Ingreso rápido:  

Forum: Greek Forum

Tema: Custom controller
Το VDJ απλώνεται και ενσωματώνει συνεχώς καινούργιες λειτουργίες, τα διαθέσιμα κουμπιά για μαπαρισμα είναι πάντοτε λίγα και αναγκαζόμαστε όλο και περισσότερο να πιάνουμε το ποντίκι την ώρα που παίζουμε, όπου προσωπικά είναι ο διάολος μου.
Σκέφτομαι λοιπών να φτιάξω έναν Custom controller, που σε πρώτη φάση θα είναι μια οθόνη αφής 7", και σε δεύτερη φάση θα προσθεθούν κάμποσα κουμπιά και encoders. Παραθέτω μια πρώτη οθόνη για να πάρετε μια ιδέα για το τι έχω στο μυαλό μου.

Καθώς ψάχνω να δω πως θα κάνω διάφορα, προκύπτουν απορίες.

Κάθε deck έχει 6 διαθέσιμα slots για εφέ σωστά;
Η ρύθμιση του αν ένα εφέ θα εφαρμόζετε σε κάποιο stem, είναι global για όλα τα FX slots ή κάθε slot κρατάει τη δικιά του ρύθμιση;
Τα εφέ δουλεύουν στα Mic & Line In; αν ναι, έχουν δικά τους slots;
Το μαστερ εχει 3 slots για εφέ σωστά;
Δεν βλέπω πουθενά verbs για τα FX του μαστερ, πως μπορώ να τα πειράξω με actions;

Αυτά προς το παρών ...

Mensajes Thu 09 Jan 25 @ 11:47 am
1) Όχι, κάθε deck μπορεί να έχει "'άπειρα" slots για εφέ. 6 είναι αυτά που εμφανίζονται στο skin, αυτά που αποθηκεύονται στο settings.xml και αποθηκεύονται/φορτώνονται με το fx bank load / save.
Αν φτιάξεις κώδικα με effect slot 8 θα δουλέψει μια χαρά

2) Είναι καθολική (global / για όλα τα slots) ανά deck

3) Για το MIC και τα Line Inputs κάνεις τον ήχο δρομολόγηση σε κάποιο deck και εφαρμόζεις τα εφέ από το deck.

4) Ισχύει οτι και με τα decks. Μπορεί να έχει άπειρα slots αλλά μόνο ένα συγκεκριμένο πλήθος (3ή 6 δεν θυμάμαι) αποθηκεύεται στο settings.xml

5) Για το master χρησιμοποιείς απλά deck master πριν τα actions. Για παράδειγμα το deck master effect_select 2 'echo' θα φορτώσει το Echo στο 2ο Effect Slot του Master.

Mensajes Thu 09 Jan 25 @ 12:09 pm
@PhantomDeejay ευχαριστώ Γιώργο ...

Πες μου κάτι ακόμα, στα Sapmles, το κάθε sample έχει δικιά του ρύθμιση για το ποιο stem θα αντικαταστήσει σωστά;

@PANSOV

... γιατί εκτός από χειριστήρια (κουμπιά, encoders, ποτενσιόμετρα κτλ ) χρειάζεται και να απεικονίζεις κάπου πληροφορία .
Συζητάμε για ένα εργαλείο από όπου θα μπορείς:
Να διαλέξεις εφέ και να βλέπεις και να σεταρεις όλες τις παραμέτρους του.
Να βλέπεις και να σεταρεις τις ρυθμίσεις των decks (smart loop smart cue pitch lock κτλ ) και των samples.
Να σεταρεις τον browser, να αλλάζεις το short order, να ανοιγοκλεινεις tabs να έχεις κουμπιά για search artist, search title και διάφορα άλλα που τα έχει το skin του PhantomDeejay που χρησιμοποιώ και είναι σούπερ βολικά ....
Μπουτον και ποτενσιόμετρα στην οθόνη άλλα και σε φυσικά χειριστήρια για custom λειτουργίες, για DMX λειτουργίες κτλ
Γενικά ο στόχος είναι να μην ακουμπάω ποντίκι ...

