Υπάρχει τρόπος να στείλω το beat ρυθμό από pc σε mac ή το αντίθετο;
Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ το freestyler 8 να στέλνει ίδιο υπολογιστή (νομίζω μπορεί να στείλει και σε άλλον το ψάχνω δεν βρήκα κάτι να διαβάσω για το πως λειτουργεί) το οποίο δεν είναι πλέον στις επεκτάσεις.
Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ το freestyler 8 να στέλνει ίδιο υπολογιστή (νομίζω μπορεί να στείλει και σε άλλον το ψάχνω δεν βρήκα κάτι να διαβάσω για το πως λειτουργεί) το οποίο δεν είναι πλέον στις επεκτάσεις.
Mensajes Fri 07 Feb 25 @ 6:23 pm
ανοίγεις τις ρυθμίσεις του Plugin freestyler και ξετσεκαρεις το USE LOCAL Kαι βαζεις στο SET IP ADDRESS την ip του υπολογιστή που τρέχει το freestyler
Mensajes Fri 07 Feb 25 @ 9:54 pm
Επειδή με ενδιαφέρει το θέμα μήπως μπορείτε να γίνετε λίγο πιο αναλυτικοί σε αυτό; Πχ. Εγώ δουλεύω με mac αλλά αναγκάζομαι στις εκδηλώσεις που βάζω φώτα να δουλεύω με windows laptop γιατί το freestyler δεν τρέχει σε mac. Έχετε βρει κάποια λύση σχετική;
Mensajes Sat 08 Feb 25 @ 10:45 am
Εδώ είναι η λύση βάλτε την ip που θέλετε να στείλει το virtualdj ρυθμό.
Ενεργοποιήστε την os2l
Ενεργοποιήστε την os2l

Mensajes Sat 08 Feb 25 @ 9:08 pm
δεν έχω mac και δεν ξέρω αν σε mac υπάρχει το Plugin freestyler αν υπάρχει τρέχεις στα win το freestyler και στο mac sto Plugin freestyler βαζεις στο SET IP ADDRESS την ip του mac και ξετσεκαρεις το USE LOCAL
Mensajes Sat 08 Feb 25 @ 9:58 pm
KAPPASDJ wrote :
Εδώ είναι η λύση βάλτε την ip που θέλετε να στείλει το virtualdj ρυθμό.
Ενεργοποιήστε την os2l
Ενεργοποιήστε την os2l

το freestyle δεν υποστηρίζει os2l
Mensajes Sat 08 Feb 25 @ 10:00 pm
Όντως παρόλο που το freestyler8 ήταν κλειστό έστελνε κανονικά και νόμισα ότι στέλνει το virtualdj.
Mensajes Sat 08 Feb 25 @ 10:25 pm
Τελικά δεν κατάλαβα. Υπάρχει τρόπος να το ψάξω ή όχι; Υπάρχει κάποιος συνάδερφος που να παίζει με mac και freestyler να μας πει τι έχει κάνει;
Mensajes Sun 09 Feb 25 @ 9:37 am
Καλημέρα έδωσα μια τελευταία ευκαιρία στο freestyler με την νέα έκδοση 4,1,7 αλλά μόνο απογοήτευση υπήρξε αφού γράφει σκηνές όποτε αυτό θέλει και δεν διαβάζει προηγούμενα Backup.
Το επόμενο βήμα ήταν ή το magic q ή το QLC+.
Δοκίμασα το QLC+ 4,14 επειδή συνεργάζεται με το διασύνδετή ENNTEK PRO MK2 1024CH (και μάλιστα είχα αγοράσει δύο για να έχω backup περίπου 500 ευρω πριν από μερικά χρόνια) ώστε να μην πληρώνω πάλι από την αρχή.
Το δάμασα σε 15 ημέρες και μόνο θετικά μπορώ να πω.
Πολύ άνετο στη διαχείριση πολλών διαφορετικών φωτιστικών.
Το δουλεύω σε windows αλλά είναι και για mac linux κλπ.
Είναι πολύ εύκολο πρόγραμμα δεν χρειάζεται ιδιαίτερη τέχνη στα fixtures.
Διαβάστε το manual του qlc+ αλλά και του virtualdj που λέει κι ένας φίλος και απολαύστε .
Φυσικά και έχω πάρει το ρυθμό από το virtualdj os2l.
