Ingresar:     

Forum: Greek Forum

Tópico: Πρόβλημα με DDJ SR2
Εχω μια SR2 που την είχα πάρει μεταχειρισμένη πριν από πολύ καιρό. Η κονσόλα φαίνεται να έχει γράψει αρκετά χιλιόμετρα. Πρόσφατα της έκανα service για να την έχω backup.
Όταν ανοίγω το πρόγραμμα με την κονσόλα ανοιχτή, το πρόγραμμα κολλάει. Αν κλείσω την κονσόλα, το πρόγραμμα ξεκολλάει. Αν ξανανοίξω την κονσόλα, το πρόγραμμα τη βλέπει και από εκεί και μετά όλα δουλεύουν κανονικά. Το πρόβλημα είναι 99% στην κονσόλα, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ που. Καμιά ιδέα;

Mensajes 4 days ago @ 8:17 am
Αυτές δεν είναι που καίγανε ολόκληρη την δεξιά πλακέτα για πρωινό;

Μπα όχι ... μια χαρά είναι ... Το μόνο πρόβλημα που έχουν οι SR2 και οι RR (ίδιο hardware ) είναι στα ποτενσιόμετρα των εφε πάνω δεξιά - αριστερά. Δεν έχουν σωστή μηχανική στήριξη και με την παραμικρή καταπόνηση όλες οι δυνάμεις μεταφέρονται στην πλακέτα και ξηλώνονται τα pads του pcb. Αν τις μεταφέρεις χωρίς deck saver ή hard case είναι θέμα χρόνου να τα πάρεις στο χέρι.

Κι όμως.. είμαι σίγουρος οτι ή η SR ή η SR2 έκαιγε πλακέτες για πλάκα (και όλη η δεξιά πλευρά τρελαινόταν)

Τέσπα. Σε τέτοιου είδους πρόβλημα εμείς δεν μπορούμε να βοηθήσουμε ιδιαίτερα.
Επίσης σε γενικές γραμμές για το πρόγραμμα είτε ανοίξει με την κονσόλα συνδεμένη, είτε ανοίξεις την κονσόλα ενώ το πρόγραμμα τρέχει, είναι το ίδιο. Για το λειτουργικό μπορεί να μην είναι.. :P (και η επικοινωνία με την κονσόλα γίνεται μέσω του λειτουργικού)

fw update εχεις κανει στην κονσολα? εχεις δοκιμασει αλλο καλωδιο? καθαρισμα σε πλακετες εχεις κανει με iso? (μηπως εχει hangover απο ποτα)

PANOSV wrote :
fw update εχεις κανει στην κονσολα? εχεις δοκιμασει αλλο καλωδιο? καθαρισμα σε πλακετες εχεις κανει με iso? (μηπως εχει hangover απο ποτα)

FW τελευταίο, το καλώδιο είναι οκ γιατί μια RR που έχω δουλεύει με το ίδιο, η κονσόλα είναι καθαρή ...
... το θηλυκό usb πάνω στην κονσόλα υποψιάζομαι ...

The Party Engineer wrote :

... το θηλυκό usb πάνω στην κονσόλα υποψιάζομαι ...

αν εχει τζογο αλλαξε το ...αν εχεις ορεξη αλλα και για να σιγουρευτεις, σφαξε ενα καλωδιο usb και κολησε το πανω στο pcb και κανε δοκιμες

Επειδή είμαι κάτοχος αυτού του controller από τις αρχές του 2019, μπορώ να σου με απόλυτη βεβαιότητα λόγω (πολύχρονης) εμπειρίας πλέον, ότι:

1. Ο συγκεκριμένος controller έχει (δυστυχώς) πάρα πολύ "κακογραμμένους" drivers, κάτι το οποίο είχαμε συζητήσει - καταλήξει και με τον Γιώργο (Phantom) πολύ παλαιότερα...

2. Ο συγκεκριμένος controller, για να "λειτουργήσει" ορθά, θα πρέπει (στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων), πρώτα να "τρέχει" το Virtual Dj και μετά να "ανοίγεις" τον controller.
Υπάρχουν, όμως και περιπτώσεις όπου και πάλι "κολλάει", οπότε (και με software και με controller "ανοικτά") αποσυνδέεις το USB καλώδιο και το επανα-συνδέεις.