Mensajes Thu 09 Jan 25 @ 7:53 pm
The Party Engineer wrote :

Πες μου κάτι ακόμα, στα Sapmles, το κάθε sample έχει δικιά του ρύθμιση για το ποιο stem θα αντικαταστήσει σωστά;

Όχι. Όχι ακριβώς. Περίπου..
Βασικά το sample αντικαθιστά το stem που γράφηκε (στο sample) όταν έγινε η εγγραφή του sample.
Τα sampler PADS έχουν επιλογή (που μπορεί φυσικά να αλλάζει) τι να γράφουν όταν κάνεις εγγραφή stem sample.

Οπότε, ναι, τεχνικά η ντομάτα είναι φρούτο, αλλά μην την βάλεις στην φρουτοσαλάτα..

Mensajes Thu 09 Jan 25 @ 9:10 pm
PhantomDeejay wrote :

Όχι. Όχι ακριβώς. Περίπου..
Βασικά το sample αντικαθιστά το stem που γράφηκε (στο sample) όταν έγινε η εγγραφή του sample.
Τα sampler PADS έχουν επιλογή (που μπορεί φυσικά να αλλάζει) τι να γράφουν όταν κάνεις εγγραφή stem sample.

Οπότε, ναι, τεχνικά η ντομάτα είναι φρούτο, αλλά μην την βάλεις στην φρουτοσαλάτα..

Χρειάστηκε να το διαβάσω 3-4 φορές αλλά οκ, νομίζω κατάλαβα ...

... και μια (ακόμα) ερώτηση από περιέργεια, ποιος είναι ο λόγος που τα fx slots δεν έχουν το κάθε ένα τη δικιά του ρύθμιση για τα stems;
τα εφε, όταν έχεις ενεργοποιήσει πάνω απο ενα ταυτόχρονα, δεν δουλεύουν "σε σειρά" σωστά; δηλαδή το δεύτερο εφέ δεν παίρνει σαν είσοδο την έξοδο του πρώτου, δουλεύουν "παράλληλα" άρα θεωρητικά θα μπορούσε κάθε εφέ να παίρνει σαν είσοδο διαφορετικό stem, ... ή δεν έχω καταλάβει καλά και λέω βλακείες;

Mensajes Fri 10 Jan 25 @ 7:44 am
Τα εφέ πάντα δούλευαν σε σειρά, και πάντα η σειρά ενεργοποίησης επηρεάζει το αποτέλεσμα.
Για παράδειγμα θα πάρεις διαφορετικό αποτέλεσμα αν πρώτα ενεργοποιήσεις το Cut και αμέσως μετά το Echo, απ' ότι αν ενεργοποιήσεις πρώτα το Echo και μετά το Cut.

Επίσης ο βασικός λόγος που τα stem effects δρουν το ίδιο σε όλα τα slots είναι η απλότητα.
Πέρα από τον χώρο που χρειάζεται στο skin, φαντάσου πόσο εύκολα και γρήγορα θα μπορούσες να χάσεις την μπάλα (σε περιβάλλον εργασίας, όχι στο σπίτι κοιτώντας την οθόνη με την άνεση σου) αν κάθε effect slot (άντε από τα βασικά 6) μπορούσε να δράσει ανεξάρτητα σε οποιοδήποτε από τα 5 βασικά stems..
Υπάρχουν και τεχνικοί λόγοι που δεν πήγαμε στην λογική του κάθε slot να μπορεί να πειράζει ανεξάρτητα οποιοδήποτε stem, αλλά ο βασικός λόγος ήταν και είναι η απλότητα.

Υ.Γ.:
Στην θεωρία ακούγεται ωραίο, αλλά στην πράξη δεν είναι εύκολο.. Ακόμα και με "subcontrollers" δεν είναι εύκολο να κάνεις transition ενώ παράλληλα κόβεις τα instruments, βάζεις echo στα vocals και λίγο
reverb στα drums..