Το επόμενο βήμα ήταν ή το magic q ή το QLC+.
Δοκίμασα το QLC+ 4,14 επειδή συνεργάζεται με το διασύνδετή ENNTEK PRO MK2 1024CH (και μάλιστα είχα αγοράσει δύο για να έχω backup περίπου 500 ευρω πριν από μερικά χρόνια) ώστε να μην πληρώνω πάλι από την αρχή.
Το δάμασα σε 15 ημέρες και μόνο θετικά μπορώ να πω.
Πολύ άνετο στη διαχείριση πολλών διαφορετικών φωτιστικών.
Το δουλεύω σε windows αλλά είναι και για mac linux κλπ.
Είναι πολύ εύκολο πρόγραμμα δεν χρειάζεται ιδιαίτερη τέχνη στα fixtures.
Διαβάστε το manual του qlc+ αλλά και του virtualdj που λέει κι ένας φίλος και απολαύστε .
Φυσικά και έχω πάρει το ρυθμό από το virtualdj os2l.
Mensajes Tue 25 Feb 25 @ 7:37 am
Καλημερα, ειμαι σε διαδικασια να αγορασω κι εγω το enntec, και επισης ξενερωμενος που δεν δουλευει το freestyler με mac... θα το δοκιμασω το προγραμμα που λες , και αν ειναι συμβατο και με το enntec, και τρεχει και σε Mac, νομιζω θα ειναι η λυση στο προβλημα μου. BTW μηπως πουλας το δευτερο Enntec?
Mensajes Tue 25 Feb 25 @ 8:32 am
Προσωπικά, και με τις τιμές εκεί που έχουν φτάσει, δεν θα αγόραζα ποτέ ξανά USB DMX Interface.
Μόνo ArtNet.
Δεν θα πω μάρκα, μοντέλο και "μαγαζί", αλλά με κοντά στα τρία κατοστάρικα αγοράζεις άνετα interface με 8 universe (4096 κανάλια), και το βασικότερο είναι οτι υποστηρίζεται από όλα τα προγράμματα.
Δεν ψάχνεις να δεις αν το πρόγραμμα που σου αρέσει υποστηρίζει το interface σου, γιατί το interface σου είναι πρωτόκολλο δικτύου.
Και ναι, ΟΛΑ τα σοβαρά προγράμματα DMX δουλεύουν και με ArtNet.
Just saying..
Μόνo ArtNet.
Δεν θα πω μάρκα, μοντέλο και "μαγαζί", αλλά με κοντά στα τρία κατοστάρικα αγοράζεις άνετα interface με 8 universe (4096 κανάλια), και το βασικότερο είναι οτι υποστηρίζεται από όλα τα προγράμματα.
Δεν ψάχνεις να δεις αν το πρόγραμμα που σου αρέσει υποστηρίζει το interface σου, γιατί το interface σου είναι πρωτόκολλο δικτύου.
Και ναι, ΟΛΑ τα σοβαρά προγράμματα DMX δουλεύουν και με ArtNet.
Just saying..
Mensajes Tue 25 Feb 25 @ 8:47 am
Ρε Γιωργο εδω μιλαμε για 5-6 par και 2 wash.. δεν εχουμε τρελλες απαιτησεις σε καναλια, και τα 300€ φανταζουν λογικο ποσο για καποιον που στηνει πιο μεγαλες εγκαταστασεις απο τις δικες μας..Παρολαυτα
θα του ριξω μια ματια.
Παντως αν θεωρεις οτι δεν αξιζει τον κοπο η αγορα του Enntec πια, για τον οποιονδηποτε λογο καλο ειναι να το ξερω εγκαιρως!!! χαχαχαχα
θα του ριξω μια ματια.
Παντως αν θεωρεις οτι δεν αξιζει τον κοπο η αγορα του Enntec πια, για τον οποιονδηποτε λογο καλο ειναι να το ξερω εγκαιρως!!! χαχαχαχα
Mensajes Tue 25 Feb 25 @ 9:06 am
για οπoιον πιάνουν τα χερια του υπάρχουν και λύσεις diy για usb to dmx και artnet
Mensajes Tue 25 Feb 25 @ 9:11 am
djsadim wrote :
για οπoιον πιάνουν τα χερια του υπάρχουν και λύσεις diy για usb to dmx και artnet
Δηλαδη?
