορίες για όλα τα κομμάτια διατηρούνται σε ένα αρχείο.

Το hotplug είναι κάτι που δεν έχει σωστή ή λάθος ρύθμιση. Είναι ανάλογα με το τι βολεύει τον καθένα, εφόσον χρησιμοποιεί 2 ή και περισσότερους δίσκους με αρχεία.
 

Mensajes 4 days ago @ 7:38 am