Mensajes Fri 10 Jan 25 @ 8:10 am
PANOSVPRO InfinityMember since 2007

... γιατί εκτός από χειριστήρια (κουμπιά, encoders, ποτενσιόμετρα κτλ ) χρειάζεται και να απεικονίζεις κάπου πληροφορία .
Συζητάμε για ένα εργαλείο από όπου θα μπορείς:
Να διαλέξεις εφέ και να βλέπεις και να σεταρεις όλες τις παραμέτρους του.
Να βλέπεις και να σεταρεις τις ρυθμίσεις των decks (smart loop smart cue pitch lock κτλ ) και των samples.
Να σεταρεις τον browser, να αλλάζεις το short order, να ανοιγοκλεινεις tabs να έχεις κουμπιά για search artist, search title και διάφορα άλλα που τα έχει το skin του PhantomDeejay που χρησιμοποιώ και είναι σούπερ βολικά ....
Μπουτον και ποτενσιόμετρα στην οθόνη άλλα και σε φυσικά χειριστήρια για custom λειτουργίες, για DMX λειτουργίες κτλ
Γενικά ο στόχος είναι να μην ακουμπάω ποντίκι ...

βασικα ζαλιστηκα και μονο που τα διαβασα!! αλλα να ρωτησω κατι φιλοσοφικο?
ολα αυτα τα πληρωνεσαι? η θα τα πληρωθεις? η νομιζεις πως θα τα καταλαβουν?? κοινως μηπως στο τελος δεν εχει και πολυ νοημα??
θα μπορουσα να το καταλαβω αν πχ τα χρησιμοποιουσες μαζι με καμερες κλπ για να κανεις livestream που εκει θα θες το καλυτερο και πιο wow αποτελεσμα με το λιγοτερο κοστος (σε ανθρωπινο δυναμικο κυριως) αλλα για γαμους/σετ? (δε τα γραφω με καμμια δοση ειρωνιας η κακιας για να μη παρεξηγηθω)

Mensajes Fri 10 Jan 25 @ 5:01 pm
PANOSV wrote :

βασικα ζαλιστηκα και μονο που τα διαβασα!! αλλα να ρωτησω κατι φιλοσοφικο?
ολα αυτα τα πληρωνεσαι? η θα τα πληρωθεις? η νομιζεις πως θα τα καταλαβουν?? κοινως μηπως στο τελος δεν εχει και πολυ νοημα??
θα μπορουσα να το καταλαβω αν πχ τα χρησιμοποιουσες μαζι με καμερες κλπ για να κανεις livestream που εκει θα θες το καλυτερο και πιο wow αποτελεσμα με το λιγοτερο κοστος (σε ανθρωπινο δυναμικο κυριως) αλλα για γαμους/σετ? (δε τα γραφω με καμμια δοση ειρωνιας η κακιας για να μη παρεξηγηθω)

Τα ερωτήματα που θέτεις ταλανίζουν την ανθρωπότητα από τότε που βγήκε από τις σπηλιές :-)
... για μένα το DJing είναι χόμπι, αυτοχρηματοδοτούμενο μεν, αλλά χόμπι, όποτε σε χρήμα οχι δεν θα το πληρωθώ πότε, όπως και τόσα άλλα που κάνω κατά καιρούς ... με όρους ψυχολογικής απόσβεσης ναι , αν και όποτε τελειώσει και αν γίνει όπως το φαντάζομαι, θα πληρωθώ και με το παραπάνω. Μ αρέσει να κατασκευάζω πράγματα, και μ αρέσει να μαθαίνω καινούργια πράγματα για να μπορέσω να κατασκευάσω αυτό που θέλω ... και μ αρέσει να καστομάρω τα εργαλεία μου ώστε να κάνω τη δουλειά μου εύκολα, όπως εγώ έχω στο μιαρό μου το εύκολο, γιατί όλα είναι σχετικά ...

Mensajes Sat 11 Jan 25 @ 8:51 am
PANOSVPRO InfinityMember since 2007
ok...ετσι παω πασο. Μοιαζουμε σε αρκετα απλα ισως διαφερουμε στους τομεις που ασχολουμαστε!

Mensajes Sat 11 Jan 25 @ 12:16 pm

Άλλαξε την Philips με μία Dell Αφής και θα με θυμηθείς..
Την κάνεις που την κάνεις την "αμαρτία", κάν' την σωστά..
(Κάποιες αμαρτίες, αμαρτία είναι να μην τις κάνεις)

Mensajes Sat 11 Jan 25 @ 5:08 pm