Mensajes Tue 25 Feb 25 @ 9:14 am
ήδη εχω κατασκευάσει και δουλεύω ενα usb to dmx (enttec open dmx) και ενα artnet μέσο wifi
Mensajes Tue 25 Feb 25 @ 9:42 am
το οποιο συνεργαζεται με προγραμματα τυπου freestyler?
Mensajes Tue 25 Feb 25 @ 9:57 am
dimitris_g wrote :
το οποιο συνεργαζεται με προγραμματα τυπου freestyler?
ναι τα δουλεύω με freestyler και λογικά με qlc+ (δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμη)
Mensajes Tue 25 Feb 25 @ 10:03 am
dimitris_g wrote :
Ρε Γιωργο εδω μιλαμε για 5-6 par και 2 wash.. δεν εχουμε τρελλες απαιτησεις σε καναλια, και τα 300€ φανταζουν λογικο ποσο για καποιον που στηνει πιο μεγαλες εγκαταστασεις απο τις δικες μας..Παρολαυτα
θα του ριξω μια ματια.
θα του ριξω μια ματια.
Το "καλό" το Enttec (που έχει και μια υποτυπώδη προστασία μην κάψεις τον υπολογιστή σου) έχει 160 ευρώ και προσφέρει 1 universe (512 κανάλια)
Πέρα από αυτό όμως, είναι USB. Που σημαίνει οτι χρειάζεται να το κουμπώσεις σε ελεύθερη θύρα USB ή σε κάποιο USB hub στον υπολογιστή σου.
Επίσης σημαίνει οτι θέλει (και θα θέλει και στο μέλλον) drivers για να δουλέψει.
Σαν κάτοχος ΔΥΟ (2) Enttec USB DMX PRO MKII (αυτό με το brakeout box και τα 2 universe) την έχω "πατήσει" και με τα δύο προβλήματα που αναφέρω.
Καταρχήν το PRO MKII έχει σύνδεση micro USB η οποία έχει τζόγο και πολύ εύκολα μπορεί να αποσυνδεθεί από κραδασμούς κτλ. Την έχω πατήσει.
Επίσης ΠΛΕΟΝ, πολύ δύσκολα βρίσκεις καλώδια micro USB στην αγορά, και ειδικά σε κατάσταση "εκτάκτου ανάγκης". Και μ' αυτό την έχω πατήσει.
Τέλος μου έχει συμβεί σε 2 υπολογιστές με Windows 10 να πρέπει να ψάξω, να βρω, να κατεβάσω και να περάσω drivers για να δουλέψουν, ενώ σε άλλους υπολογιστές (πάλι με Windows 10) έπαιξαν κατευθείαν.
Τέλος, τα προγράμματα DMX έχουν τις προτιμήσεις τους ως προς το ποια interface υποστηρίζουν. Δεν υποστηρίζουν όλα τα προγράμματα όλα τα interface. Για την ακρίβεια πολλά γνωστά προγράμματα DMX ΔΕΝ υποστηρίζουν τα usb interface της Enttec.
Με τα διπλάσια λεφτά (τα οποία όμως δεν είναι και μια περιουσία όπως ήταν κάποτε) παίρνεις ένα ArtNet με 8 universe. Δουλεύει μέσω δικτύου, οπότε εφόσον μπορείς να συνδέσεις τον υπολογιστή σου στο δίκτυο (με καλώδιο, με Wi-Fi ή με οτιδήποτε άλλο προκύψει στο μέλλον) το μηχάνημα και θα δουλεύει και δεν θα θέλει drivers. Επίσης όλα τα επαγγελματικά (και τα περισσότερα ερασιτεχνικά) προγράμματα DMX υποστηρίζουν ArtNet.
Είμαι σίγουρος οτι αν ψάξεις θα βρεις και φθηνότερο ArtNet από αυτό που έχω στο μυαλό μου που είναι 100% επαγγελματικό. Αλλά και πάλι, το 100% επαγγελματικό μηχάνημα είναι πλέον αρκετά προσιτό ώστε να "μπαίνει στο τραπέζι" του τι αξίζει κανείς να αγοράσει ή όχι.
Υ.Γ.: Δεν ξέρω ο Sadim τι schematics έχει, αλλά το απλό το Open DMX δεν θα το χρησιμοποιούσα πουθενά εκτός σπιτιού καθώς δεν έχει καμία προστασία μεταξύ των data lines. Που σημαίνει οτι ένα απλό βραχυκύκλωμα στο καλώδιο DMX μπορεί υπό προϋποθέσει να περάσει και στον υπολογιστή σου και να τον κάνει τηγανίτα!
Το αν αξίζει να ρισκάρεις ένα laptop (εκτός από την τύχη του event) για να γλυτώσεις 50/60/70 ευρώ θα το κρίνεις εσύ..
Ενδεικτικές τιμές:
Enttec Open DMX: 80 euros
Enttec DMX USB PRO (το καινούργιο): 160 euros
Botex NETCon 8: 320 euros
Φυσικά υπάρχουν και μικρότερα ArtNet interfaces.
Botex NETCon 1 (1 universe): 160 euros
Mensajes Tue 25 Feb 25 @ 12:51 pm
το τελευταιο με τα 160 ευρω το βλεπω για καλη λυση αλλα θα κουβαλαμε και ρουτερ μαζι...και θελω να τσεκαρω και διαστασεις. Εσυ το προτεινεις δηλαδη σαν καλυτερη λυση απο το Enntec Γιωργο?
Mensajes Tue 25 Feb 25 @ 1:00 pm
Είναι θέμα αναγκών του καθενός.
Εγώ είπα τι θα έκανα (και τι κάνω) εγώ προσωπικά. Και εξήγησα και τους λόγους.
Είναι στο "χέρι" σου να συμφωνήσεις / διαφωνήσεις και να κάνεις το ίδιο ή κάτι άλλο συνυπολογίζοντας και την άποψη μου ή όχι.
Προσωπικά, μόνο και μόνο από την ταλαιπωρία που έχω υποστεί από την κακή επαφή του καλωδίου USB των Enttec, προτιμώ να κουβαλάω και Router και Switch και δεν ξέρω εγώ τι άλλο προκειμένου να έχω το κεφάλι μου ήσυχο οτι δεν θα σταματήσει ξαφνικά το interface να δουλεύει..
Αλλά αυτό είναι η δική μου εμπειρία και οι δικές μου αντιλήψεις (μέχρι που μπορώ να κάνω υποχωρήσεις/θυσίες κτλ) Δεν σημαίνει οτι είναι το ίδιο για όλους.
Από την άλλη στο "τελευταίο" Enttec USB PRO διορθώσανε κατά βάση το πρόβλημα του USB (βάλανε type B στο interface)
Αλλά και πάλι, θα πάρεις ένα interface που είναι δεδομένο οτι ΔΕΝ θα παίζει με όποιο DMX software και να δοκιμάσεις (σε αντίθεση με το ArtNet)
Οπότε.. κρίνεις για τον εαυτό σου και πράττεις !
Εγώ είπα τι θα έκανα (και τι κάνω) εγώ προσωπικά. Και εξήγησα και τους λόγους.
Είναι στο "χέρι" σου να συμφωνήσεις / διαφωνήσεις και να κάνεις το ίδιο ή κάτι άλλο συνυπολογίζοντας και την άποψη μου ή όχι.
Προσωπικά, μόνο και μόνο από την ταλαιπωρία που έχω υποστεί από την κακή επαφή του καλωδίου USB των Enttec, προτιμώ να κουβαλάω και Router και Switch και δεν ξέρω εγώ τι άλλο προκειμένου να έχω το κεφάλι μου ήσυχο οτι δεν θα σταματήσει ξαφνικά το interface να δουλεύει..
Αλλά αυτό είναι η δική μου εμπειρία και οι δικές μου αντιλήψεις (μέχρι που μπορώ να κάνω υποχωρήσεις/θυσίες κτλ) Δεν σημαίνει οτι είναι το ίδιο για όλους.
Από την άλλη στο "τελευταίο" Enttec USB PRO διορθώσανε κατά βάση το πρόβλημα του USB (βάλανε type B στο interface)
Αλλά και πάλι, θα πάρεις ένα interface που είναι δεδομένο οτι ΔΕΝ θα παίζει με όποιο DMX software και να δοκιμάσεις (σε αντίθεση με το ArtNet)
Οπότε.. κρίνεις για τον εαυτό σου και πράττεις !
Mensajes Tue 25 Feb 25 @ 1:59 pm